Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Пригоди Коноплянки за кордоном, або підлий Коке

2016-09-02 14:41 Валерій Васильович Лобановський любив повторювати, що спочатку футбол, а вже потім гроші, слава, визнання і тому ...

Валерій Васильович Лобановський любив повторювати, що спочатку футбол, а вже потім гроші, слава, визнання і тому подібне. Схоже, що у випадку із Євгеном Коноплянкою відбувається все навпаки. Прагнення до великих грошей, власна пиха можуть коштувати йому кар’єри

Відразу після завершення фіналу ЛЄ у Варшаві Коноплянка та його батько Олег, який представляє інтереси сина, відправилися в Іспанію вести переговори.

Вислухали пропозицію «Севільї» та поїхали до Мадриду на перемовини із місцевим «Атлетіко». Сам Коноплянка говорив в інтерв’ю програмі « Про Футбол», що чекав в Мадриді більше десяти днів, але так і не отримав конкретну пропозицію від команди Сімеоне. Я думаю, що Коноплянка був запасним варіантом для «Атлетіко», головною ціллю був Яннік Феррейра – Карраско із «Монако», який таки став гравцем «Атлетіко» . Приписували інтерес «Тотенхема», але це скоріше ініціатива Шандора Варги спробувати прилаштувати гравця по старій дружбі( Варга гарно знає президента «шпор» Давіда Ліві ще по трансферу Реброва), але Тотенхем теж вибрав іншого гравця, підписавши контракт із корейцем Соном із «Баєра». «Рома», яка активно цікавилася зимою Коно підписала Мухаммеда Салаха. «Ліверпуль», який ледве не підписав гравця зимою, вже не мав планів на Конополянку. Брендон Роджерз зайнявся своєю улюбленою справою – грабуванням «Саутгемптона». Конополянки повернулися до варіанту із «Севільєю» і підписали контракт на чотири роки за яким Євген став одним із найбільш високооплачуємих гравців команди із Андалусії.

«Севілья» –це бізнес проект, який заточений на підготовку та розвиток футболістів із подальшою перепродажем до інших клубів. В клубі зроблені максимально сприятливі умови для прогресу та розвитку футболіста. Іншими словами, якщо в тебе є характер та футбольні таланти ти обов’язково будеш зростати та розвиватися в «Севільї». Додайте сюди Рамона Мончі, який має дуже сильних нюх на гравців, який вміє бачити в гравцях те, що не бачать інші. На жаль, в Коноплянки в таких сприятливих умовах нічого не вийшло, або майже нічого.

«Севілья» входила в сезон із чотирма вінгерами – легенда клубу Рейс, Вітоло та два новачки -Какута із «Чеслі» та Коноплянка зі «Дніпра». Какута здався ще восени і був зимою проданий до Китаю, Рейс – постарів та втратив у грі. Здавалося б що Коноплянка має стабільно грати в основі, але вийшло не зовсім так. Український півзахисник чередував дуже сильні матчі( «МС», «Реал», «Вільярреал») із відвертими провалами( «Шахтар» у Львові). Тодішній тренер Севільї Емері не міг миритися із таким відношенням до справи тому на фланг повернув вже вікового датчанина Крон –Делі, який останній сезони вже більше грав в середині поля, а також ставив на фланг півзахисту Коке, який за позицією - правий захисник.
Влітку «ПСЖ» зманив головного тренера «Севільї» Унаї Емері. Команду із Андалусії очолив аргентинець Хорхе Сампаолі. Він є яскравим прихильником атакуючого футболу. На передсезонних зборах Коноплянка виглядав дуже добре, забивав, асистував. Здавалося, що проблеми в минулому і тепер чекаємо, коли Женя покаже себе у всій красі. Але послідували провальні матчі проти «Реала» в Суперкубку Європи та проти «Барселони» в Суперкубку Іспанії, після який Коноплянка попав в опалу. Гравець вирішив не шукати причини в собі, не боротися, не доводити свої таланти, а просто здатися перейшовши до іншої команди, де він матиме більше ігрового часу.

Вибір пав на «Шальке». Це було більше схоже на спробу заскочити в останній вагон поїзда, що вже рушив. «Шальке» шукав заміну Сане та мав дірку на флангах атаки. Хотіли підписати Каліджурі із «Вольсфбура», але так і не домовилися. Для Коноплянки –це клубу, який може надати ігрову практику та задовільнити фінансові апетити гравця. За повідомленням німецьких ЗМІ загальна вартість переходу Коноплянки складе 25 мільйонів євро( сума оренда, сума трансферу та зарплата гравця)

Що ми знаємо про «Шальке»? Це команда настрою, яка немає ніякої стабільності, завжди переповнений лазарет, великі зарплати, красивий стадіон, відсутність особливих амбіцій, постійні тренерські ротації, дивні трансфери, гарна робота із власними вихованцями. Дуже важко все це поєднати із Коноплянкою. Із позитиву, «Шальке» за останні роки підготував Ноєра, Дракслера та Сане( всі власні вихованці), який продав за великі гроші. Я не пригадую, що б хтось із легіонерів «Шальке» переходив кудись за великі гроші, чи, можливо, мав розвиток. Приходять доволі хороші гравці, отримують хороші контракти, а потім їдуть ближче до 30 догравати в Азію, Туреччину чи США догравати.

Я не знаходжу жодної причини, за якої в Коноплянки має вийти в «Шальке». Силовий футбол, абсолютно чужа країна та незнайома команда із якою гравець не проходив збори, доволі молодий колектив, недосвідчений тренер, проблеми мови. Скоріше все тут проти гравця. Тиску із боку преси теж не уникнути, в Німеччині вона набагато «зубатіша», ніж в Іспанії. Он Федецькому дістається із перших матчів. До цього Коноплянка ніколи не справлявся із подібним тиском.

Я переконаний, що на початку сезону Коноплянка матиме багато ігрового часу. А далі все буде залежати від нього. Якщо щось не буде виходити- ніхто панькатися не буде, відразу чекає на лава запасник. «Шальке», напевно, знав щось більше, бо ще раніше підписав того самого Коке, який в кінці сезону посадив Коно на лаву в Севільї». Буде смішно, якщо він знову посадить Коно на лаву

Не особливо здивуюся, якщо це буде останній сезон Коноплянки в топ –чемпіонатах. Далі, або повернення на Батьківщину, або шлях в Азію.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

02.09.2016, 14:41
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 2 : 1 Закончился
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть