Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Ліга Чемпіонів Азії 2017. Огляд матчу Персеполіс - Аль-Ахлі Джидда.

2017-08-28 17:19 Персеполіс - Аль Ахлі Джидда - 2:2. Голи: Халілзаде, 72, Менша, 84 - Аль-Сома, 2, Леонардо, ... Ліга Чемпіонів Азії 2017. Огляд матчу Персеполіс - Аль-Ахлі Джидда.

Персеполіс - Аль Ахлі Джидда - 2:2.

Голи: Халілзаде, 72, Менша, 84 - Аль-Сома, 2, Леонардо, 58.

Чесно кажучи, я очікував у виконанні цих колективів більш закритої гри. Вважав, що ділю цього матчу вирішить 1 точний удар. Але команди Іванковіча та Реброва подарували нам дуже цікавий поєдинок з великою кількістю забитих м'ячів.

Почну з того, що матчі цієї пари чвертьфіналу проходять на нейтральних полях через відсутність між даними країнами дипломатичних відносин. Через це свій домашній матч Персеполіс вирішив грати у столиці Оману - Маскаті. Цим пояснюється і низька кількість глядачів - 6500. Не варто нагадувати, скільки глядачів збирають футбольні поєдинки в Ірані та Саудівській Аравії.

Отже, матч розпочався дуже жваво: номінальні гості вже на 2-й хвилині поєдинку вийшли вперед завдяки точному удару кращого нападника Аль-Ахлі Омара Аль-Соми. Сирієць дуже вдало зловив м'яч на ногу і одним дотиком переправив м'яч у ворота після дального пострілу з-за меж штрафного майданчика свого одноклубника Салеха Аль-Джамаана, який невдало відбив перед собою голкіпер іранців Аліреза Бейранванд (від себе зазначу, що тільки одна камера змогла передати складність удару Аль-Джамаана, тому вважати дуже серйозною цю помилку Бейранванда не варто). Між іншим, під час усієї гольової комбінації - від вкидання ауту до завершального пострілу, весь захист іранського клубу зіграв досить невдало. Захист Персеполісу мав щільніше опікати своїх опонентів. Як підсумок, саудити легко вивіли на ударну позицію свого партнера і той завдав удару.

Протягом першого тайму тайму іранці контролювали хід гри та мали декілька нагод для того, щоб зрівняти рахунок ще у першому таймі. Нажаль, не використав своїх нагод кращий нападник Персеполісу Мехді Таремі, який на 64-й хвилині поступився місцем на полі іншому нападнику - нігерійцю Годвіну Менші. Нігерієц перед початком нового сезону перейшов до Персеполісу з іранського Пайкану, де за минулий сезон встиг забити 15 голів у 27 матчах.

Ще у першому таймі арбітр матчу, йорданець Адхам Махадмех, мав ставити пенальті у ворота Аль-Ахлі через грубу поведінку Клаудеміра проти Мехді Таремі (бразилець долонею зарядив у лице іранцю). Проте арбітр побачив симуляцію у виконанні 9ки Персеполіса і дав штрафний в інший бік.

Іранці намагалися грати через фланги, вдало комбінували і виводили на ударні позиції своїх нападників Таремі та Аліпура, яким у вирішальний момент зовсім трохи не вистачало точності. Також, було багато зіткнень. Інколи, гравці Персеполісу намагалися влучити здалеку, але їх удари були неточні. У Аль-Ахлі Джидда за перший тайм був ще фактично всього один небезпечний момент, який мав Аль-Сома, але його удар виявився також не точним.

До речі, у саудитів був відсутній на полі кращий гравець в перших двох матчах Про Ліги - грек Йоанніс Фетфатцидіс. Причини мені невідомі.

Висновки після першого тайму:

  1. Сергій Ребров не зраджує своїй тактиці, яку практикував в останньому сезону роботи в Динамо Київ. Команда Реброва провалила фланги.
  2. Усі плани на гру з боку обох команд зламав швидкий гол Аль-Ахлі Джидди.
  3. Суддівська бригада за перший тайм допустила кілька суттєвих помилок, які могли вплинути на результат матчу.
  4. За підсумками першого тайму Аль-Сома більш результативний за Мехді Таремі.

Другий тайм розпочався дуже жваво. Гравці Персеполісу відразу пішли в атаку. І, одразу, на перших хвилинах виник небезпечний момент. Амірі вкинув далеко у штрафний аут, а Мехді Таремі влучно пробив головою під поперечку. Проте, на цей раз, дива майстерності продемонстрував голкіпер Джидди Аль-Овайс, який потягнув цей м'яч.

Потім був шалений удар від Хуссейна Аль-Могахві (Аль-Ахлі), якому не вистачило точності. Слід відзначити, що цей півзахисник був одним з тих, хто був активний у Аль-Ахлі і у першому таймі.

На 58-й хвилині підопічні Реброва забивають другий гол. Після серії спроб подати м'яч у штрафний йде відскок до Аль-Джамаана, який приймає швидке рішення і робить тонкий пас (закидує м'яч) на хід Леонардо, який в один дотик посилає м'яч повз Бейранванда. 2-0 на користь Джидди.

Саудити буквально одразу могли взагалі добити іранців, але чудову контратаку своїм безглуздим виконанням "запоров" Аль-Могавші.

І після цього Аль-Ахлі усією командою "сідає" на власній половині поля. Бранковіч вирішує на 64-й хвилині спробувати все-таки щось змінити у матчі, та йде на непопулярний для себе крок - знімає Таремі (також змарнував багато хороших нагод) і випускає Меншу.

На 71-й хвилині Персеполіс отримує шанс на штрафний удар по лівому фланзі атаки. Башар Расан Боньян, який буквально 5 хвилин до цього вийшов на поле, взявся виконувати цей удар, який завершився навісом до воріт Аль-Овайса. Першим на м'ячі був Аліпур, який головою продовжив політ м'яча до воріт, де там його "зустрів" захисник Халілзаде, який буквально вколотив його у сітку воріт саудитів.

Слід зазначити, що на той час Іванковіч використав усі можливі свої заміни, а Ребров, мабуть, подумавши, що справу зроблено і слід думати про матч відповідь, зняв з гри активного Леонардо, випустивши замість нього вихованця молодіжного складу Аль-Ахлі Абдуллу Магрші.

Одразу після голу іранців, Ребров робить другу заміну і знімає Аль-Мохагві, який крім марнування нагод для голу, ще і дозволив Аліпуру без проблем дістатися до м'яча у гольовому епізоді. Що цікаво, Сергій Станіславович замість півзахисника випустив номінального нападника Сальмана Аль-Моашера.

Аль-Ахлі продовжує відбиватись від атак Персеполіса, де декілька нагод мав захисник Ансарі, якого Іванковіч відрядив до атаки. Слід зазначити, що декілька разів команду по-справжньому врятував Аль-Овайс. Але і він був безсилий після дального пострілу Менші у кут воріт на 84-й хвилині. Нігерійський нападник виявився ніким не прикритим під час виносу м'яча.

Гравці Персеполісу ще двічі загрожували воротам Аль-Ахлі у надії вирвати перемогу у матчі, але удари нападників "червоних" були неточними.

Виновки за підсумками матчу:

  1. У першому матчі проти більш-менш серйозного опонента у Сергія Реброва виникли проблеми. Команда не змогла втримати перевагу у два м'ячі, віддавши ініціативу супернику. Ребров не відчув моменти, коли потрібно було щось змінювати. Аль-Могахві він замінив тільки після помилки, хоча було видно, що Хуссейн почав випадати з гри ще задовго до цього. Не зрозуміло, навіщо Ребров замінив Леонардо на необстріляного, навіть у чемпіонаті Саудівської Аравії, гравця клубної академії.
  2. Ребров знов "забив" на гру флангами. А, як показав матч, у захисту Персеполіса виникали проблеми у захисті як раз під час флангових дій Аль-Ахлі. Знов Станіславович цього не відчув.
  3. Обидві команди дуже слабко зіграли у захисті власних воріт. Захисники тотально не встигали за відскоками та невдало виносили м'яча з власного штрафного майданчику. Через такі дії у грі було забито 3 з 4х голів.

  4. Суддівська бригада. Судівство в Азії загалом - це тихий жах. Виключення складають лише судді з Південної Кореї та Ровшан Ірматов з Узбекістану. Інших - регулювати перехрестя!

  5. Дуель голкіперів. Обидва стражі воріт можуть занести собі в актив по одному голу. Хоча, виручали вони теж достатньо.
  6. Дуель основних нападників. Аль-Сома свій гол забив, проте мав ще декілька нагод. Мехді свої нагоди змарнував.
  7. До Реброва все ж приставили "людину президента", яка знаходиться поряд на лавці.

Прогноз на матч відповідь. Сподіваюсь, що Сергій Ребров з користю скористається паузою, яка буде через гру національних збірних, і, в першу чергу, приділить увагу грі в обороні та на флангах. Щось потрібно вирішувати з Аль-Мохагві, який відверто грає сам на себе, а не на команду. А, загалом, іранці пройдуть далі, тому що по цьому матчу було видно, що свою команду він відчуває, на відміну від Реброва.

Дякую за увагу! Любіть футбол! Грайте чесно!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

28.08.2017, 17:19
28.08.2017, 17:19
281105 1 Zhmen
Gavran
Автор:
(Gavran)
Статус:
Старожил (573 комментария)
Подписчиков:
0
Медали:

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть