Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Їхати чи не їхати у Мордор?

2017-10-03 12:18 Після призначення Андрія Шевченка головним тренером збірної України президент ФФУ чітко розклав акценти. Під час кваліфікаційної ...

Після призначення Андрія Шевченка головним тренером збірної України президент ФФУ чітко розклав акценти. Під час кваліфікаційної кампанії чемпіонату світу 2018 з Андрія Миколайовича строго питати не будуть. Завдання – побудова команди уже з прицілом на європейський форум 2020-го року. Але що відбудеться в разі успішного завершення поточної кваліфікації?

Україна у вельми складній групі йде непогано і перед двома заключними поєдинками зберігає шанси на загальний успіх. Потрібно обігравати косоварів та хорватів – тоді гарантована як мінімум друга сходинка турнірної таблиці. І якщо справді в кишені опиниться квиток на мундіаль – яким буде рішення чиновників з ФФУ? Андрій Шевченко протягом кваліфікаційної дистанції абстрагується від подібних думок. Його справа – тренувати, а політичні та організаційні рішення – то вже прерогатива Федерації. "Я хотів би зіткнутися з проблемою, що ми виграли наш відбірковий турнір, і тепер стоїть дилема, їхати чи не їхати на чемпіонат світу! Але ми ще так далекі від цього, зараз у нас зовсім інші проблеми. Ми ставимо завдання перемагати, претендувати на перше місце, це наша спортивна робота. А політичні та організаційні рішення прийматиме ФФУ". Втім, зі своїм тренером солідарні не всі підопічні. Дехто без докорів сумління відкидає всі інші варіанти, окрім одного, жонглюючи заїждженою, але вже дискредитованою фразою "спорт поза політикою". При цьому, тенденції щодо клубної приналежності немає жодної. Прихильниками поїздки до Росії є представники абсолютно різних клубних таборів.

"Слухайте, ми граємо заради того, щоб поїхати на чемпіонат світу! Я не бачу ніяких причин, щоб туди не їхати. По-моєму, питання таке взагалі не має стояти. Нерозумно з політичних причин відмовлятися від чемпіонату світу"… Артем Бесєдін, нападник "Динамо"

"Це чемпіонат світу, який проходить раз на чотири роки, команді туди потрапити – це дорого коштує. Найважливіший турнір в світі, і його пропускати ні в якому разі не можна"… Микола Матвієнко, орендований "Ворсклою" захисник "Шахтаря"

"Дійсно, ситуація між двома країнами зараз критична. Але якщо ми граємо у відбірковому турнірі, неправильно буде вибирати, їхати чи ні. Якщо ми футболісти, спортсмени і хочемо добиватися результату, ми повинні грати, де б не проходив турнір. Це спорт. Повторюся, якщо ми вже граємо в кваліфікації, то повинні прагнути потрапити на чемпіонат світу. А що буде там – подивимося"… Руслан Ротань, півзахисник "Славії" (цитата від жовтня 2016-го року)

"Кубок світу в Росії? Я ніколи не змішував політику зі спортом, і зараз цього робити не потрібно. Це найвищий рівень турніру, на якому тільки може зіграти команда, і я думаю, нам було би корисно себе спробувати на Кубку світу"… Олександр Зінченко, півзахисник "Манчестер Сіті"

Прихильники теорії "спорт внє політикі", втім, забувають / замовчують про одну вельми важливу деталь – політику та спорт змішують навіть футбольні чини найвищого рангу. Вимушено. Бо футбол не повинен суперечити суспільному ладу та добробуту людей. Тому у єврокубках постійно розводять по різних кутах російські та українські клуби. Тому у моменти суспільної напруги футбол ріжуть по живому. Найсвіжіший приклад – порожні трибуна "Камп Ноу" в крайньому турі чемпіонату Іспанії . У разі виходу на чемпіонат Світу потрібно шукати соломонове рішення. На офіційному рівні вимагати, наприклад, проводити матчі збірної України в рамках цього турніру на нейтральній території. Хоча ФІФА радше піде на інший крок – зачинить двері перед українськими вболівальниками, залишивши ФФУ один на один зі своїми моральними принципами. І тоді буде ой як важко прийняти дійсно правильне рішення… Ігор Семійон

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

03.10.2017, 12:18
GarryKot
Автор:
(GarryKot)
Статус:
Эксперт (9660 комментариев)
Подписчиков:
3
Медали:

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть