Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Перший матч КЄЧ у Києві

2016-09-22 19:38 26 травня 2018 року київський НСК "Олімпійський" прийме фінал Ліги Чемпіонів. А коли відбувся перший матч ... Перший матч КЄЧ у Києві

26 травня 2018 року київський НСК "Олімпійський" прийме фінал Ліги Чемпіонів. А коли відбувся перший матч Кубку Європейських Чемпіонів в історії Києва? Про це-сьогоднішній пост.

Перший матч КЄЧ в історії Києва відбувся 12 жовтня 1958 року. Зустрічались східнонімецький "Вісмут" та румунський "Петролул".

До речі, цей матч став першим матчем Кубка Чемпіонів на території колишнього СРСР.

Сталося це через те, що регламент тодішнього КЄЧ передбачав у разі нічиєї в протистоянні не визначення переможця за правилом виїзного голу (його введуть у 1967 році, а "на повну" воно запрацює лише через рік), а третій, додатковий матч.

У першому раунді КЄЧ 1958/59 третій поєдинок знадобився відразу трьом парам. Шведський "Гетеборг" та люксембуржський "Женнес" вирішили все дуже просто-зіграли у Гетеборгу. Західнонімецький "Шальке" та данський "Копенгаген" (попередник клубу, що нині часто представляє Данію на міжнародній арені) для третього матчу обрали голландське місто Енсхеде. А "Вісмут" та "Петролул"-Київ.

Перший матч між цими командами закінчився з рахунком 4:2 на користь "Вісмута". У другому матчі сильнішим був уже "Петролул"-2:0. Тож знадобився третій поєдинок

Відбувся він 12 жовтня 1958 року на стадіоні ім. Хрущова (нині-НСК "Олімпійський") за присутності 40.000 глядачів. "Вісмут" не залишив "Петролулу" жодних шансів-4:0. В тому розіграші східнонімецька команда дійшла до чвертьфіналу, де поступилась швейцарському "Янг Бойз". Між іншим, там також довелося проводити третій матч. Завершився він 2:1 на користь швейцарців.

"Вісмут" нині називається "Ерцгебірге". Команда "курсує" між другою та третьою німецькими лігами. "Петролул" же через фінансові проблеми був по завершенні сезону 2015/16 "засланий" до четвертої ліги Румунії

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.09.2016, 19:38
auto-volodya-del-bosque
Статус:
Наставник (1011 комментариев)
Подписчиков:
3
Медали:
Выбор редакции × 1

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть