Ще раз про тренера ("Ницца, Лейпциг, Лестер сотоварищи...")

Темы:
Динамо

Побачив на сайті статтю про «Ніццу». Там є основний тезис ------Главной причиной успешных результатов «Ниццы» является высококлассный тренер----- Хм, відкрили Америку…Та сама історія була і у "Лестера". Якщо взяти на рівень нижче - ОК, "Пасуш де Феррейра" (2012-2013). Ще нижче - ОК, "Краснодар" ))).

Клуби з так званого "пілотону" своїх чемпіонатів. "Пасуш..." - взагалі обнять і плакать, а команда роздвинула трьох китів португальського футболу взяла місце під ЛЧ (!!) і потім довела, що трималася лиш на роботі тренера (гравці, які робили там погоду були там і раніше, але без погоди :)) Можливо доречно буде згадати й нині «бодрствующий» при живих-то Баварії та Борусії « РБ Лейпциг». І якщо з клубами топ-5 все зрозуміло з фінансуванням, все рівно їх сама успішна складова – якісний тренер. Доречі, зверніть увагу - не супер відомий та титулований (якщо розібратись, то вони собі такого дозволити й не могли), а просто вмілий і професійний. Фавр і нинішній творець Лейпцига Ральф Гасенгюттль (до нього був інший Ральф – Рангник) не є зірками тренерського цеху. Але їх роль в успіхах клубів беззаперечна. Розвивати тему не зовсім правильно, адже топ-5 не в приклад нам зараз. І по фінансам і соціальному рівні життя в країні і по більш мілким деталям як-то, скажімо, бажання легіонерів їхати сюди. Але розвивати тему тренера можна і потрібно. Наскільки встиг дослідити у вдалий період для багатостраждального від частого згадування )) «Пасуша…» керівництво було не ідеальним, команду на результат «розкочегарив» саме тренер. Ницца в свій час мала проблему коли місцева влада відмовлялась бути спонсором "орлят" в Лізі 1 і лише статус курортного міста сприяв тому, що для ситих французів пішла думка «не гоже не мати своєї команди в національній першості». До Фавра вони йшли довгі роки. Не до критично паскудного в своїх заявах Балотеллі, а саме до Фавра. Який і працює, цитую вищезгадану статтю «с футболистами, в которых очень вспыльчивый характер. Несомненно, речь идет о Марио Балотелли, Юнесе Беланда и Данте. На удивление, все эти игроки сумели вписаться в тактическую модель». Що б не виходити з Франції згадаємо ще і «Монпелье». Провінціальний клуб з стабільним багаторічним власником Луи Николленом. Який «мучався» і з тренерами, і з гравцями, ходив по нижчих дивізіонах (мало не звалився в третій) і все ж знайшов свого тренера - Рени Жирара.

До чого це все – зараз активізувалися ті, хто не бажають змін тренера «Динамо». В якості аргументів йде навіть футбольний спеціаліст Притула з своїм баченням у виставленому на сайті коментарем із соцмереж. Зміна - це не кінець тренерського життя Реброва, можливо вона (зміна середовища) йому сама потрібна. Так само як і потрібен пошук тренера для «Динамо». Саме це має бути в пріоритеті , а вже потім «надія на молодих гравців», «звільніть місце голодним», «будем прощатся с немотивироваными», «Внутрішня селекція, або гра на випередження» і т.д. і т.п.

Автор: (chibis)

Статус: Наставник (1385 комментариев)

Подписчиков: 0

13 комментариев
Лучший комментарий
  • Евгений ДК(malyk7) - Наставник
    06.12.2016 14:19
    Грамотнее блога не читал )))
    Рени Жерар, работал в клубе около 4х лет, только в 2011-2012 году достиг действительно отличного результата 1 место в Лиге 1. А так 5,10,1,10 место. Как то не густо. В Лиге Чемпионов команда еще лучше себя проявила с гениальным тренером, заняла всего лишь почетное 4 место с 2мя очками, пропустив вперед Олимпиакос 9,Арсенал 10 и Шальке 04 12 очков соответственно.
    РБ Лейпциг, эту команду не любят по всей Германии, т.к немцы считают, что это немецкий денежный мешок по типу МС, ну а как иначе думать, когда командой руководит миллиардер Дитрих Матешиц, владелец Ред Булл да и в очень хороших отношения с Беккенбауером, что также немало важно. Команда конечно очень симпатичная, но как известно всем, немцы очень сильно умеют работать с молодыми игроками, да и Ральф Рангник не за красивые глазки работал с командой второй бундеслиги, а теперь и спортивным директором.
    На трансферы этим летом было выделено 50 млн. Сколько у нас клуб выделил ?
    Лестер, Раньери хороший тренер, который действительно умеет работать с командами не подающих больших надежд, но когда это было до Лестера ? Фиорентина,Валенсия, Челси ??? Или провальное тренерство сборной Греции ? А сколько он получал в Монако, куда тоже вбухивались деньги ?
    На счет тренерства в Лестере, то нужно учесть классную трансферную компанию, когда был приобретен Нголо Канте за 8 млн евро у Кана.По итогам сезона Н’Голо стал одним из лучших футболистов из пяти главных европейских чемпионатов по успешным отборам: в среднем 5,3 отбора за матч. Приобрели Оказаки за 10 лямов у Майнца. ну а также нельзя отметить тренертсво Пирсона в Лестере, который доверял и Варди и Марезу

    Перед новым сезоном, даже чемпион Англии Лестер был активным на трансферном рынке, продав своего лидера Канте, они купили Слимани за 30, Муссу за 20, Цилера 3,5, Капустка 9, Менди 15,5, при этом удержали своих других лидеров, которые в этом сезоне АПЛ не сильно блещут Варди и Марез.

    Поэтому, стоит сделать вывод, что без вливаний хороших и умного управления, ни один тренер не сделает вам из команды конфетку, хотя бы на кроткосрочный период ! А в нашем клубе, к сожалению нет ни бабла, ни умного управления.
    • 4
Комментировать