Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Мгновения истории: Игорь Беланов, или когда умели бить в одно касание

2020-09-13 14:06 https://static2.gazeta.ua/img2/cache/gallery/984/984185_1_w_1200.jpg?v=0 Іноді характер людини формує трагедія. До того, як Ігорю Бєланову виповнилося 16, майбутній володар "Золотого ...

https://static2.gazeta.ua/img2/cache/gallery/984/984185_1_w_1200.jpg?v=0https://static2.gazeta.ua/img2/cache/gallery/984/984185_1_w_1200.jpg?v=0

Іноді характер людини формує трагедія. До того, як Ігорю Бєланову виповнилося 16, майбутній володар "Золотого м'яча" був звичайним хлопчиком, що не володів якимись особливими талантами. Коли він в дитинстві прийшов в школу одеського "Чорноморця", тренер сказав йому: "Іди підрости". Росту в ньому тоді і справді було метр з кепкою, і Бєланов попрямував в команду ЖЕКу.

У ній і грав до того, як опинився вже навіть не в школі "Чорноморця", а в дублі.

У 95-му Бєланов, ненадовго повернувся в той момент в "Чорноморець", розповідав:

  • Пам'ятаю, як виходив у двір, бив м'ячем об стінку і мріяв, щоб який-небудь тренер вийшов з-за рогу, подивився, як красиво я б'ю по м'ячу, і запросив в команду з великими перспективами. Але не виходив ніхто з-за рогу. Чи не кликав. А я продовжував тренуватися в своїй жеківській команді.

А в 16 сталося нещастя, яке перевернуло все його життя. В автомобільній катастрофі на смерть розбився тато Бєланова, який, власне, і прищепив йому любов до футболу. Син обожнював батька - і, за словами самого Ігоря, він "якось відразу з життєрадісного підлітка перетворився в замкнуту молоду людину".

Життя змусило цю людину рано подорослішати. Він відразу перетворився на главу сім'ї, годувальника, який повинен був забезпечувати ще й матір. Закінчив ПТУ, отримав спеціальність муляра-монтажника конструкцій 3-го розряду, працював на будівництві і одночасно грав у футбол. Іноді, щоб поєднувати одне і друге, йому доводилося працювати в нічні зміни. Зарплату - 180 рублів - приносив мамі. І робив все можливе, щоби вона ні в чому не відчувала потреби.

Погравши трохи в дублі "Чорноморця", був покликаний на військову службу в одеський СКА. Відслужив там два роки, ледь не став лейтенантом (мати в останній момент відправила лист в Москву з проханням не надавати звання, і несподівано була почута) і повернувся в "Чорноморець" вже гравцем основного складу.

Полностью здесь:

Бєланов виграв "Золотий м'яч" у найдраматичнішому матчі збірної Лобановського

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

13.09.2020, 14:06
auto-zelenka
Статус:
Эксперт (11330 комментариев)
Подписчиков:
45
Медали:
Выбор редакции × 61

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть