Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Формула успіху Выбор редакции

2020-10-18 07:52 Динамо Мірча Луческу за два місяці роботи в «Динамо» зумів кардинально змінити настрої футбольної спільноти, щодо ...

ДинамоДинамо

Мірча Луческу за два місяці роботи в «Динамо» зумів кардинально змінити настрої футбольної спільноти, щодо майбутнього славетного клубу. Ще в липні мало хто з прихильників киян вірив у те, що їх улюбленці здатні конкурувати з «Шахтарем» у внутрішніх змаганнях та вийти в груповий етап Ліги чемпіонів.

Багато уболівальників взагалі побоювалися, що деградуюче «Динамо» може повторити шлях «Металіста», «Дніпра» та «Карпат». Але закоханий в футбол семідесяти п’яти літній фахівець зумів створити диво.

Виявилося, що футболісти «Динамо» не настільки бездарні, як виглядали при попередніх тренерах. У них достатньо таланту, щоб вирішувати завдання проходу в Лігу чемпіонів, вони цікаві для скаутів кращих чемпіонатів Європи.

32 мільйони євро призових, що вже здобули динамівці в Лізі чемпіонів вирішують проблему витрат клубу на рік вперед та створюють плацдарм подальшого зміцнення фінансового стану.

Взагалі Ліги чемпіонів виступає, як мультиплікатор, що створює позитивні тенденції в спортивному, психологічному, іміджевому, фінансовому аспектах життя клубу.

Кадровий потенціал. Луческу вдалося швидко повернути в «Динамо» творчу робочу атмосферу, яка останній раз панувала в клубі, ще за часів Сергія Реброва. Дисципліна, налаштованість на виконання спортивних завдань, бажання футболістів довести тренерському штабу свою необхідність прийшли на зміну настрою «вічних невдах», що панував у «Динамо» в останні роки.

Виявляється, що при такому підході футболісти «Динамо» здатні демонструвати зовсім іншу гру. При цьому вони стають цікавими для скаутів провідних європейських клубів. Дозволю собі «намалювати» оптимістичну перспективу розвитку кар’єри найбільш обдарованих вихованців «Динамо» та оцінити фінансовий зиск, який повинен отримати клуб.

Категорія «Зірки». До цієї категорії входять Віктор Циганков, Віталій Миколенко та Владислав Супряга. Це гравці котрі вже на радарі скаутів команд топ-5 та є важливими гравцями в ігрових побудовах киян.

Віктор Циганков. 22 роки. Вартість за оцінкою transfermarkt 19 млн. євро.

Найсильніші ігрові якості: ефективність при завершені атак, висока швидкість, удар з лівої, швидкісний дриблінг, загострюючий пас.

Правий вінгер вже п’ятий рік є основним гравцем «Динамо», який повинен робити «різницю на полі». На локальному українському рівні Циганков з успіхом впорюється зі своїм непростим завданням, але підтвердження обдарованості та привертання уваги необхідні вдалі матчі на рівні Ліги чемпіонів та з провідними збірними Європи. В цьому сезоні доля дарує Віктору такий шанс – збірна України грає в елітній групі Ліги націй, а «Динамо» з «Юве» та «Барсою» в ЛЧ.

У збірній Циганкову вдалося витиснути все можливе з невеликого ігрового часу, що відвів для нього тренер, в умовах колосальної переваги суперників у класі. М’ячі, що забив Віктор в ворота збірною Франції та Іспанії прикрасять його портфоліо та привернуть увагу потенційних роботодавців з тугими гаманцями.

Якщо Циганкову вдасться продемонструвати щось подібне в матчах Ліги чемпіонів, та до того ж, партнери зуміють підтримати старання Віктора є велика ймовірність, що «Динамо» отримає пропозиції від клубів з ТОП-5 чемпіонатів про трансфер свого вихованця.

Орієнтовна сума трансферу – 15 – 30 мільйонів євро. Оптимальний термін – 2021 рік. Найбільш ймовірний чемпіонат – Італія, Німеччина, Іспанія. Головний фактор ризику – травматичність Циганкова.

Потенційна заміна – Георгій Цитаішвілі, 19 років. Богдан Лєднєв, 22 роки.

Віталій Миколенко. 21 рік. Вартість за оцінкою transfermarkt 13,5 млн. євро.

Найсильніші ігрові якості: висока швидкість, витривалість, гольове відчуття, швидкісний дриблінг.

З приводу Миколенко в мене є впевненість, що він протягом року – двох опиниться в складі якогось європейського гранду. Навіть не зважаючи на успіхи чи невдачі киян в сьогорічній Лізі чемпіонів. Вдалий виступ у ЛЧ здатен тільки підвищити акції лівого захисника «Динамо».

Орієнтовна сума трансферу – 20 – 30 мільйонів євро. Оптимальний термін – 2021 рік. Найбільш ймовірний чемпіонат – Італія, Англія. Головний фактор ризику – подія порівняна з падінням метеориту на землю. Навіть пандемія не зуміє перешкодити переходу Віталію в чемпіонат ТОП-4.

Потенційна заміна – відсутня.

Владислав Супряга. 20 років. Вартість за оцінкою transfermarkt 7,0 млн. євро.

Найсильніші ігрові якості: висока швидкість, холоднокровність при завершенні атак, пластичність.

Автор дублю в фіналі молодіжного чемпіонату світу 2019 року поки що знаходиться на стадії формування як гравець. Йому доведеться ще пройти шлях, щоб досягти рівня Циганкова та Миколенко. Природна обдарованість та наявність на Луческу дозволяє сподіватися, що цей шлях буде вдалим.

Орієнтовна сума трансферу – 10 – 30 мільйонів євро. Оптимальний термін – 2022 рік. Найбільш ймовірний чемпіонат – Італія, Іспанія. Головний фактор ризику – чи є у Владислава бажання докласти зусиль, щоб грати на найвищому рівні.

Потенційна заміна – Артем Бєсєдін. 24 роки.

Другий ешелон. До цієї категорії відносяться два динамівця, які поки ще не вразили своїми здібностями скаутів клубів чемпіонатів ТОП-4, але мають потенціал зробити це в найближчий термін.

Микола Шапаренко. 22 роки. Вартість на теперішній момент за оцінкою transfermarkt 3,0 млн. євро.

Найсильніші ігрові якості: дриблінг, витривалість, вміння загострити гру.

Прихід Луческу дав потужний поштовх розвитку кар’єри Шапаренко. Попередні тренери не могли знайти місце на полі для безперечно обдарованого футболіста, хаотична гра в середині поля тих часів нівелювали сильні якості Миколи. Зараз все змінилося, румунському тренеру потрібен гравець здатний вносити креатив у середині поля, але від нього вимагається великий обсяг бігової роботи та здатність бути ефективним при захисних діях. Неможна сказати, що Микола вже зараз є ідеальним гравцем для цієї позиції, але при наявності бажання, гарних вчителів та високоякісних спарингів є всі можливості для значного росту, як майстерності, так і трансферної вартості Шапаренко.

У матчі зі збірною Іспанії Микола видав показник 97% точності передач при загальнокомандних 70%. Все це дозволяє очікувати від Шапаренко переходу на інший рівень майстерності.

Орієнтовна сума трансферу – 10 – 20 мільйонів євро. Оптимальний термін – 2022 рік. Найбільш ймовірний чемпіонат – Італія, Іспанія, Німеччина. Головний фактор ризику – бажання Миколи прогресувати.

Потенційна заміна – Володимир Шєпєлєв, 22 роки, Богдан Лєднєв, 22 роки.

Денис Попов. 21 рік. Вартість на теперішній момент за оцінкою transfermarkt 2,5 млн. євро.

Найсильніші ігрові якості: фізична підготовка, гра головою, лідерські якості.

Травма завадила Денису попрацювати з Луческу в період дивовижних двох місяців «перетворення гидких каченят в лебедів». Сподіваюсь, що наступні місяці будуть не менш продуктивними. Денис здатен стати лідером захисту «Динамо» на довгі роки. Таким собі київським Серхіо Рамосом. Ментальність переможця, працьовитість, фізичні дані дозволяють Денису розраховувати на значний прогрес.

Орієнтовна сума трансферу – 10 – 20 мільйонів євро. Оптимальний термін – 2023 рік. Найбільш ймовірний чемпіонат – Італія, Німеччина, Англія. Головний фактор ризику – не вміння клубу вигідно продавати.

Потенційна заміна – Ілля Забарний. 18 років.

Сенсаційний дебютант.

Ілля Забарний. 18 років. Вартість на теперішній момент за оцінкою transfermarkt 1,0 млн. євро.

Найсильніші ігрові якості: фізична підготовка, тактичне розуміння гри, психологічна стійкість.

Мірча Луческу та Андрій Шевченко не побоялися випустити в стартовому складі 18-ти річного хлопчика. Ілля віддячив тренерам за довіру – впевненою грою.

Ілля ще формується, як футболіст. Помітно, що в нього ще не повністю поставлена техніка поводження з м’ячем, не має впевненості в пасах. Але тренери помітили якості, які дозволяють юнаку грати на рівних з дорослими майстрами уже в цьому віці. Можна стверджувати: містер Луческу виправдав свій контракт вже тільки тим, що дав шанс Забарному.

Подальший прогрес Іллі залежить тільки від нього самого. Якщо юнак продовжить наполегливо працювати то за два-три роки «Динамо» отримає нового Алесандро Несту, а провідні клуби Європи будуть ставати в чергу за право підписати з ним контракт.

Орієнтовна сума трансферу – 10 – 40 мільйонів євро. Оптимальний термін – 2025 рік. Найбільш ймовірний чемпіонат – Італія, Німеччина, Англія.

Головний фактор ризику – як довго в клубі буде працювати гідний тренер.

Легіонери.

Жерсон Родрігес. 25 років. Вартість на теперішній момент за оцінкою transfermarkt 1,5 млн. євро.

Стосовно Жерсона є впевненість, що Україна не може стати для люксембуржця домівкою на довгий термін. Якщо Родрігес вдало проявить себе в матчах Ліги чемпіонів, то оптимальним рішенням буде його трансфер за прийнятні для клуба кошти.

Орієнтовна сума трансферу – 3 – 7 мільйонів євро. Оптимальний термін – 2021 рік. Найбільш ймовірний чемпіонат – Туреччина, Бельгія, Німеччина, Китай. Головний фактор ризику – темперамент Родрігеса.

Потенційна заміна – Георгій Цитаішвілі, 19 років. Богдан Лєднєв, 22 роки.

Томаш Кендзьора. 26 років. Вартість на теперішній момент за оцінкою transfermarkt 2,8 млн. євро.

Польський правий захисник вже четвертий рік виступає за «Динамо». Термін його контракту з киянами добігає до кінця в червні 2021 року. Було б непогано, якби динамівці влаштували трансфер Томаша в період зимового трансферного вікна.

Орієнтовна сума трансферу – 3 – 5 мільйонів євро. Оптимальний термін – зима 2021 року. Найбільш ймовірний чемпіонат – Німеччина, Туреччина, Бельгія, Англія, Франція. Головний фактор ризику – бажання Кендзьори покинути «Динамо» безкоштовно влітку 2021 року.

Потенційна заміна – Олександр Тимчик , 23 роки.

Беньямін Вербич. 26 років. Вартість на теперішній момент за оцінкою transfermarkt 7,0 млн. євро.

Термін контракту Беньяміна завершується влітку 2022 року. Навряд чи словенець не бажає спробувати себе в більш статусній першості ніж УПЛ. Але чи будуть пропозиції по Вербичу?

Орієнтовна сума трансферу – 3 – 7 мільйонів євро. Оптимальний термін – зима 2021 року. Найбільш ймовірний чемпіонат – Німеччина, Туреччина, Бельгія, Італія, Франція. Головний фактор ризику – вміння киян вести діалог з потенційними покупцями.

Потенційна заміна – Карлос Де Пена, 28 років.

Перспективні: Георгій Цитаішвілі, Володимир Шєпєлєв, Богдан Лєднєв, Назарій Русин, Олександр Тимчик, Олександр Сирота.

Перерахованим футболістам необхідно завоювати місце в складі «Динамо», а вже потім оцінювати перспективи трансферів у зарубіжні першості. Всі вони мають потенціал для прогресу, майбутнє буде залежати від них самих.

Орієнтовні суми надходжень від трансферів. 2021 рік, зима – 3-5 млн. євро. 2021 рік. Літо – 41 – 74 млн. євро. 2022 рік. 20 – 50 млн. євро. 2023 рік. 10 – 20 млн. євро. 2025 рік. 10 – 40 млн. євро.

Навіть при найбільш песимістичному варіанті в «Динамо» є шанс бути самоокупним клубом протягом найближчих сезонів. Інше питання, чи буде керівництво клубу з розумом витрачати кошти на підсилення складу, чи зуміють кияни залишитися конкурентноздатними після втрат своїх лідерів, як довго Мірча Луческу буде працювати тренером «Динамо»? Поки що це лише оптимістичні прогнози. Відповідь на питання чи втіляться вони в життя побачимо в найближчій термін.

Головне. Всі ці розмірковування стали можливими тільки завдяки дотриманню клубом останніх шість-сім років стратегії орієнтації на власних вихованців. Кияни зуміли не тільки запрошувати найбільш талановитих 15 – 17 річних футболістів з усієї України, теж саме робить і «Шахтар», але й забезпечувати їх прогрес в командах ДЮФЛ, U-19, U-21. Найбільша заслуга в цьому в тренерів Юрія Мороза, Ігоря Костюка та інших тренерів команд молодших вікових категорій. Також варто, висловити слова подяки Сергію Реброву, Раулю Ріанчо та їх іспанським помічникам, які в 2014 – 15 роках зуміли вибудувати систему підготовки та переходу з юніорських до головної команди.

Які б не були талановиті юні вихованці, але без довіри тренера головної команди вони ніколи не зроблять перехід від юнацького футболу до дорослого. Олександр Хацкевич та Олексій Михайличенко не зуміли досягти значних успіхів з «Динамо», але вони зіграли величезну роль в становленні Віталія Миколенко, Миколи Шапаренко, Дениса Попова, Володимира Шєпєлєва. Мабуть їм було складно поєднати довіру молоді з вимогами досягати результату зараз, але вони йшли цим шляхом.

Прихід тренера високого рівня кваліфікації дозволив «Динамо» перетворитися з об’єкту для глузування в клуб з якого в найближчі роки будуть брати приклад у всіх країнах східної Європи.

Формула успіху киян проста: підготовка власних виконавців + кваліфікований тренер. Головне, щоб власники «Динамо» зуміли реалізувати переваги та не забули цю формулу.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.10.2020, 07:52
Dynamo-75
Автор:
(Dynamo-75)
Статус:
Наставник (1829 комментариев)
Подписчиков:
9
Медали:
Выбор редакции × 15
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лорьян ПСЖ - : - 24 апреля 20:00
Чемпионат Англии Вулверхэмптон Борнмут - : - 24 апреля 21:45
Чемпионат Франции Марсель Ницца - : - 24 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть