Парадокс "Динамо" Ю-19

Темы:
Динамо

Позавчора у швейцарському Ньйоні юнацька команда "Бенфіки" Ю- 19 перемогла своїх однолітків із мадридського "Реалу" 3-1 і вийшла до фіналу юнацької ЛЧ. Суперником португальців буде австрійський "Зальцбург", який переміг "Барселону" в самому кінці гри 2-1. В цій ситуації є декілька парадоксів:

  • Восени на стадії групового раунду юнацької ЛЧ команда "Динамо" -19 перемогло двічі цю Бенфіку- 2-1 в Києві та 0-1 в передмісті Лісабона.
В Києві я був свідком цієї гри. Команда Юрія Мороза по грі перемогла своїх португальських візаві пропустивши гол на останніх секундах матчу. Юні португальці в кінці гри почали помітно нервувати вдаючись до неспортивної поведінки. В гостьовому матчі Динамо знову перемогли, причому вирішальний гол забили в меншості після вигаданого вилучення Івана Калюжного.

( фото Юрія Перегняка)
  • "Реал", який вчора поступився "Бенфіці" в півфіналі, в чвертьфіналі переміг "Аякс", який в свою чергу каменя на камені не залишив від київського "Динамо" в лютому – 3-0, причому по грі.

Я введу до того, що для когось поразка – можливість стати кращим та зробити висновки, а юнацький футбол – шанс себе проявити, а для когось навіть маленька перемога чи здобуток – можливість дуже високо задерти носа. Я не здивований, що Бенфіка виховала і продала за великі гроші Гуедеша та Санчіша( "ПСЖ" та "Баварія" заплатили 20 та 35 мільйонів євро відповідно), а для "Динамо" кожен молодий гравець в першій команді – виняток.

Автор: (tyschenko)

Статус: Наставник (1047 комментариев)

Подписчиков: 24

7 комментариев
Лучший комментарий
  • Володимир: з Динамо назавжди(gvaavg) - Эксперт
    23.04.2017 15:59
    Думаю, ситуація з "вибірковим" потраплянням своїх вихованців до основної команди ДК, які добре рекомендують себе в юнацькому і молодіжному турнірах, у т. ч. і міжнародних - буде доти, доки будуть купуватися футболісти типу Антунеша, Кадара і Пантіча, а також "вільні агенти", які навіть у ЧУ, як на мене, показують дуже посередній рівень, але, згідно контракту, виходять на поле і займають ті місця в команді, на які могли б "пробуватися" кращі гравці юнацької та молодіжної команд. Це значною мірою вбиває віру молоді в свою перспективу в ДК, не є стимулом для росту майстерності, та і для загального розвитку клубу не несе ніяких переваг. Тому і ходять у нас в "перспективних" вже дорослі футболісти віком 23-25 рр., тоді як їх однолітки з європейських команд, яких вони навіть перемагали у складі команд більш юного віку, вже давно входять в основу навіть європейських грандів і грають там далеко не останні ролі. І ніхто тепер навіть не "заїкається" про їх "перспективи" - вони вже отримали і використали наданий шанс. Нехай згадає теперішній ГТ ДК, в якому віці він почав стабільно грати за основу? І що було б і з ним, і з тим же Шевченком, якби тодішні тренери ДК не випускали їх на поле, а випускали посередніх гравців (у т. ч. як тепер - легіонерів), а їх продовжували вважати "перспективними", але тримати "на лавці" або ж в дублі? Забулося, напевне... тому і роблять у ТШ ДК сьогодні "ставку" на тих, хто "надійний" хоч і не "зриває зірок з неба" - виходячи, напевно, з припущення, що "старий кінь борозну не зіпсує", забуваючи при цьому, що і "глибоко не оратиме". Попутньо говорячи при цьому про "омолодження" і "українізацію" складу...
    • 5
Комментировать