Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

(передруковано) жовта картка Зеленському. Від Washington Post.

2020-05-25 17:33 === Використовуючи "плівки Деркача" у боротьбі проти Порошенка, Зеленський ставить під загрозу українсько-американські відносини 25 Травня ...

===

Використовуючи "плівки Деркача" у боротьбі проти Порошенка, Зеленський ставить під загрозу українсько-американські відносини 25 Травня 2020 14:25

Володимир Зеленський у своєму бажанні переслідувати лідера опозиційної партії, п’ятого президента Петра Порошенка може поставити під загрозу українсько-американські відносини.

Про це пише "Радіо Свобода" із посиланням на редакційну статтю впливового американського видання The Washington Post "Ні, скандалу Байден-Україна не буде".

У редакційній статті зазначається, що американцям вже тепер навіть не треба собі уявляти, що б сталося, коли б Росія спробувала поширювати дезінформацію і сіяти розбрат у Сполучених Штатах перед виборами у листопаді, все це вже відбувається. З України надійшов аудіозапис, який мав усі ознаки кремлівської схеми, пише видання, з метою заплямувати кандидата від Демократичної партії на президентських виборах у США Джо Байдена. Син президента Трампа, Дональд Трамп-молодший, який свого часу вітав російську допомогу у боротьбі проти Гілларі Клінтон на виборах 2016 року, вже оприлюднив все це у соціальній мережі Twitter, додавши, що цей запис нібито завдає удару Байденові. На це вашингтонський часопис відповідає, що насправді Байден взагалі не зазнає жодного удару від оприлюднення запису. Водночас лідери республіканців у Конгресі США вже доклали зусиль для розповсюдження міфу про "скандальні дії Байдена в Україні", йдеться у статті.

The Washington Post вказує, що записи надійшли від українського парламентаря Андрія Деркача, який, як наголошує американське видання, пов’язаний з російським шпигунським відомством. Деркач каже, що з цих записів випливає, що Байден чинив тиск 2015 року на тодішнього президента України Петра Порошенка, аби той надав допомогу українській газовій компанії Burisma, на яку працював син Байдена - Гантер.

Але у дійсності, як підкреслює The Washington Post, ніде на тому щільно відредагованому записі не чути, що Байден обговорює справи, пов’язані з компанією Burisma або ж з його сином. Американський часопис робить висновок, що аудіозапис, наданий Деркачем, не оприлюднює нічого нового і, напевно, у цьому записі немає нічого скандального щодо Байдена.

Водночас, зі свого боку, нинішній президент України Володимир Зеленський заявив, що записана розмова "може бути сприйнята як державна зрада". Втім, увага Зеленського не концентрується на Байдені, а на його політичному опоненті Порошенку, пише видання. У цьому зв’язку The Washington Post наголошує, що використовуючи "плівки Деркача" у своїх внутрішньополітичних цілях, Зеленський має брати до уваги, що пристаючи до необґрунтованої однобічної кампанії проти Байдена, він може поставити під загрозу довготривалі відносини між Україною та США.

Нагадаємо, у своїй статті для "Європейської правди" Володимир Дубовик зазначав, що Україна знову опинилася у центрі скандалу через бажання Зеленського атакувати Порошенка.

Нагадаємо, в ефірі "Прямого" експосол України у Сполучених Штатах Валерій Чалий зазначив, що в історії з "плівками Деркача" одразу ясно, що це було організовано для псування стосунків України зі США.

"Європейська Солідарність" ініціює створення тимчасової слідчої комісії для розслідування спроби підірвати відносини між Україною і США.

===

звідси звідси

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.05.2020, 17:33
Ist
Автор:
(Ist)
Статус:
Наставник (4681 комментарий)
Подписчиков:
7
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть