Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Моя олімпійська смартопедія. Хокей на траві

2022-10-25 23:00 Хтось дарує людству ідею колісного транспорту, а сам продовжує мандрувати верхи на віслюку. Хтось знаходить золоту ...

Хтось дарує людству ідею колісного транспорту, а сам продовжує мандрувати верхи на віслюку. Хтось знаходить золоту жилу в горах Клондайка, та пропиває все, що розкопав, і проводить залишок життя у злиднях. У спорті все може не надто драматично, та теж вистачає парадоксів. Ось футбол народився в Англії, а скільки разів збірна цієї країни вигравала світовий чемпіонат?

Вірно, один раз, і мабуть тому, що грали вдома. А олімпійське "золото" востаннє доплило до їхніх островів більше 100 років тому.

І у хокеї на траві, що теж з"явився на світ у Туманному Альбіоні, історія дуже схожа. Щоправда, на перших Олімпіадах брити домінували, але дуже швидко капітулювали перед новими фаворитами. І для англійського прайду такий удар був не кудись, а в найбільш незахищене місце. Бо законодавцями мод у трав'яному хокеї стали індуси і пакістанці - представники "заднього двору" колишньої імперії.

Саме індійська збірна на Олімпіаді 1936 року в Берліні слідом за чорношкірим американським легкоатлетом Джессі Оуенсом вщерть зруйнувала міф про непохитну міць і непереможність білої раси, розтрощивщи господарів з непристойним рахунком - 8:1. Не знаю, чи дивився цю гру бісноватий фюрер, та в будь-якому разі настрій в нього мав бути таким, як у одного сучасного фюрера під час перегляду відео з російським триколором, розчавленим українським танком у Лимані (Куп'янську, Ізюмі, далі буде Херсон).

Після війни дві країни Південної Азії продовжили свою гегемонію; навіть індо-пакістанський інцидент, про який писав Володимир Висоцький, не міг завадити. А змінилося все у 70-80-х роках, коли якийсь розумник запатентував штучне покриття для хокейних полей. Ось тут азіати й схопились за голову: грати на такому покритті зручніше й швидше, але ж і коштує воно дуже й дуже недешево. Тому й панують сьогодні у трав'яному хокеї (де вже нема й натяку на траву) австралійці, голландці, бельгійці та німці. А що робити незаможним індусам? Шукати Клондайк у Гімалаях?

Євген Шрайман

P.S. На літері "Х" я і ставлю крапку (чи, може, кому?) у своїй смартопедії. А тим, хто зі мною мужньо добрався до фінішної стрічки бажаю, щоб у вашому житті все було на літеру "Ч" - чудово.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.10.2022, 23:00
25.10.2022, 23:00
417975 2 Internat, sureman
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2165 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть