Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

«Динамо» та Тамаш Кадар: причини, можливості, наслідки Выбор редакции

2017-02-09 18:54 Причини Київське «Динамо» домовилося про перехід угорського лівого польського «Леха» Тамаша Кадара. Залишилося тільки пройти медогляд. ...

Причини

Київське «Динамо» домовилося про перехід угорського лівого польського «Леха» Тамаша Кадара. Залишилося тільки пройти медогляд. Епопея із переходом тривала декілька місяців. За моєю інформацією кияни робили пропозицію «Леху» ще влітку, але тоді клуби не змогли домовитися між собою. Все-таки вдалий виступ збірної Угорщини із Кадаром на ЧЄ у Франції значно збільшили ціну на гравця.

Після підписання взимку лівого захисника Володимира Костевича із «Карпат» польський клуб вже міг розлучатися із своїм захисником. Але трансфер відбувається тільки в середині лютого. Схоже, що Ігор Михайлович Суркіс зрозумів, що гроші – не найкращий аргумент в переходах гравців. Варто торгуватися, брати паузи та навіть шантажувати клуб. Особливо, якщо сам гравець хоче перейти до Києва. Можу припустити, що сума трансферу Кадара в лютому буде суттєво відрізнятися від суми, яка фігурувала влітку, чи навіть під час відкриття трансферного вікна. Я думаю, що сума буде складати десь близько одного мільйона євро. Не більше.

Взагалі, потенційний трансфер Кадара – це новий погляд на трансферну політику київського «Динамо». Векторів трансферної політики було вже вдосталь, але дуже важко назвати хоч один із них вдалим. Раніше, в більшості своїй, брали все, що блищить. Те що блищить зазвичай коштувало дуже великих грошей, крутило носом вимагаючи кращі особисті умови контракту, але зазвичай великої користі від таких новачків не було. Зараз київський клуб звернув увагу на гравців, за яких, можливо, потрібно платити не так багато і вони мають більш скромніші особисті фінансові умови, але мотивованих гравців, які мають бажання зробити крок вперед та перейти саме до київського «Динамо»

Між –іншим, трансфер Кадара із «Леха» до «Динамо» буде не перешим переходом між цими клубами. Влітку 2014 року саме із «Леха» до Києва переїхав Лукаш Теодорчик. Я цікавлюся польським футболом. Теодорчик для «Динамо» був вимушеною мірою, коді в Реброва залишився тільки один форвард Артем Кравець після травми Діомерсі Мбокані. Я переконаний, що Тео в шорт-листі Реброва був далеко не перший. Теодорчик в Польщі особливо нічим не вирізнявся, зірок точно не хапав, мав травми, не можна було назвати його провідним форвардом чемпіонату. Але як бачимо по виступав Лукаша за «Динамо» та іграх за «Андерлехт» потенціал в гравця виявився дійсно дуже високий.

Можливості

Тамаш Кадар – гравець, який може зіграти відразу на двох позиціях: в центрі захисту та на лівому фланзі оборони. Розпочинав він якраз як центральний захисник, але із часом став гравцем лівого флангу захисту. Головні його чесноти – фізична міць, непоступливість, характер, сильна ліва нога, перший пас. Кадар під 190 ростом, весь в татуюваннях, кремезний, має брутальний вигляд. Такого гравця можна злякатися тільки від погляду. На жаль, швидкість, що є дуже важливо для крайнього захисника, не є його чеснотою. Тактично він його важко назвати кваліфікованим гравцем. Скоріше це солдат, який виконує за будь-яку ціну накази тренера. Чимось він мені нагадує Горана Попова за своїм стилем гри, тільки Кадар більше надійний гравець. До атак він підключатися може, але робить це не дуже вдало.

«Динамо» в цьому сезоні дуже багато пропускає. Вже навіть встигли пропустити більше, ніж за весь минулий сезон. В цьому сезоні в чемпіонаті зіграли на нуль тільки із «Дніпром» вдома, «Карпатами» в гостях, «Олімпіком» в гостях, «Зіркою» вдома та в ЛЧ не пропустили в двох останніх матчах проти «Наполі» та « Бешикташа». Із італійцями десь пощастило( не реалізували два виходи один на один), а із турками майже весь матч грали в більшості. На мою думку, це дуже слабкий показник для команди, яка ставить перед собою найвищі цілі. Потрібно було щось змінювати. От зараз за зиму підписали двох захисників.

Взимку «Динамо» залишив Євген Макаренко. Тепер Сергій Ребров залишився тільки із одним Віторіно Антунешем на лівому фланзі. Португалець і так мав проблеми із мотивацією, а тепер і взагалі міг остаточно розклеїтися. На жаль, із молодих гравці поки ніхто не зміг скласти конкуренцію португальцю. Богдан Михайличенко має багато травм та пошкоджень( восени не грав два місяці, частину перших зборів пропустив через пошкодження). Олександр Осман та Владислав Дубінчак не мають особливої довіри від тренерського штабу. Домагой Віда та Євген Хачеріді взагалі стали безальтернативними футболістами в першій половині сезону в центрі захисту. Як би вони не грали, як би вони не тренувалися, але все одно виходили на поле, якщо були здорові та не мали дискваліфікацій. Тому Кадар –це посилення конкуренції, як в центрі захисту, так і на позиції лівого захисника. Бо Корзун на місці центрального захисника лякає із своїм зростом 174( київський Маскерано)

Я вважаю, що особливих проблем із адаптацією угорського захисника в Україні не буде. Англійську мову він повинен знати, бо свого часу грав у Англії та Нідерландах. Культурно та ментально Угорщина не дуже сильно відрізняється від України. Фізично сильні гравці в нашому чемпіонаті ніколи ще не губилися, тому, я думаю, що тут теж ніяких проблем не буде.

Наслідки

Тамашу Кадару – майже 27 років( без одного місяця). Культурно і ментально гравець близький до України. Я думаю, що тут не йде ніяка мова про адаптацію чи перспективу. Футболіста беруть для того, щоб він грав

Підписавши контракт із Кадаром «Динамо» посилить конкуренцію, яка в центрі захисту, так і на позиції лівого захисника. Теоретично це може стати заміною Антунешу та Віді по яких час від часу лунають різні чутки про перехід до інших клубі. Виходячи із нових економічних можливостей продаж португальського лівого захисника влітку виглядає дуже можливим. Контракт Віди та Хачеріді дійсні тільки півтора роки. Тому є тут про що подумати. Із наявністю таких універсальних гравців, як Віда( може зіграти на будь-якій позиції в оброні), Пантіч( може зіграти на кожній позицій в обороні, окрім лівого захисника) та Кадара( може зіграти, як в центрі захисту так і на лівому фланзі) можна припустити, що в Сергія Реброва є всі можливості для теоретичної спроби зіграти в три центральні захисники, яка зараз так модна в Європі. Але це тільки перспектива. Таким речами потрібно було займатися трохи раніше, на початку зборів.

Не зрозумілими залишається долі молодих гравців «Динамо». Лук’янчук та Очігава стають 5-6 центральними захисниками в клубі. Перспективи універсала Бурди теж виглядають туманно. На лівому фланзі в системі клубу є Осман, Дубінчак та Михайличенко. Особливих перспектив весною у них тепер немає. Одним із варіантів може стати оренда до літа. А там можливо хтось залишить «Динамо» і буде новий шанс.

Висновок

Як ми бачимо в Тамаша Кадаре є свої плюси, є свої мінуси. На мою думку, цей гравець зможе зробити «Динамо» сильнішим. Збільшити конкуренцію в центрі захисту, поборотися за основу зліва( має всі чесноти щоб заграти в нашому чемпіонаті), додати характеру, волі «Динамо», яких так не вистачало в першій половині сезону. Але індивідуально угорець не дуже сильний, має проблеми із швидкістю, також стають дуже туманним перспективи молодих гравців київського клубу.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.02.2017, 18:54
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть