Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо Київ - Ференцварош, Барселона. Ювентус, історичні ракурси Выбор редакции

2020-10-01 23:08 Динамо Київ отримав старих- "добрих" суперників на груповому етапі ЛЧ. Трохи історичних спогадів про суперництво з ... Динамо Київ - Ференцварош, Барселона. Ювентус, історичні ракурси

Динамо Київ отримав старих- "добрих" суперників на груповому етапі ЛЧ.

Трохи історичних спогадів про суперництво з цими командами

....Найприємніші спогади - це виграш у далекому фіналі Кубка Кубків 1975 року. Це був перший міжнародний трофей українських клубів, це бу початок великих перемог київського Динамо

слово пресі, до речі нас, тоді називали росіянами ( будь вони прокляті тепер):

"Трибюн" «Легенда, згідно з якою росіяни в футболі залишаються роботами, сліпо наслідувавшими одному і тому ж варіанту, перестала існувати. Її поховали офіційно і остаточно на стадіоні «Санкт-Якоб». Ті, хто були там, спостерігали це очно, інші могли переконатися по телебаченню»

«Ля Сьюісс» «Одна команда була на полі в цьому матчі і показала гру, яку швейцарці давно вже не бачили. З такою грою, що була представлена ​​нашим глядачам динамівцями у середу, важко пропонувати їм зараз в суперники клуб, здатний в той день встояти »

"Гравці могли піти у тотальну атаку, але, точно оцінивши обстановку, чередували удари з паузами. Але і при цій грі, коли яскраві атакуючі ходи змінювалися спокійними діями, високий клас динамівців виявився досить яскраво".

і ще...президент УЄФА А.Франкі: «стиль і футбольна оснащеність радянського клуба виявилися приємним відкриттям»

І от тепер, схоже, саме київський динамівець, Сергій Ребров, готовий дати бій своїй колишній команді, а отже і помститися за ту поразку у фіналі)

"Я б хотів зіграти проти них. Але я вважаю, що нам потрібно бути серйозними, так як ми будемо представляти всю країну на найвищому футбольному рівні. Якщо хтось зробить помилку, недооцінивши нас, їх може чекати сюрприз."

...Відчуття тріумфу не покидає вболівальників до сих пір, після поєдинків з Барселоною, груповий етап Ліги чемпіонів УЄФА 1997—1998

Тут цікаво переглянути пресу перед матчем-відповіддю, у Барселоні, і це вже після розгрому киянами Барси 3-0, дома:

La Vanguardia: «Нам потрібно перемогти» Луї ван Гал: «Майбутня гра - найважливіша з тих пір, як я зайняв пост тренера« Барселони». Матч проти «Динамо» точно буде відрізнятися від зустрічі з «Реалом» на вихідних. Ми будемо тільки атакувати!»

Sport: «Хочемо помститися» У Луїша Фігу є незакритий рахунок перед українцями - як через матчі з «Динамо», так і за матчі з їхньою збірною. Він обіцяє грати з мотивацією, якої не було навіть в матчі з «Реалом», напередодні.

MARCA: «Російська рулетка» «Нічия чи поразка залишають« Барселону» за чвертьфіналом. Це гра не на життя, а на смерть. Супротивник - київське «Динамо» - її ката двотижневої давності. Нічого думати, нічого переглядати, нічого вирішувати. «Барселона» грає в російську рулетку. І повинна або виграти, або ... »

Чим це закінчилось тоді, всі знають, це вже історія... До речі, Барселона посіла останнє, 4-е місце, у групі, так і не показавши гри своїм зірковим складом

... Ювентус, історія про те, як талановитий учень переграв свого вчителя

уривки з пресконференції повторного матчу 1/4 фіналу Ліги чемпіонів 1997/98

М. Ліппі, тренер Ювентуса:

"Сьогодні був хороший матч, в якому нам вдалося не тільки домогтися потрібного результату, але і продемонструвати результативний футбол. Наша мета була забити гол, а якщо буде потрібно, і не один. Щасливий, що виконали все задумане. Разом з тим ми дуже мало давали можливостей для контргри супернику. У першому таймі була приблизна рівність, а на початку другого "Динамо" вдався хороший гол. Подібний розвиток подій нас не влаштовувало, і були внесені відповідні корективи, що підсилили гру "Юве". Зрештою ми і досягли результату, який, власне кажучи, був би логічний вже після першого матчу

  • Після того, як господарі поля зрівняли рахунок, ви не занервували?

"Ні. Ще вранці, обговорюючи майбутню зустріч, ми прийшли до думки: якщо "Юве" і другий матч проведе на такому ж рівні, як два тижні тому в Турині, ми не повинні опинитися за бортом турніру. До того ж після ігор в групах ми звернули увагу на цікаве сталість: майже в кожній матчі хвилин за 20 до кінця "Динамо" здає в активності, команді явно не вистачає фізичних сил. Ми врахували це. І вирішили додати у кінцівці.

  • Ви якось сказали, що вивчали футбол майбутнього по Лобановському. Що це означає?

"Я з цікавістю спостерігав за грою київського "Динамо" в 1986 році, коли воно в чудовому стилі виграло Кубок кубків. А потім не менше вражаюче виступила на чемпіонаті Європи-88 і збірна, якою також керував Лобановський. Вивчення і аналіз того футболу мені стали в нагоді у тренерській кар'єрі.

В. Лобановський, тренер київського Динамо

"Матч можна розділити на дві частини. Перша - до другого забитого нам м'яча. І друга - після нього. До цього була рівна гра, і ми навіть мали територіальну перевагу. В цілому ніякої трагедії ми не бачимо. Так, ми всі засмучені, переживаємо, але життя на цьому не закінчується. Нам протистояла найкраща на сьогодні команда Європи з великою групою індивідуально сильних футболістів, що і визначило результат.

"Всі повинні грати на хороших полях, бути в рівних умовах. Все вирішило більш висока індивідуальна майстерність італійців. Плюс грубі помилки в обороні. Команда, яка прагне добитися чогось в плані результату, не має права пропускати два м'ячі після розіграшу кутових.

  • Чи вірите ви в можливість створення в українському футболі двох-трьох команд, які виступали б на рівні найсильніших клубів Італії, Іспанії, Німеччини, Англії?

"Якщо "Динамо" грало на рівні "Барселони", "Ньюкасла", ПСВ "Ейндховен", то, напевно, таке можливо. Правда, це не означає, що вже завтра. Я сьогодні сказав гравцям, що команда, яка перемогла збірну Італії в 1988 році на чемпіонаті Європи, створювалася п'ять років. Причому були і поразки, і перемоги. Але були і п'ять років важкої роботи практично в одному складі, підпорядковані досягненню високого результату. В принципі, багато футболістів "Динамо" молоді, немає у них ще психологічної стійкості постійно боротися з сильним суперником

Динамо Киїів - клуб з великою історією, ми вже були серед кращих команд Європи. Потрібно постійно нагадувати про себе, адже команда має величезний досвід виступів і перемог в еліті європейського футболу...

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

01.10.2020, 23:08
01.10.2020, 23:08
353954 2 sieben, auto-zelenka
vinn
Автор:
(vinn)
Статус:
Наставник (2946 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 1
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть