Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

На що вказав перший тур УПЛ

2021-07-27 14:36 Зіграно сім матчів нового сезону в УПЛ і відразу виникли маса запитань: як грати далі, якщо ...

Зіграно сім матчів нового сезону в УПЛ і відразу виникли маса запитань: як грати далі, якщо нічого не змінювати. А змінювати таки прийдеться! Вже перші ж ігри в нашому елітному дивізіоні показали, що без VARу краще не грати, якщо мова йде про фіксацію "положення поза грою". Принаймі тільки в одній грі Ворскла - Дніпро -1 два голи були забиті з офсайдів.

Про це однозначно відмітив Мирослав Ступар в своєму інтерв"ю.

Мало того, видалення гравця дніпрян Логінова (друга жовта, якої по суті не було) через очевидну симуляцію Кане не переконали суддю Іванова в іншому. Правда, треба віддати належне дніпрянам - вони не впали духом і змогли звести цю непросту гру у нічию -2:2. А Довбик став героєм матчу, забивши два красивих голи, граючи у меншості.

Отже робимо перший висновок: VAR повинен бути задіяним у кожній грі Української Професіональної Ліги. А в ключових матчах першої ліги теж бажано, щоб була задіяна ця допоміжна система. Судді, які будуть обслуговувати VAR, повині регулярно і часто проходити стажування в ТОП-5 чемпіонатах. Бо без цих заходів буде дуже важко витягнути нашу першість з футболу на достойний европейський рівень. На Евро-2020 втручання цієї допоміжної системи ми бачили дуже рідко і, якщо вона втручалась, то затримка гри тривала максимум хвилину-півтори. У нас же такі затримки досить тривалі.

Вважається, що суддя добре відсудив, якщо на протязі всієї гри був непомітний на полі. І таких суддів запрошують обслуговувати матчі найвищого гатунку - фінали Ліги Чемпіонів, фінали Чемпіонатів Світу, тощо (Кнюйперс, Брих, Чакир, Лопес). А ми можемо похвалитись такими суддями, які хоча б одну таку гру провели? Ні! Бо в нас судять не так як у Европі. Нас останнім часом взагалі на серйозні ігри перестали запрошувати відсудити ( Катерину Монзуль прошу до цього не рахувати - вона стоїть окремо).

Передивився всі сім ігор першого туру і прийшов до висновку, що нові судівські віяння (давати грати у футбол) на наших суддів абсолютно не вплинули. У нас суддя на полі - сама помітна фігура. Жовті і червоні картки роздаються зі швидкістю ракети. Тож виходить на перше місце не сам футбол, а суддя в полі. І все, можливо, було б добре, якби від цього судійства видовищність гри не падала нижче плінтуса.

Отже робимо висновок: треба вивести наш судійський корпус на вищий щабель. Для цього треба запросити в Україну авторитетних європейських фахівців, у яких вже є позитивні досягнення у цій сфері послуг. Окрім того, на вирішальні матчі, на головні матчі туру в порядку обміну досвідом знову почати запрошувати европейських суддів. Вважаю, що від цього наш український футбол не програє, а тільки виграє.

Дуже влучно тут пригадати цитату з висловів Тараса Григоровича - ...чужому научайтесь, свого не цурайтесь. Наш український футбол вимагає змін.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

27.07.2021, 14:36
Leonard
Автор:
(Leonard)
Статус:
Эксперт (11969 комментариев)
Подписчиков:
6
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть