Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Уже війнула в очі сивина (продовження)...

2020-09-24 11:26 Топ-5 найбільш вікових футболістів Європи Під звуки вувузелів чи то пак трембіти продовжуємо... 4 місце ХОАКІН ... Уже війнула в очі сивина (продовження)...

Топ-5 найбільш вікових футболістів Європи

Під звуки вувузелів чи то пак трембіти продовжуємо...

4 місце

ХОАКІН Санчес Родрігес. 39 років. Вінгер, атакуючий півзахисник. Іспанія. "Реал Бетіс". Народився в Ель-Пуерто-де-Санта-Марія поблизу Кадіса. Професійну ж кар'єру розпочав в Севільї. Дуже швидко став лідером "Бетіса" і отримав статус найкращого молодого футболіста Іспанії.

Не зігравши жодного матчу у відборі чемпіонату світу, був внесений в заявку на фінальний турнір в Японію і Корею.

На ЧС-2002 Хоакін поїхав у статусі 20-річного вундеркінда, і все йшло як по маслу аж до матчу з корейцями, який був зіпсований суддівством єгиптянина Гандура. Він не зарахував три голи «Фурії Рохи», один з яких був забитий як раз після пасу Хоакіна. Коли ж прийшла черга бити післяматчеві пенальті, талант «Бетісу» виявився єдиним, хто промахнувся. В роздягальню він повернувся, ридаючи. "Роман" зі збірною взагалі не задався - поки іспанці були невдахами форумів Хоакін грав, а як тільки почались титули - він випав з обойми. Ставка робилась на більш універсальних Іньєсту та Давіда Сілву.

Навіть такий виступ не відлякав від Санчеса потенційних покупців - один тільки Флорентіно Перес був таким зацікавленим, що через пару років з допомогою Рауля заманив Хоакіна в роздягальню, де намагався переконати на переїзд в Мадрид. Навіть футболку з собою взяв, але вінгер зустрів пропозицію без ентузіазму. Така ж історія і з «Челсі», який прислав своїх менеджерів на перемовини з батьками Хоакіна, пропонували гори грошей, але хлопець все рівно відмовився.

Стиль Хоакіна характеризували як «фінт і спринт». Так він грав - обігрував суперників пачками, пролітаючи по флангу і сіючи паніку в захисних побудовах суперників. В "Бетісі" він досяг багато - Кубок Короля, вихід в ЛЧ. Як продовження кар'єри вибрав "Валенсію". Там він безумовно був провідним гравцем. Можливо керівники "кажанів" бажали більшого, та в конкуренції з "Реалом" і "Барселоною" важко було очікувати іншого. Команда за складом була звісно амбіційною, але 3 місце було максимумом. До того ж вибороли одного разу Кубок Іспанії.

У «Валенсії» вирішили, що вінгер постарів. І легко відпустили в «Малагу» всього за 4,2 млн. І даремно - з Мануелем Пеллегріні Хоакін ожив, і уже на презентації порадував анекдотом про Лігу чемпіонів і похорони, пообіцяв фанатам як слід пошуміти в Європі. І не збрехав. Та «Малага» була парадоксальною командою - чим складніший був суперник, тим краще вона грала. Складно сказать, де була її стеля - в іграх з «Боруссією» «анчоуси» явно не виглядали слабаками. Хоакін забив один з голів, але дивні рішення арбітра Крейга Томпсона в кінцівці все зіпсували. Казка закінчилася, хоча мала б продовжитися. Більше того, почались фінансові проблеми у самого клубу. І Хоакін поїхав у "Фіорентину".

"Фіалки" переживали не найкращі часи. В Італії грають трохи по іншому. Довелося більше відпрацьовувати в захисті.

Коли в 2015 році Хоакін повернувся в "Бетіс", всі гадали, що підписали легенду яка буде догравати. Але на справді він уже четвертий сезон прогресує. Побоювання на рахунок втрати швидкості давно забулися - віковий Хоакін проводить в позиції вінгера не більше 15-20 хвилин, а решту часу відходить в центр, на позицію відтягнутого форварда, де завдяки гігантському досвіду знаходить вільні зони для себе і можливість для проникаючих передач на партнерів.

Звідки сили? Сам нев'янучий капітан запевняє, що справа в дієті і йозі. Він перестав їсти мучне і солодке, багато спить, займається гімнастикою і журиться, що в молодості не слідкував за режимом.

P.S. Анекдот такий: Грає «Малага» в фіналі Ліги чемпіонів. На матч запізнюється мужчина, не може знайти собі місце на трибунах. Раптом він бачить вільне місце, і жінка, яка сидить поряд, говорить: «сідайте, якщо хочете». Мужчина з вдячністю приймає пропозицію, але йому дуже цікаво, як так вийшло, що залишилось вільне місце. – А чиє ж це місце? – спитав він. – Мого чоловіка, – відповіла жінка. – А де ваш чоловік? – Він помер. – Мені дуже шкода, – сказав мужчина, перебуваючи в розгубленості, – А що не має якогось члена сім'ї чи друга, який міг би зайнять це місце сьогодні? Чому з вами ніхто не прийшов? – Тому що вони всі на похоронах, – відповіла жінка.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

24.09.2020, 11:26
sergiomole1
Автор:
(sergiomole1)
Статус:
Старожил (788 комментариев)
Подписчиков:
3
Медали:
Выбор редакции × 141
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть