Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Неофіційний Кубок Володарів Кубків 2012/2013 рр. - "рубіновий" кубок Выбор редакции

2019-04-28 14:26 Неофіційний Кубок Володарів Кубків 2012/2013 рр. - "рубіновий" кубок

Після майже річної перерви відновлюємо і, сподіваюся, завершимо цю серію) Отже, сезон 2012/13 назавжди залишиться в пам’яті українських вболівальників як, мабуть, найсильніший сезон в історії внутрішньої національної першості. А на європейському рівні домінували німці: «Баварія» та дортмундська «Борусія» дійшли до фіналу ЛЧ.


Попередні частини - в моєму БЛОЗІ


Тріумфатором ж Ліги Європи стали футболісти минулорічного переможця Ліги Чемпіонів – лондонського «Челсі», який потрапив в турнір з третього місця в групі ЛЧ, тому не може претендувати на звання неофіційного володаря КВК-2013. Так само не може і суперник «Челсі» по фіналу – «Бенфіка», яка не була ні фіналістом, ні володарем національного кубку у 2012 році.

Суперники «аристократів» та «орлів» по півфіналу – «Базель» та «Фенербахче», хоч і стали володарями національних кубків Туреччини та Швейцарії відповідно, однак потрапили в Лігу Європи через сито Ліги Чемпіонів тому теж не можуть претендувати на титул.

А от російський «Рубін», який у чвертьфіналі вилетів від «Челсі» і стає володарем титулу неофіційного володаря «Кубку Володарів Кубків» того сезону, оскільки був володарем Кубку Росії 2012, а в чемпіонаті посів лише шосте місце.

Та команда «Рубіну», уже не була настільки успішною як у 2008 і 2009 рр., коли вони сенсаційно ставали чемпіонами Росії. Однак була достатньо сильною, щоб непогано виступати на європейському рівні.

Ворота казанців захищав багаторічний перший номер Сергій Рижиков, який і досі, у віці 39 років, є основним в самарських «Крильях Совєтов». Справа в захисті діяв вихованець «Спартака» Олег Кузьмін. Цікаво, що ні Рижиков, ні Кузьмін попри успіхи в Казані, так і не заграли на рівні збірної, провівши на двох лише 6 матчів.

Пару центральних захисників складали аргентинець Крістіан Ансальді (5 матчів, 1 гол за Аргентину) та виховенець мадридського «Реалу» іспанець Сезар Навас. Зліва діяв інший іспанець Іван Маркано, який провів згодом кілька непоганих сезонів у «Порту», а також бігав за «Рому», «Олімпіакос», «Вільяреал» та ін.

Баск і 34-річний опорник Пабло Орбаїз (5 матчів за Іспанію), уже догравав в «Рубіні» після дванадцяти сезонів у «Атлетіку», а от турецький 33-річний хав атакувальний хав Гекденіз Караденіз (50 матчів, 6 голів за збірну Туреччини), який, як і Пабло, приєднався до команди влітку 2012 і перед тим провів понад 250 матчів за «Трабзонспор», умудрився стати легендою «Рубіну» провівши ще майже 300 матчів за нього.

Також в півзахисті діяли ізраїльтянин Бібрас Натхо (50 матчів, 1 гол за Ізраїль), який згодом грав за ЦСКА, а зараз захищає кольори «Олімпіакоса» та не чужий фанам «Динамо» фін Роман Єрьомєнко (73 матчі, 5 голів за збірну Суомі).

На вістрі нападу діяв венесуелець Саломон Рондон, який згодом грав за «Зеніт» та «Вест Бромвіч Альбіон», а зараз виступає за «Ньюкасл Юнайтед».

Очолював команду тоді Курбан Бердиєв.

«Рубін» 2012/2013 (орієнтовний склад)


Рижиков - Кузьмін, Ансальді, Сезар Навас (Кальошин), Іван Маркано - Орбаїс, Касаєв, Єрьоменко, Караденіз, Натхо – Рондон

Цікавий факт


За "Рубін" в тому сезоні також виступали досить відомі гравці Роман Шаронов та Сальваторе Боккетті, однак в Лізі Європи вони провели недостатньо матчів, щоб потрапити в орієнтовний склад.

NB.Правила неофіційного Кубку Кубків:


1.За основу беруться ті команди, які кваліфікувалися як володарі або фіналісти національних кубків до КУЄФА або ЛЄ. 2.Ті, що пройшли до Ліги Чемпіонів не включаються, навіть якщо вони приєдналися до КУЄФА або ЛЄ, після вильоту з третього місця групового етапу ЛЦ, оскільки формат КВК навряд чи б перебачав таку можливість в подальшому. 3.Якщо переможець КУЄФА чи ЛЄ не відповідає критеріям п. 1-2 ми переходимо до аналізу фіналіста. Якщо ніхто з них: тоді до півфіналістів і пріоритетність в цьому випадку: виліт від успішнішого суперника на наступному етапі. Якщо і тут ні - тоді чвертьфіналісти і так далі.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

28.04.2019, 14:26
28.04.2019, 14:26
322276 1 auto-alex52
Korwin777
Автор:
(Korwin777)
Статус:
Читатель (30 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 4
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 1 : 0   18 апреля 22:00
Аталанта Ливерпуль 0 : 1   18 апреля 22:00
Вест Хэм Байер 1 : 0   18 апреля 22:00
Марсель Бенфика 0 : 0   18 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть