Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Неофіційний Кубок Володарів Кубків 2014/2015 рр. - п'ятий український єврокубок

2019-05-12 12:03 Неофіційний Кубок Володарів Кубків 2014/2015 рр. - п'ятий український єврокубок

Сезон 2015 р. став успішним для «Барселони» Луїса Енріке, яка, вслід за «Реалом» здобула перемогу у Лізі Чемпіонів. А у Лізі Європи це був рік феєєрії тоді ще дніпропетровського «Дніпра» у передостанньому сезоні у своїй історії. Дніпряни, тоді, дійшли до фіналу, де поступилися іспанській «Севільї» на «Стадіоні Народовому» у Варшаві.


Але, яке це часто було в нашій рубриці, ні переможець, ні фіналіст, не можуть претендувати на титул неофіційного володаря Кубку Кубків того сезону, оскільки в попередньому не були ні переможцями, ні фіналістами національних кубків і, відповідно, не могли б брати участь у розіграші Кубку Кубків. Так само не могли претендувати і суперники «Севільї» та «Дніпра» в півфіналі: італійські «Фіорентіна» та «Наполі» відповідно, які кваліфікувалися в попередньому сезоні до Ліги Європи.

На рівні раунду чвертьфіналу, «Севілья» пройшла віце-чемпіона Росі та учасника тогорічної Ліги Чемпіонів санкт-петербурзький «Зеніт», а «Дніпро» - бельгійський «Брюгге», який попереднього сезону не був успішним у Кубку Бельгії. А от київське «Динамо», яке в попередньому сезоні здобуло Кубок України, а в Прем’єр-лізі взяло рекордно низьке четверте місце, і стає володарем неофіційного Кубку Володарів Кубків-2015.

То був дебютний сезон для Сергія Реброва на чолі команди і у випадку здобуття Кубку Кубків, «Динамо» б робило «требл», оскільки у 2015, стало і чемпіоном України і захистило титул володаря національного Кубку.

Ворота команди захищав легендарний Олександр Шовковський, для якого це був переодостанній сезон у футболі. На фланзі справа діяв інший легендарний динамівець – Олег Гусєв, для котрого це був передостанній повноцінний сезон. На протилежному фланзі успішно діяв бразилець Даніло Сілва, який зараз дограє у ФК «Лос-Анджелес» (не плутати з Гелексі). Пару центральних оборонців формували австрієць Александр Драговіч, який зараз ніяк не може закріпитися в основі леверкузенського «Баєру» та майбутній віце-чемпіон світу хорват Домагой Віда (зараз у «Бешикташі»).

Центральну зону закривали Сергій Сидорчук, який є наразі єдиним футболістом з основи того «Динамо», який продовжує виступати за киян та португалець Мігель Велозу, котрий зараз числиться (але не грає) в «Дженоа» . Атакуючу зону закривали вихованець клубу Сергій Рибалка, який зараз виступає за «Сиваспор» та голландець Джермейн Ленс, для якого це був останній сезон за киян, і зараз він продовжує виступи у «Бешикташі», разом із Відою.

Взагалі, центр поля киян, можна сказати, складався із гравців, які на початку своєї кар’єри розглядалися як потенційні суперзірки. Мігель Велозу разом із Жоао Моутіню вважалися наступниками «золотого покоління» португальців, Джермейн Ленс мав потенційно отримати місце в старті Нідерландів на багато років вперед, а Сергій Рибалка був одним із найталановітиших вихованців «Динамо». Але толком розкритися не вийшло у жодного із них.

Нарешті, попереду діяли Андрій Ярмоленко (зараз відновлюється від травми у «Вест Хемі») та Артем Кравець (турецький «Кайсеріспор»). Для Кравця це був найкращий сезон в кар’єрі.

«Динамо» Київ 2014/2015 (орієнтовний склад) ****Олександр ШОВКОВСЬКИЙ - Олег ГУСЄВ, Александр ДРАГОВІЧ, Домагой ВІДА, ДАНІЛО СІЛВА – Сергій СИДОРЧУК, МІГЕЛЬ ВЕЛОЗО (Юнес БЕЛЬХАНДА), Джермейн ЛЕНС, Сергій РИБАЛКА – Андрій ЯРМОЛЕНКО, Артем КРАВЕЦЬ

Цікавий факт ****Сергій Сидорчук, є єдиним футболістом з основи того «Динамо», який продовжує виступати за киян.

NB.Правила неофіційного Кубку Кубків: ****1.За основу беруться ті команди, які кваліфікувалися як володарі або фіналісти національних кубків до КУЄФА або ЛЄ. 2.Ті, що пройшли до Ліги Чемпіонів не включаються, навіть якщо вони приєдналися до КУЄФА або ЛЄ, після вильоту з третього місця групового етапу ЛЦ, оскільки формат КВК навряд чи б перебачав таку можливість в подальшому. 3.Якщо переможець КУЄФА чи ЛЄ не відповідає критеріям п. 1-2 ми переходимо до аналізу фіналіста. Якщо ніхто з них: тоді до півфіналістів і пріоритетність в цьому випадку: виліт від успішнішого суперника на наступному етапі. Якщо і тут ні - тоді чвертьфіналісти і так далі.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.05.2019, 12:03
12.05.2019, 12:03
323096 1 auto-alex52
Korwin777
Автор:
(Korwin777)
Статус:
Читатель (30 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 4

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть