СБУ підтверджує: на 15 листопада готуються провокації

Темы:
Война

Так заявив представник СБУ Анатолій Дублик (начальник Департаменту захисту національної державності), повідомляє Еспресо.TV.

"Тривають плани Російської Федерації з масштабної дестабілізації ситуації в Україні, старт якої запланованої на 15 листопада поточного року. Про це раніше часткового озвучував Василь Грицак", - каже Дублик (і Георгій Тука - С.

К.). http://dynamo.kiev.ua/news/255464-istochnik-na-matche-ukraina--serbiya-gotovyatsya-provokatsii

За його словами, розхитування розпочнеться 15 листопада з всеукраїнської акції протесту банківських вкладників (на цей день заплановано товариський матч Україна-Сербія в Харкові - С.К.).

"З 17 листопаду акцент протестних акцій зміщуватиметься на питання підвищення тарифів. Протест має перерости в блокування урядових структур, розширення претензій та вимог до влади. Задекларована мета є одна, а під час прийняття так званих резолюцій "з голосу" вноситимуться дуже багато інших вимог до влади", - сказав Дублик.

Представник СБУ наголосив, що росіянами планується створити видимість масової підтримки акцій протесту, для чого вже розгорнута активна агітація у соцмережах, а також попередив, що Кремль розраховує на українські громадські організації.

"Ворог розраховує на сліпу активність громадських організацій, які проводять ряд масових акцій як в столиці, так і в регіонах держави", - сказав Дублик.

Він зазначив, що цього місяця Росія планувала проведення масових безладів для того, аби під час заворушень постраждали представники правоохоронних оранів. Це б показало, що влада не контролює ситуацію в державі.

"Наступною контрольованою датою, відповідно до отриманих нами даних, визначено 24 листопада. Це день, на який заплановано проведення саміту Україна-ЄС, де повинно відбутися фінальне обговорення щодо надання безвізового режиму. Створення картинки про те, що українська влада не контролює ситуацію, стане додатковим важелем для проросійських та інших сил в Європарламенті, щоб це питання відкласти", - наголосив Дублик.

"Розвідувальні дані збігаються із змістом так званого плану першочергових заходів з дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні під умовною назвою 'Шатун'', - розповів він та додав, що в цьому питанні триває кримінальне провадження.

Інформацію вилучили зі скриньки радника президента Росії Владислав Суркова.

"Безпосереднє керівництво і реалізацію цього плану здійснює відомий СБУ його перший заступник Ардзімба. А контакт із політичними рухами у нашій державі окремими громадськими організацями, задіяними в акціях протесту у сліпу або за фінансову винагороду веде громадянин Вірменії Мартиросян", - продовжив Дублик.

Спецслужби повідомляють про виїзди в РФ організаторів цих акцій для 'отримання конкретних інструкцій.

Водночас із дестабілізацією в Києві Росія планує загострення і на фронті України. "Елементом плану є посилення напруги, доведення інтенсифікації обстрілів до найвищого за останній рік рівня, провокування локальних сутичок тощо. Ця тенденція вже чітко фіксується на лінії зіткнення. Мета – загнати українську владу в глухий кут і вести наступ з двох боків – зовні та зсередини.

Служба безпеки продовжує вживати заходи з викриття та блокування посягань російської сторони на конституційний лад України", - сказав Дублик.

По матеріалам прес-конференції вказаного чиновника, на Еспресо.TV., http://espreso.tv/search?str=%D0%B4%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA

Автор: (AHATOM)

Статус: Эксперт (37731 комментарий)

Подписчиков: 8

2 комментария
Комментировать