Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

У болільника - ...свято!

2018-10-13 08:37 Для кожного болільника свято – перемога улюбленої команди... Хоча і у випадку перемоги дехто активно критикує ...

Для кожного болільника свято – перемога улюбленої команди... Хоча і у випадку перемоги дехто активно критикує і гравців, і тренерів. Бо і хотілося б, певна річ, щоб перемоги були ще яскравішими, ще переконливішими!

Але є перемоги і не футбольні. І є вони у кожного болільника. За київське «Динамо» вболіває – не тільки Київ!

Є у команди прихильники і по всій Україні. От і хотілося б хоч трохи розповісти про і особисте, і родинне свято одного з динамівських болільників. Свято, що стало спільним святом для багатьох.

Все почалося ще 9 жовтня. У музеї «Кобзар» проходила презентація нових номерів «Холодного Яру». Це часопис, що видається місцевою обласною організацією письменницької спілки. На літературній тусівці була присутня і відома художниця Олександра Теліженко. І їй, звичайно ж, надали слово. З повідомлень черкаських ЗМІ я знав, що її син Тарас, як доброволець, воював у АТО. Після завершення презентації пані Олександра вручила мені запрошення на ще одну цікаву творчу акцію, що мала відбутися 12 жовтня у черкаському кінотеатрі «Україна». А як потім з’ясувалося, 12 жовтня – день художника в Україні.

Вручаючи запрошення, відома мисткиня додала:

– Обов’язково прийдіть...

Як я зрозумів з її оповіді, на творчій акції мало зібратися відносно вузьке коло шанувальників творчості мистецької родини Теліженків. Теліженків і їх творчість у Черкасах і поза ними знають і цінують. Бо і Микола Теліженко є відомим художником. І їх донька Олеся – відомий модельєр, що активно (а головне – талановито!) втілює народні мотиви у проектуванні одягу. Про мистецькі досягнення сина Тараса ще чути не доводилось, але схоже, що і він крокуватиме по шляху, обраному батьками.

З тексту, приведеного у запрошенні, можна було дізнатись, що творча акція, про яку йшла мова, якось пов’язана з грантовим проектом у галузі культури від Черкаської міськради. А далі уже більш конкретно – мала відбутись прем’єра документального фільму «Династія», присвячена мистецькій родині Теліженків.

Вузьке коло шанувальників їх творчих поривань виявилось достатньо широким. Бо малий зал кінотеатру під час демонстрації фільму був заповненим.

На другому поверсі кінотеатру були представлені картини Олександри і Миколи Теліженків. Картини і справді ж хвилювали, навіть вражали. Висіло велике, майстерно (навіть я сказав би – з посмішкою!) зняте фото усієї родини.

А потім була мить, що не могла не вразити. Я побачив художника Миколу Теліженка, що... пересувався на милицях. Поруч ішов, ніби «підстраховуючи», один зі знайомих митця. О, виявляється... воював не тільки син. Воював і батько.

Я підійшов. Ми привіталися. Зав’язалася розмова про можливі творчі проекти. Поруч був і відомий черкаський телевізійник Борис Скуцький.

А потім сталося так, що я сам для себе несподівано задав питання митцю:

– Пане Миколо, скажіть... а ви вболіваєте за київське «Динамо»?!

– Та звичайно ж... – відповів Микола Теліженко, – Я добре пам’ятаю, як виконував кутові Валерій Лобановський!

Продовжити розмову на футбольну тематику не вдалося, бо до відомого художника підійшли знайомі і у них зав’язалася жвава розмова. Але відповідь на головне питання усе ж була одержана.

А через хвилину люди, що їх зібралося немало, почали переходити до одного з залів кінотеатру. І невдовзі вже можна було переглядати фільм.

Документальний фільм важко зробити цікавим, але творцям фільму це удалося. І коли фільм завершився, і коли творча група, що здійснювала проект, вийшла на сцену, глядачі у залі відразу ж підвелися і пошанували кінематографістів дружними оплесками.

Не відношу себе до числа кінознавців, але складалося враження, що фільм знятий на дуже пристойному рівні. І цей фільм заслуговує, щоб його переглянула вся Україна. Та і закордонні глядачі – теж!

Отож і зверніть увагу на цей фільм.

Враження від побаченого було сильним і просто переповнювало думки. Тому і хотілося б, звернувшись до тренерського штабу і гравців «Динамо», сказати – хлопці, у вас є... і такі креативні болільники, як відомий художник Микола Теліженко. Отож і самі – будьте креативними! Бо це – найкоротший шлях до перемог.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

13.10.2018, 08:37
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть