Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Антон Царенко. Майбутній капітан Динамо? Выбор редакции

2021-06-09 14:14 В міжсезоння головна тема – підсилення команди. Тут можна довго сперечатись. Є обраний шлях. Він направлений ... Антон Царенко. Майбутній капітан Динамо?

В міжсезоння головна тема – підсилення команди. Тут можна довго сперечатись. Є обраний шлях. Він направлений на власних вихованців. І це дає певні результати. Наразі найцінніші гравці Динамо – все власні вихованці. Так, далеко не всі серед них кияни. І багато хто приїхав в Академію у 10-13 років. Хтось, як Микола Шапаренко, у 16.

І багато різних шкіл можуть сміливо заявляти, що Миколенко – вихованець черкаського футболу, а Циганков вінницького. Киянином є Ілля Забарний. І на сьогодні саме він є потенційно найбільшим активом серед тих, хто вже грає за першу Команду. Впевнений, що є і інші думки, що на виключно власних вихованцях сильну Команду не побудувати. Потрібен симбіоз. Особисто я також дотримуюсь цієї думки. Та є менеджмент, який обирає напрямок розвитку і необхідність підсилення Команди. Допускаю, що всім задоволені і не хочуть ніяких різких змін. Це все на фоні суперника, який проводить активну трансферну компанію. Правда за іменами не вражаючу. Якщо ж казати про Динамо і ставку на Академію, то хотілось би розказати про гравця, який, на мою суб’єктивну думку, вже наступного сезону може почати поступово готуватись до основної обойми Команди. Мова про Антона Царенко.
В це міжсезоння багато гравців підуть. Хто в оренди, хто на вільні хліби. Розпустити U21 – ціла історія. Тренерський штаб, медичний персонал, масажисти, адміністратори, водії і гравці. Багато гравців на контракті у тому віці, коли ще можна грати за молодіжний склад, є перспективи, але досвіду гри на дорослому рівні немає. Називати всі імена можна. Але я акцентую увагу на тому, що є група гравців, яка награвалась, була у заявках на окремі матчі, навіть грали в окремих матчах. Та от в наступному сезоні грати за U19 вже не зможуть. Тут і Руслан Нещерет, і Даниїл Скорко, і Володимир Бражко, і Костянтин Вівчаренко, і Вікентій Волошин, і Владислав Ванат, і Валентин Моргун. Можна сміливо сказати, що всіх їх перша Команда прийняти не зможе. По суті на сьогодні Нещерет, В. Волошин і Ванат є найбільш наближеними до основної обойми. Але навіть кожен з них може піти в оренду.

Є і група гравців, які можуть грати за U19 і бути поряд з основою. На мою суб’єктивну думку це Антон Боль і Назар Волошин. У них ще є рік. Антон Царенко тільки цього сезону випускається з Академії Динамо у старшій групі. Хоча весь сезон він провів між Динамо U19 і U21. Зараз грає за U17, бо попереду фінальна пулька Дитячої Суперліги. Що можна сказати про гравця, який через тиждень відсвяткує 17-ть років? Вже роки 3-4 про нього активно говорять. Гравець центру поля, який може зіграти під нападниками, може зіграти і нижче, на позиції Шапаренка, може грати навіть форварда. Але всі, хто знає і спостерігає за розвитком його кар’єри, можуть сказати, що це лідер, вожак на полі.

Антон не має видатних фізичних характеристик. З самого дитинства він був найменшим. І зараз він і далі має 162 см зросту. Всі вірять, що ще виросте. Цілком можливо. Вік дозволяє. Але у хлопця сильна технічна сторона. Футбольний інтелект дозволяє розвивати атаки самими неочікуваними ходами для суперника. Якщо перші півроку Царенко адаптувався до U19, то навесні почав багато забивати вирішальних голів на всіх рівнях. Диригент атак. Під кінець сезону він став лідером і у команді U19. Хороша футбольна агресія, вміння працювати у відборі, настирність, наглість спортивна. У гравця дуже багато хороших футбольних рис як для гравця центра поля. Тому особисто я не здивуюсь тому, що він почне активно підключатись до тренувань з основою Динамо. Луческу не дивиться в паспорт і Забарний тому підтвердження.

Саме таке підсилення бачиться мені куди більш реалістичним. В академії дійсно є ряд гравців, які можуть неочікувано вистрелити. Резервісти – вмотивовані гравці, які точно не зруйнують мікроклімат, бо вони свої. Мудрий тренер зможе розгледіти талант, надати шанси і вивести гравця на більш високий рівень. Чого я бажаю Антону Царенко і Динамо.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.06.2021, 14:14
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 5 : 0 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть