Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Моя олімпійська смартопедія. Кінний спорт

2022-09-18 21:45 Дуже коштозатратний та контроверсійний вид спорту, єдиний, де до змагань допускаються представники тваринного світу. Чи знаєте ...

Дуже коштозатратний та контроверсійний вид спорту, єдиний, де до змагань допускаються представники тваринного світу. Чи знаєте ви, скільки треба витратити грошей, щоб підготувати одного коня для участі в Олімпіаді? До мільйона євро! І це ще не все. Американська команда привезла на Ігри в Токіо 9 основних і 4 запасних наїздників, 7 тренерів, 6 спеціалістів з логістики, 16 конюхів, 4 ветеринара, 2 фізіотерапевта і одного коваля.


Та контроверсійність кінного спорту не в цьому. Захисники прав тварин оголосили справжній газават цій дисципліні, вимагаючи негайно виключити її з олімпійської програми. І справді, якщо спортсмен знає куди їде, на що претендує, то нещасний кінь лише іграшка в чужих руках, вірніше ногах. Та й ставляться до чотириногих істот часто зовсім не по-джентльменськи ( коли мова йде про наїздника) і не по-дамськи (жінки змагаються тут нарівні з чоловіками, а в деяких видах програми навіть й краще).

Тому й сучасне п'ятиборство вже перетворили на чотириборство, і потрапили під обрізання, звичайно ж, кіннотники. Чіпкі руки зоо-адвокатів поки до кінного спорту не дотягнулися, але відбиватись стає все важче і важче. Мабуть, дуже скоро протестувальники будуть пікетувати стайні та іподроми, викрадати експлуатованих тварин і випускати їх на волю - нехай самотужки виживають, тільки щоб гострі шпори наїздника не впивалися в їхні боки.

Не знаю, наскільки сильний рух за права чотириногих у Росії, та є чудовий спосіб від нього захиститися. Варто лише назвати змагання кіннотників турніром на призи Сергія Лаврова, й будь-який активіст згорне свій плакат, і хутко зникне з обрію. Як будеш протестувати, коли тут державна персона задіяна? Та ще й обличчям ця поважна постать нагадує єдиного представника тваринного світу в олімпійській програмі.

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.09.2022, 21:45
18.09.2022, 21:45
408798 2 Internat, sureman
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2162 комментария)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 0 : 0   19 апреля 22:00
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть