Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Роковини спецоперації, яка зламала долю цілої країни

2020-03-12 11:50 === Taras Chornovil 20 hrs · Цього дня рік назад розпочалася одна з найбрудніших та найкраще ...

===

Taras Chornovil 20 hrs ·

Цього дня рік назад розпочалася одна з найбрудніших та найкраще організованих спецоперацій нового століття. Нам ще належить колись взнати всю правду: хто кому куди за що і як. Але й так уже бачимо всі руйнівні наслідки тієї інформаційної бомби.

А називається та операція не "зловживання в Укроборонопромі".

Бо уже на той час і так слідчі вели більш чи менш успішні провадження щодо більшості порушень, які, безумовно були, хоча від дикого розкрадання армії в попередні роки й десятиліття відрізнялися не в рази, а на порядки в менший бік. Ми вже тоді в сам розпал скандалів могли спокійно оцінити обсяг ряду афер, які відбулися, та співставити їх із тими, щодо яких слідчі дії були в активному провадженні або й справи вже скеровані до суду. Але хто тоді бажав мислити спокійно й виважено, коли з усіх ЗМІ розганяли справжню істерію?

Не став цей скандал і "справою Свинарчуків", як тоді пробували все це обізвати. І прямі докази цього маємо зараз. Де сьогодні всі ті ланцюгові пси одного дуже ретивого міністра, які тоді зривали всі зустрічі Президента Порошенка дебошами й криками: "Свинарчуків за ґрати!" Сьогодні батько й син Гладковські на волі. Щодо Гладковського старшого дійсно ведуться два провадження. Одне в НАБУ про неповноцінне декларування статків. Деталей не знаю, тому перспективність його оцінювати не беруся, але до тієї справи воно не має ані найменшого стосунку. Друге, про закупівлю для армії автотехніки корпорації "Богдан" за наче б то завищеними цінами, вже розвалюється на всіх рівнях. Уже антикорупційний прокурор Холодницбкий визнає, що вони не мають що передавати в суд, бо підозри цілковито надумані. А про резонансну справу Укроборонпрому усі силовики з нової влади якось дуже вже стараються нічого не згадувати. Бо насправді, нема про що говорити.

У нашумілих розслідуваннях Бігуса використали старий, як світ прийом брудних маніпуляцій. Коли ти маєш якусь реальну справу, яку й так уже розслідують та яка не створить жодного резонансу, і маєш людину, яка до цієї справи не причетна, але на неї поступило замовлення на медіа-кілерство, то ти просто маєш включити інформаційний міксер. Так тоді й поступили. Чому в команді Порошенка на цю атаку тоді спершу взагалі не відреагували? Бо прив'язка навіть Гладковського, а тим більше самого Президента виглядала аж надто безглуздо. Тим більше, що справи по Укроборонпрому й так велися. А щодо брудних атак, то на фоні лайномета Дубинського з його наклепами (чого лише варта інсинуація, що ніби Петро Порошенко вбив свого брата!) це ще було чимось вельми "делікатним".

Прорахувалися, бо не врахували, що ця медіа-атака насправді була набагато краще й ґрунтовніше підготована, а за нею вже на той час стояли далеко не останні в Україні та за її межами персонажі. І мала ця спецоперація в дійсності називатися: "Як не пропустити Порошенка до другого президентського терміну". Це сьогодні, коли головне завдання виконано, про ту справу й якихось там Гладковських згадують лише останні маргінали на зразок Гнапа. А тоді скоординовану атаку повели відразу з усіх фронтів. Олігархічні медіа, скоординовані групи заколотників, тонни фарби на образливі написи й заклики на кожній стіні... І вони не підхопили, вони разом розпочали всю ту атаку. Не було ефекту несподіванки, коли хтось вкинув гарячу тему, а всі навколо ще думають та перевіряють, чи буде з цього якийсь ефект, чи лише чергова порція ганьби. Тут усе йшло, як за наперед розписаною партитурою. Не так же давно все відбувалося, самі можете пригадати.

Хто були замовниками? Когось можемо чітко фіксувати за активністю їхніх ЗМІ. Це ряд олігархів на чолі з Коломойським. А групи реваншу соратників Януковича? Вони теж відпрацювали на 100%. Чи були серед розробників плану наступу - не знаю, час покаже, але серед вигодонабувачів опинилися безумовно. А путінське ФСБ скидати будемо з рахунків? Путін був найбільше зацікавленим у такому результаті й він отримав усе те, чого прагнув. Але про участь його спецслужб у проведенні цього акту медіа-кілерства говорити якось не хочемо, бо надто на конспірологію заносить. А коли переглянемо родинні контакти самого Бігуса в РФії, то вже стає зовсім не до сміху. Пошукайте в архівах у Андрій Дзиндзя, він там багато наближеної до влади рідні розкопав. У будь-якому випадку, тільки після цієї операції перемога вигідного Путіну кандидата стала невідворотним фактом. Є про що задуматися...

Хто забув, нагадаю: мега-скандал починався з картинки, на якій були пару дійсних фігурантів зловживань (збитки від них були дико завищені), поряд фігурувало фото Гладковського, чия причетність до інкримінованих справ ніколи (до того й аж по нинішній день) не була доведена. Але вершиною піраміди було фото чинного Президента Порошенка. Навіть у найбільш накручених та сумнівних частинах розслідування команда Бігуса так ні разу й не висунула йому жодного чіткого чи розмитого звинувачення. Але був розгромний матеріал з купою емоцій і рефреном звучала фраза: "Наживаються на армії". Далі кожен мав сам додумати в міру своєї тупості і всеїдності. Оскільки єдиним "фігурантом" до якого не стосувалися всі наведені закиди, був Порошенко, то "особливо обдаровані" за принципом дитячої розмальовки для дошкільного віку тицьнули чорним олівцем у єдину досі не замальовану картинку.

Отак робляться великі й добре продумані провокаційні фронтальні атаки, які невдовзі ламають долю цілої країни. Направду, нацисти, коли розкручували свою провокацію проти Польщі, з якої почали другу світову війну, були в чомусь чеснішими за Путіна з його українськими прислужниками, які отак без жодного пострілу, лише купами лайна змогли підкорити країну, яка 5 років тримала оборону.

===

звідси

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.03.2020, 11:50
Ist
Автор:
(Ist)
Статус:
Наставник (4681 комментарий)
Подписчиков:
7
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть