Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Куди ж пропав коментар Лучано Лучі? Выбор редакции

2020-08-23 18:58 l_luchi В сьогоднішніх новинах програми Футбол NEWS (ефір від 23.08.2020 р.) був представлений фрагмент інтерв’ю головою ... Куди ж пропав коментар Лучано Лучі?

l_luchil_luchi
В сьогоднішніх новинах програми Футбол NEWS (ефір від 23.08.2020 р.) був представлений фрагмент інтерв’ю головою комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі, який обіймає цю посаду з 2015 року. Насправді, канали «Футбол» виклали лише частину промови куратора суддівського корпусу, яка стосується роботи суддівської бригади Максима Козиряцького під час матчу «Олімпік» – «Динамо» (1:4).

Саме тому на цій темі зараз сфокусована основна увага всіх спортивних інтернет-видань після матчів першого ігрового дня, які відбулись за участю «Динамо» і «Шахтаря». Трохи дивно, але знайти іншу частину розмова з паном Лучі, яка відбулась в перерві матчу наразі не вдається.

Розкажу, як мені вдалось стати свідком повної версії розмови голови комітету арбітрів з журналістом каналів «Футбол». Так, як програми телеканалу «Футбол 1/2/3» з весни цього року раптово перестали транслюватись моїм кабельним оператором, слідкувати за футбольними матчами доводиться в гаджеті на додатку «Київстар Футбол Легкий», який включений до в пакет послуг мого тарифного плану. Мені не відомо, що саме транслювалось в прямому телевізійному ефірі у перерві матчу «Десна» – «Зоря», а в мобільному додатку відбулось включення наживо за участю Лучано Лучі.

На початку розмови куратор арбітрів УПЛ прокоментував скандальні епізоди з матчу «Шахтар» – «Колос». Відповідаючи на пряме запитання кореспондента, він категорично висловився щодо призначених пенальті у ворота «Колоса»: всі три порушення правил були і всі три були стовідсотковими. Для більшої вагомості своїх тверджень, пан Лучі додав, що нарізки з цими трьома моментами вже були відправлені на перегляд (очевидно – в комітет арбітрів УАФ) і після аналізу отримали схвальні відгуки всіх експертів. Крім того, він надзвичайно високо оцінив рівень суддівства Ігоря Пасхала, котрий, на його думку, заслужено отримав найвищі оцінки за обслуговування матчу «Шахтар» – «Колос».

Не забув Лучано Лучі прокоментувати і момент з пробиттям третього 11-метрового у виконанні Алана Партіка. Цей коментар був мені не зовсім зрозумілим (можливо, це стосується нюансів перекладу з італійської на українську), але пояснення було наступним: жодного порушення правил гравцем «Шахтаря» не було, тому що «… він під час виконання не поміняв ударну ногу!» Під час виконання Патрік, очевидно, зупинявся під час розбігу, але переглянувши «Правила гри у футбол», жодного конкретного пояснення я не знайшов.

Третя частина інтерв’ю була відведена методиці виставлення балів і критеріям оцінки роботи арбітрів, а також строгій критиці суддівської бригади і арбітра Максима Козиряцького: «…Бачу, що ніхто не коментує матч «Олімпік» – «Динамо». У мене, як у голови комітету арбітрів, багато є що сказати щодо цього матчу. Чому? Тому що потрібно дивитися на всі аспекти роботи... Я можу сказати одне: застосування дисциплінарних санкцій у матчі «Олімпік» – «Динамо» – це катастрофа… Так, воно не вплинуло на результат, але ми аналізуємо все… На мою думку, в цьому матчі не вистачає п'яти жовтих карток. Але всі відомі мегаексперти про це не кажуть нічого. Чому?». Саме ця частина флеш-інтерв’ю широко зараз розтиражована каналами «Футбол1/2/3» з відповідним відео ілюстрацією порушень з боку обох команд.

Спроби фахівців і колишніх арбітрів об’єктивно розібратись в моментах з призначеними 11-метровими на користь суперників киян – «Шахтаря» поки не знаходять жодної підтримки з боку як чиновників УАФ, так і офіційного транслятора матчу, в тому числі через відсутність належної якості відео повторів. Так само інші проблеми арбітражу, що сьогодні обговорюються в футбольних колах, наразі залишаються прихованими. Свідомо чи ні – висновки робіть самі…

P/S. Голова комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі перебував на матчах «Шахтар» – «Колос» і «Десна» – «Зоря» в якості посадової особи. Ось, як приклад, перелік офіційних осіб з інтернет сторінки НСК «Олімпійський (http://www.nsc-olimpiyskiy.com.ua/): Арбітр – Ігор Пасхал (Херсон), асистенти арбітра – Сергій Приступа (Київ), Максим Чертоляс (Херсон), четвертий арбітр – Дмитро Панчишин (Харків), спостерігач арбітражу – Лучано Лучі (КА УАФ). Арбітр ВАА – Денис Шурман (Київська обл.). Делегат УАФ – Григорій Симонов (Київ).

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.08.2020, 18:58
auto-ajlyulyu
Автор:
Статус:
Старожил (709 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Выбор редакции × 1

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть