Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Щоденник кота Валерiaна

2022-07-03 21:37 11 вересня. Жити стало веселіше, жити стало тривожніше. Щойно оголосили,що через важке становище на фронті оголошується ...

11 вересня. Жити стало веселіше, жити стало тривожніше. Щойно оголосили,що через важке становище на фронті оголошується загальна мобілізація собак. Ми полегшено зітхнули, та мудрі старі коти заспокоїли: про нас теж згадають.

14 вересня. Так і є, мене та ще п'ятьох котів з нашої вулиці зловили та запхнули до мішка.

Розв'язали вже у літаку, і повідомили: ми зараховані до Росгвардії (це добре), службу будемо проходити біля теплого моря (це дуже добре), і що лінія фронту знаходиться у 20 кілометрах від місця, куди ми літимо (це дуже погано).

16 вересня. Я приписаний до комендатури. Сказали, що моє завдання: ловити мишей і нацистів. З мишами я розберусь якимось чином; у нас, в Пензі, їх досхочу було. А як відрізнити нациста від не-нациста? Може, якісь розпізнавальні знаки у них маються? На це мені відповіли, щоб не задавав зайвих питань, а то без "Віскас" залишусь.

18 вересня. Вже 5 мишей зловив, за що отримав подяку від командування. Та з нацистами кепсько: хтозна, де знайти їх. Я запитував тутешніх котів, та вони посилали мені в таке місце, куди воїну Росгвардії незручно соватись. Тільки білява пухнаста кішечка на ім'я Анфіса приязно подивилась на мене своїми довiрлими зеленими очима, й пообіцяла, що допоможе.

21 вересня. Анфіса привела мене до приватного будинку біля самого моря. Я сподівався зустріти бороданів у камуфляжі, які готують вибухівку для терактів. Та побачив лише з десяток чоловіків і жінок, які дивились футбольний матч на екрані комп'ютера. - Україна грає з шотландцями в Лізі Націй, - пояснила Анфіса. Невдовзі український нападник - я дізнався, що його прізвище Ярмоленко - забив гол у ворота суперника, усі піднялися з місць, і вигукнули в один голос: "Слава Україні". Нам пояснювали на політзаняттях, що нацисти вітать один одного таким чином, перед тим, як вбивати росіян. Тому я - єдиний росіянин в цій кімнаті - мимоволі напружився і приготувався до найгіршого. Та люди повсідалися знову, й далі дивилися гру. Поки йшла трансляція, Анфіса ніжно тримала мене за передню лапу. Боже, здається, я її кохаю!

23 вересня. За останні чотири дні я не зловив жодної миші. Бо майже весь час був з Анфісою. -Я давно підозрював, що ти підозрілий, - заявив мені комендант.- З сьогоднішнього дня твій раціон "Віскас" зменшиться на чверть.

В цю мить якась чорна тінь промайнула за вікном. "Байрактар"- у розпачі прошепотів комендант, і пішов пакуватись.

24 вересня. Сьогодні- мій день народження - три роки виповнилося. І саме в цей день росгвардійці евакуюються. Мені доручили зібрати всі мишоловки - російське добро не має пропадати, - і сідати до машини. Я мишоловки зібрав, але до машини не пішов. Сховавшись у надійному кутку, ми з Анфісою спостерігали, як росгвардійці вантажать меблі, електроніку, килими та інші речі, реквізовані у місцевих нацистів. Потім вся техніка вирушила у напрямку Крима, а за нею голосячи "А ми? Не залишайте нас!" у відчаї понеслись кілька місцевих. "Колаборанти", як пояснила мені Анфіса. А ще з тиждень тому, вони, набундючені, ходили як півні, комендатурою. Один із них мені на хвоста наступив, і навіть не вибачився. Нічого, коли наші прийдуть, хвости їм швидко намилять. Кажу "наші", бо твердо вирішив - залишаюсь. Якщо довірять, піду служити до Нацгвардії, мишей та крис колаборантських ловитиму. А ні, будемо з Анфісою кошенят ростити. Здається, моя білявка трохи повнішою стала. Слава Україні!

Додаток. З прес-релізу Росгвардії (не для публікації у ЗМІ) Зникли безвісті під час жесту доброї волі - евакуації із Скадовька ...234. Гвардієць Валерiaн. Можливо, загинув у бою з нацистськими мишами. Звернутися до громадськості міста Пензи з ініціативою встановити погруддя кота-героя.

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

03.07.2022, 21:37
03.07.2022, 21:37
391620 1 Internat
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2153 комментария)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Лига чемпионов Боруссия Д Атлетико - : - 16 апреля 22:00
Барселона ПСЖ - : - 16 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть