Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

З днем святого Валентина!

2023-02-14 09:54 День святого Валентина, або День усіх закоханих відзначають щорічно 14 лютого. День Святого Валентина, попри свою ... З днем святого Валентина!

День святого Валентина, або День усіх закоханих відзначають щорічно 14 лютого. День Святого Валентина, попри свою спірну історію виникненя, активно святкується в Європі і в Україні.

Історія свята У римо-католиків є 16 святих Валентинів і дві святих Валентини. Щонайменше троє із них були римськими мучениками: один був священником і лікарем у Римі, другий — єпископом у Терні (Італія), третій жив у Єгипті приблизно у 100–153 роках.

Останній був одним із кандидатів на пост римського єпископа (тобто Папи Римського) і у своїх проповідях звеличував цінності шлюбу як втілення християнської любові.

За однієї з легенд, християнський священник Валентин жив за часів імператора Клавдія II Готського і окрім основного покликання займався природничими науками та медициною. Імператор заборонив воїнам одружуватися, щоб це не заважало їм воювати, а Валентин продовжував таємно вінчати всіх охочих. За це його заарештували й ув'язнили. Після арешту Валентин, за переказами, оздоровив сліпу прийомну доньку офіцера, що його охороняв, а опісля навернув на християнство усю їх родину. Довідавшись про це, імператор наказав відтяти голову Валентину, що і сталося 14 лютого. За переказами, Валентин до страти встиг написати листа дівчині, яку зцілив та встиг у неї закохатись, а підписав його "Від твого Валентина".

Насправді ж римо-католицькій церкві святий Валентин офіційно вважається не покровителем закоханих, а покровителем людей, які страждають на нервові захворювання: ікони часто зображують Валентина в одязі священника або єпископа, який оздоровлює юнака від епілепсії.

Тому одна з найбільш логічних версій походження свята — День святого Валентина у християнські часи замінив собою язичницьке свято Луперкалій (на честь бога Фавна, за іншою версією, на честь богині шлюбу, сім'ї Юнони). 496 року Папа Римський Геласій заборонив святкування язичницького свята Луперкалій, яке відзначалось 15 лютого і оголосив 14 лютого Днем святого Валентина. Тобто, так чи інакше, в усіх культурах та традиціях цей день був пов'язаний із коханням та виявом почуттів.

Останнім часом поширилася інформація про те, що мощі святого Валентина зберігаються в церкві Різдва Пресвятої Богородиці в Самборі (Львівська область). Автентичність реліквії нібито підтверджує документ Папи Римського від 1759 року. Також, ім'я святого Валентина згадувалось і у Старокиївській легенді, де фігурують звичайні кияни, яким, за переказами, свята Ольга та святий Валентин допомогли зберегти та освятити кохання.

Цікаві факти про свято 1. Автор першої валентинки — французький герцог Карл Орлеанський, який в 1415 році сидів у в’язниці, в одиночній камері. Саме там він вирішив боротися з нудьгою шляхом написання любовних послань дружині. І до цього дня всі охочі можуть в цьому переконатися — записка зберігається в Британському музеї.

  1. Найдорожча валентинка була зроблена на замовлення Аристотеля Онассіса і складалася вона з чистого золота, смарагдів і діамантів. Упаковка подарунка була не менш розкішною — Онассіс велів загорнути валентинку в норкову шубу. Так грецький мільярдер висловив свої почуття до коханої - оперної діві Марії Каллас. Вартість валентинки становила приблизно $300 000 за цінами 60-х років.

  2. Найбільш всеохопна валентинка була створена на пішохідному переході в Ченду в Китаї. Це зізнання у коханні було адресовано всім жителям міста, а їх не багато не мало — 14 мільйонів, не рахуючи туристів.

  3. Кількість троянд, які ви даруєте коханій людині в День святого Валентина, також має особливе значення. У Тайвані чоловіки висловлюють свої почуття виключно за допомогою квітів і тільки троянд. Одна троянда означає знак уваги і привітання, дві троянди означають вибачення, 12 троянд — освідчення, 36 троянд — визнання істинної любові, а сто троянд — пропозиція руки і серця.

  4. Ще одна цікава традиція – дарувати на День закоханих помідор (так багато століть робили французи) або паличку кориці (азіатський звичай). Це – таємна мова, тобто подібним подарунком закохані висловлюють свої почуття, простіше кажучи, зізнаються в коханні, якщо не наважуються вимовити це вголос.

  5. У Саудівській Аравії святкування Дня закоханих знаходиться під суворою забороною, оскільки це пропагує сексуальну розбещеність. А за його святкування накладаються великі штрафи.

  6. У Кореї люди без пари, які не отримали подарунка на День святого Валентина, йдуть до ресторану для одиноких і їдять там чорну локшину, щоб оплакати свою самотність.

  7. У Голландії в цей день жінка може підійти до вподобаного чоловіка і запропонувати взяти її за дружину. Якщо чоловік відмовляє, то він повинен подарувати їй натомість шовкову сукню. А в Канаді за відмову своїй дівчині чоловікові можуть виписати штраф або посадити за ґрати.

https://itvmg.com/news/den-svyatoho-valentina-istoriya-ta-tsikavi-fakti-83349

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

14.02.2023, 09:54
kna
Статус:
Эксперт (35184 комментария)
Подписчиков:
13
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Лига чемпионов Боруссия Д ПСЖ 1 : 0 Закончился
Чемпионат Англии Челси Тоттенхэм - : - 2 мая 21:30
Лига Европы Марсель Аталанта - : - 2 мая 22:00
Рома Байер - : - 2 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть