Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Про легендарного тренера - ну, хоч однісіньке слово...

2019-04-20 23:32 Сайт який?! Динамівський... Отож чи варто про якісь аспекти діяльності «Шахтаря» чи якихось помітних фігур, до ...

Сайт який?! Динамівський... Отож чи варто про якісь аспекти діяльності «Шахтаря» чи якихось помітних фігур, до цієї діяльностї причетних?! Та, мабуть, варто. Бо досвід є досвід. Чи свій... чи чужий... Аби тільки на користь! Дехто, правда, міг би зауважити, що краще учитися на досвіді чужому. Бо так прагматичніше.

Але ж надмірний прагматизм – це теж болото... Бо і такий підхід не може не викликати у когось рішучих сумнівів: як це... Помилки і невдачі – тільки їм, а славу і перемоги – тільки нам! Бо ми – дуже хитрі... Мабуть, такий підхід теж викликав би симпатію далеко не у всіх. Отож почну з твердження, з яким багато хто погодиться, а хтось і не погодиться. Мірча Луческу?! Це тренер легендарний... Це особистість видатна...

Бо і «Шахтар» підняв на помітну міжнародну висоту, і при цьому не тільки результати гри були добре помітними, а і сама гра. Бо і в українському чемпіонаті у «Динамо» з’явився достойний суперник. Інколи навіть виникає крамольна думка, що – занадто достойний... Але ж видатні особи (у всіх сферах діяльності!) і суперечливі, і неоднозначні.

Все розумію і багато що міг би схвалити у діяльности цієї людини. Не сприймаю тільки одного – пітерську «гастроль» Луческу... І це коли на Донбасі вже гриміла війна...

Успіхи приходять не зразу і бувають не завжди. Ахметов свого улюбленого тренера беріг. У всі ці нелегкі часи. У всі напружені моменти, що не раз виникали. Бурчала, чекаючи рішучих адміністративних висновків, преса, демонстрували своє невдоволення болільники. Але Ахметов свого тренера беріг і виявляв при цьому розсудливість аж ніяк не меншу, аніж Ігор Суркіс у подібних випадках.

Ахметов свого улюбленого тренера беріг, але так і не вберіг. Таки підкотилися до румунського фахівця, точно розрахувавши усі ходи. Підступно ловили, так би мовити... на живця! І хто б у такій ситуації – уберігся?!

Артпідготовка (як у Донбасі!) була – та ми ж вас так цінуємо... Та ми ж вас і на яхту до олігарха запросили... Та ми ж з вами і мед-вино п’ємо... Та, може, ж ви нам іще не раз... (бо про це дуже мріється...) європейську славу принесете... Та, може б, ви нашого чорного ворона, бідолашне дитя «газпромівське», хоч трохи потренували... Ну так, щоб зразу ж – успіх за успіхом! Ну, щоб усе згідно відомого рядка відомої пісні... Ну, пам’ятаєте ж, як у знаменитого барда:

– Эх, раз... Еще раз... Еще много-много раз!

Видатний румун і купився. Хоч і досвідчена людина, а виявив усе ж... мало не дитячу довірливість.

І що ж?! З «еще много-много раз!» нічорта не вийшло. Та й «эх, раз…» теж чомусь втілити у життя не вдалося.

Та і замовники виявились надто нетерплячими. Діяли у надзвичайно стрімкому стилі відомих вирощувачів картоплі: сьогодні картоплю – посадили, а завтра – викопали... Бо дуже їсти хочеться!

Отож при перших невдачах чи напівудачах легендарному тренеру безжально показали на двері. До цього додавши дошкульного копняка по відповідній частині тренерського честолюбства. Мовляв, «Газпром» – це вам не Ахметов. Там легендарних тренерів берегти не звикли.

Та можливо це було і… не без наміру. Бо уже гриміли відомі події. Отож не можна виключати того, що хтось у сусідніх високих сферах і розмірковував – як би ото клятих «хохлів»… морально притоптати?! А ми по їх улюбленому румунському тренеру ударимо! О, та вони ж від такого і вовком завиють… Особливо болільники динамівські… І що ж – ударили!

Один з українських президентів колись видав книгу під промовистою назвою «Україна – не Росія». Може, якби вищезгаданий політичний діяч видавав цю книгу в той момент, коли Луческу демонстративно посунули з пітерського «Зеніта», то і назва була б… трохи іншою. Ну, скажімо такою – «Росія?! Це вам, дядьку, не Україна… блін…». Але це лише мої наївні припущення, бо автор цих рядків у діяльність «творчої лабораторії» чи когось з журналюг, чи когось з політичних діячів втручатися аж ніяк не збирається.

Але все завершилося, як у кіно – хеппі-ендом… Легендарний тренер керує збірною Туреччини. А там таки тепліше і приємніше. Дуже зручно: можна зранку – на пляж… А після обіду – збірною керувати! Отож хоч і враження бувають… чи не найгірші, але ж що не робиться – таки на краще!

Тільки встиг написати приведений вище текст і тут… повідомлення у ЗМІ. Луческу збірною Туреччини вже не керує. А його ж дуже шанували у Туреччині. Ну, не так як Лобановського – в Україні. А все ж... Отож і як тут не почати розміркувати на тему – нелегка тренерська доля...

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.04.2019, 23:32
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть