Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Неофіційний Кубок Володарів Кубків 2017/2018 рр. - останній акорд Венгера

2019-06-02 19:20

Сезон який передував найскандальнішому Мундіалю, увінчався третьою перемогою поспіль «Реала» в Лізі Чемпіонів та виграшем іншого мадридського клубу – «Атлетіко» в Лізі Європи. Водночас, цей сезон став і останнім, із черги, сезоном тотального домінування клубів з Прімери, коли за 5 сезонів, лише 1 офіційний єврокубок дістався неіспанській команді.


Але на неофіційний Кубок Кубків того сезону «Атлетіко» не могло претендувати, оскільки, грав у Лізі Європи після вильоту з групи Ліги Чемпіонів. Так само без цього трофея залишається і суперник по фіналу – марсельський «Олімпік», оскільки вони не були ані володарями, ані переможцями Кубку Франції 2017 р.

А от суперник «Атлетіко» по півфіналу – лондонський «Арсенал», був володарем Кубку Англії попереднього сезону, і саме на цій підставі і виступав у Лізі Європи, тому каноніри і стають володарями неофіційного Кубку Кубків 2018 р.

11

Це був останній сезон Арсена Венгера на чолі «Арсеналу». І було б символічно, якби в реальності він завершився здобуттям єврокубку, але, принаймні, в «теорії ймовірності» це вдається.

У єврокубках того сезону основним кіпером був не Петр Чех, а колумбієць Давід Оспіна, який є основним кіпером національної збірної (94 матчі на цей момент), а цей сезон провів в оренді в «Наполі».

В захисті діяли каталонець і вихованець «Барси» Ектор Бельєрін справа, а зліва йому акомпанував молодий англієць Каллум Чемберс (3 матчі за Англію), який цей сезон провів у «Фулхемі». Пару центральних захисників склали молодий англієць Раян Холдінг та німець албанського походження Шкодран Мустафі (20 матчів, 2 голи за «бундестім»). Їх підміняли з лави запасних такі відомі гравці як іспанець Начо Монреаль, француз Лоран Косцєльни та боснієць Сеад Колашинац.

Опорну зону закривав єгиптянин Мохаммед Ельнені (67 матчів, 6 голів за Єгипет). В центрі поля діяла також англійська зв'язка молодого Ешлі Мейтланда-Найлза та досвідченого Джека Вілшира (34 матчі, 2 голи за Англію), який в цьому сезоні був партнером Андрія Ярмоленка по «Вест Хему». В зоні атаки діяла вірмено-німецька пара із Генріха Мхітаряна та Месута Озіла. Хавбеками-джокерами в цьому випадку були івуарієць Алекс Івобі та валлієць Арон Ремсі, а також швейцарський албанець Граніт Джака.

Нарешті попереду основним форвардом був Денні Велбек (42 матчі, 16 голів за Англію). Натомість француз Олів’є Жиру в зимове міжсезоння перебрався до «Челсі» і тому не може бути в складі цієї команди. Велбека найчастіше підміняв його співвітчизник Раян Нельсон.

«Арсенал» 2017/2018 (орієнтовний склад) ****Давід ОСПІНА (Петр ЧЕХ) - Ектор БЕЛЬЄРІН (Сеад КОЛАШИНАЦ), Раян ХОЛДІНГ, Каллум ЧЕМБЕРС (Лоран КОСЦЄЛЬНИ), Шкодран МУСТАФІ (Начо МОНРЕАЛЬ) - Мохамед ЕЛЬНЕНІ (Граніт ДЖАКА) - Джек ВІЛШИР (Арон РЕМСІ), Ешлі МЕЙТЛЕНД-НАЙЛЗ (Алекс ІВОБІ) - Генріх МХІТАРЯН, Месут ОЗІЛ - Денні ВЕЛБЕК (Раян НЕЛЬСОН)

Цікавий факт ****На чемпіонаті світу 2018 року виступали 7 гравців «Арсенал»: Оспіна (Колумбія), Озіл (Німеччина), Ельнені (Єгипет), Велбек (Англія), Джака (Швейцарія), Монреаль (Іспанія), Івобі (Кот-Д’Івуар)

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

02.06.2019, 19:20
02.06.2019, 19:20
324421 2 chees2104, auto-alex52
Korwin777
Автор:
(Korwin777)
Статус:
Читатель (30 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 4

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть