Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Кирило Дришлюк - славетний син героя

2019-06-12 15:18 Молодіжна збірна України зробила чергове диво на чемпіонаті світу, що проходить зараз в Польщі: у півфіналі ... Кирило Дришлюк - славетний син героя

Молодіжна збірна України зробила чергове диво на чемпіонаті світу, що проходить зараз в Польщі: у півфіналі хлопці переграли з рахунком 1:0 збірну Італії і вийшли до фіналу.

В команді переможців весь матч провів на полі Кирило Дришлюк, батько якого – легендарний майор авіації Павло Дришлюк, загинув 6 червня 2014, коли його літак-фоторозвідник Ан-30Б (борт № 80), що здійснював спостережний політ над містом Слов'янськ Донецької області, був збитий російськими терористами під проводом Гіркіна-Стрєлкова.

О 17:04 на висоті 4050 метрів у літак влучила ракета, випущена російськими терористами з ПЗРК.

Удар ракети прийшовся в правий двигун, почалася пожежа, вогонь перекинувся на праве крило, літак почав різко втрачати висоту і падати на житлові квартали Слов'янська. Командир екіпажу Костянтин Могилко віддав наказ екіпажу залишити літак. Борттехнік капітан Павло Дришлюк допоміг двом молодим лейтенантам зняти бронежилети, надіти парашути і вистрибнути з літака на 800-метровій висоті. Сам же разом з командиром підполковником Костянтином Могилком і бортмеханіком прапорщиком Олексієм Потапенком залишився в літаку.

Ціною власного життя екіпаж скерував літак за межі міста й запобіг жертвам серед мирного населення.

Машина впала під кутом 80 градусів, північніше Слов'янська, за селом Пришиб Слов'янського району. Загинули п'ять членів екіпажу: командир літака Костянтин Могилко, борттехнік Павло Дришлюк, бортмеханік Олексій Потапенко, оператор фотозйомки Сергій Камінський та радист Володимир Момот. Врятувались, зістрибнувши з парашутом, лейтенанти Кирило Крамарев і Василь Полажинець, а також штурман-інструктор підполковник Сергій Ніколаєв.

При падінні літак був повністю зруйнований, тіла загиблих льотчиків збирали по фрагментах. Олексія Потапенка поховали 11 червня, Костянтина Могилка, після складних експертиз та ідентифікації, - 26 червня. Рештки тіла Павла Дришлюка ідентифікувати так і не вдалось, певний час він вважався зниклим безвісти. Лише 6 січня 2015 року капітан Дришлюк Павло В'ячеславович був визнаний таким, що загинув.

20 червня 2014 року - за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу, відзначений - нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Автор: Юрій Костюченко

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.06.2019, 15:18
KROTYDOLZHNYZHITVZEMLE
Автор:
(KROTYDOLZHNYZHITVZEMLE)
Статус:
Наставник (1179 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Выбор редакции × 8

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть