Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Причини проблем «Зорі»

2017-07-31 10:17 Перед стартом нового сезону я писав, що «Зоря» має всі шанси опуститися та цей сезон стане ... Причини проблем «Зорі»

Перед стартом нового сезону я писав, що «Зоря» має всі шанси опуститися та цей сезон стане останнім для Юрія Вернидуба на чолі луганської команди. В принципі, зараз все йде до цього. Хтось десь вирішив, що Юрій Миколайович – чарівник, і може кожного сезону нести золоті яйця. Хоча насправді, Вернидуб є тільки тренером – трудягою, який результат здобуває важкою роботою.

Давайте разом більше детально спробуємо визначити головні фактори провального старту «Зорі»

( фото офійійного сайту "Зорі")

Втрата основних гравців. За літо «Зоря» втратила основного лівого захисника Соболя, основного опорника Чайковського, важливого гравця середини поля(конструктор атак та досвід) Ліпартію, флагнового гравця Петряка та головного форварда Бонавентуре. Виходить, що 5-ть чоловік основного складу. Додайте ще Караваєва, який пішов зимою. Форстер теж думає про новий клуб. Не секрет, що Кононов хоче бачити цього бразильця у Грозному. Клуб повідомляв, що Рафаель підписав новий контракт на 2 роки, а сам гравець повідомляв, що має угоду тільки до зими. Мільйон який хоче Геллер за гравця навряд чи хто заплатить за пів року до завершення угоди. Я думаю, що будь –якій команді без болісно пережити такі втрати неможливо.

Пасивність флангів. Раніше Вернидуб будував атаку через активних,швидких флангових півзахисників, при підтримці флангових захисників, як підключалися до атаки( гол Опанасенка у Києві). Зараз пішли Караваєв та Петряк. Заміни їм немає. Луньов – ще дуже молодий, Кабаєв поки не тягне, а Пауліньо та Калітвінцеву не вистачає швидкості. Із захисників – пішов Соболь, через травму та вік здав Каменюка. Залишається тільки Опанасенко та . Причому їхній рівень гри не дуже високий

Дніпровська молодь. Раніше «Зоря» робила ставку на «голодних до футболу» гравців, які фактично мали останній шанс у футболі. Зараз приїхали молоді хлопчики, яким в більшості і 20-ти років немає, про яких багато говорять, але вони ніколи не грали на результат, ніколи не мали конкуренції.Всі розуміли, що «Дніпро» проводить свій останній сезону у УПЛ. В команди Михайленка не було ніякого тиску за результат, ніякої відповідальності. А в «Зорі» стоять завдання – перемагати, здобувати бронзу, гарно виступати у ЛЄ. У команді Вернидуба є конкуренція. Тоді, як у «Дніпрі» , за помилки відповідальності було менше. Всі розуміли, що це природньо для молодого гравця. Не менше важливо, що всі розуміють, що ці гравці у «Зорі» тільки на два роки. Тому навряд чи хто буде вилазити із штанів показуючи всі свої можливості.

Велика кількість бразильців. Президент французького «Ліона» Ола говорив, що якщо у команді більше двох бразильців так починається карнавал. Ця фраза вже стала крилатою у футболі. Зараз бразильців у «Зорі» аж 5. Причому їхній рівень є не дуже високим. Літні бразильські новачки їхали на перегляд до « Маріуполя», але опинилися в « Зорі».

Відмова від співпраці із «Шахтарем». Раніше «Зоря» мала можливість поповнювати склад українськими гравцями «Шахтаря». Після конфлікту Вернидуб – Фонсека такої можливості вже немає. Із всіх орендованих тільки один Гречішкін( донецькій команді не потрібне тисячу років). Навіть не потрібного Петряка забрали протирати штани. Зараз всі кращі молоді українські гравці «Шахтаря» їдуть до Маріуполя.

Відсутність колективу. Раніше в більшості своїй колектив «Зорі» складали гравці 20-22 років, які дуже добре знали один одного по «Шахтаря». В людей було багато чого спільного, спільні погляди на життя, спільний інтереси, спільний вільний час. Зараз група бразильців. Не думаю, що вони не вони спілкуються із нашими гравцями. Дніпровська колонія тримається окремо. За віком вони –наймолодші. Ну і остатки команди минулого сезону.

Відсутність форварда.. Минулого року розкрився Бонавертуре, був Кулач( хоча грав дуже слабо). Цього року відверто слабкий Безбородько( не тягне навіть не тільки рівень «Зорі», але і УПЛ), новачко –бразилець Юрі( ніхто не бачив його гри) та Кочергін, який ніколи форвардом не був. Хто буде забивати у такій ситуації?

Агент. В «Зорі» переходами займається тільки одна людина. Навіть бразильці його. Можливо за виключенням гравців із «Дніпра». Тут ніяких питань до Шаблія. Агент хоче розвивати своїх гравців, розвивати їх, здійснювати переходи. ЛЄ, тренер Вернидуб ідеально для цього підходять. Он за Бонавентуре підняли більше мільйона євро за рік. Тільки наскільки ці футболісти відповідають амбіціям та цілям «Зорі»?

Я не вірю, що ситуація буде мінятися в кращу сторону. Можливі якісь підйоми, але вони не будуть довготривалими. Вже зараз Вернидуб говорить про відставку. Зрозуміло, що це робиться для того щоб « взбодрити» гравців, щоб вони грали за тренера, більше працювали. Але скажімо, що ти бразильцям до відставки тренера, якщо вони приїхали грату у ЛЄ? Або дніпрянам, які приїхали тільки на два роки? В разі чого, головним тренером буде Володимир Микитін. Цей колишній гравець збірної України( часи Сабо), львівських « Карпат» та донецького «Шахтаря» вже не подин рік працює із дублем «Зорі». Його команди завжди організовані, кусючі, прагматичні. Навіть були чемпіонами України Ю -21. Може із цього щось вийде.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

31.07.2017, 10:17
31.07.2017, 10:17
278514 1 knock_Kyiv
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Франции ПСЖ Гавр 3 : 3 Закончился
Чемпионат Украины Заря Оболонь - : - 28 апреля 13:00
Чемпионат Италии Интер Торино - : - 28 апреля 13:30
Чемпионат Франции Мец Лилль - : - 28 апреля 14:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть