Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Дякую, тобі, «Аякс», за повернення в доармійську юність

2019-04-30 23:19 Порівняння з київським «Динамо»-1986 Я не бачив он-лайн матчів амстердамського «Аяксу» та збірної Голландії першої половини ... Дякую, тобі, «Аякс», за повернення в доармійську юність

Порівняння з київським «Динамо»-1986

Я не бачив он-лайн матчів амстердамського «Аяксу» та збірної Голландії першої половини 1970-х, коли вони являли світу тотальний футбол. Тільки обзори уже в інтернетівську епоху. Зате я прекрасно пам’ятаю міжнародні феєрії блискучого київського «Динамо» Валерія Васильовича Лобановського середини 1980-х.

Так от, спостерігаючи півфінал поточної Ліги чемпіонів «Тоттенхем» - «Аякс», я, насолоджуючись грою команди Еріка тен Хага, ловив себе на думці, що колись я вже подібне спостерігав. Високі швидкості, пресинг суперника по всьому полі, коли атакує і захищається вся команда, в якій грають справжні універсали, для котрих футбольні авторитети – не авторитети.

Дивлячись, як невимушено аяксиди розправляються з лондонськими шпорами, я неначе повернувсь рівно на 33 роки тому, в фінал Кубка володарів кубків, де такий же іскрометний футбол, як «Аякс» сьогодні, демонструвало київське «Динамо». Так, Нересу не вистачає швидкості до нашого Ігорька Бєланова, Тадіч – далеко не Олег Блохін, а свого Сашка Заварова у складі «божих синів» взагалі немає. Але ж є командний дух, який не під силу зламати ніяким «Реалам», «Баваріям» та «Ювентусам». Гадаю, що і «Тоттенхему» також.

Не знаю, як завершиться сьогоднішній поєдинок Ліги чемпіонів, тільки зазначу, що «Аякс» заслуговує не тільки на перемогу в конкретному матчі, а і взагалі в Лізі чемпіонів, як то зробили 33 роки тому київські динамівці. Зараз в ЛЧ вболіваю тільки за «Аякс». Просто потрясна команда, яка особисто мене повертає в доармійську юність, коли насолоджувався супер грою свого улюбленого київського «Динамо». І як же кортить, щоб і кияни, нарешті, почали радувати такою ж грою своїх вболівальників. Що для цього потрібно? Скажу банальну річ - вміння ГРАТИ в футбол.

Так, людство ще не зробило машину часу, і повернутися в свою юність можна тільки в думках, або ось спостерігаючи за феєріями "Аякса" в Лізі чемпіонів. Надіюсь, що зможу таким же чином повернутися в середину 1980-х при вболіванні вже за київське "Динамо". Коли це відбудеться? Хто його зна. Але я мужичок терплячий, поматюкаюсь після чергової київської невдачі, і знову живу надією. А що вона може здійснитися - вже вкотре зараз доводить "Аякс".

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.04.2019, 23:19
auto-koaal
Автор:
Статус:
Наставник (2285 комментариев)
Подписчиков:
13
Медали:
Выбор редакции × 82

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть