Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Феліксу Магату - 70!

2023-07-26 22:50 Феліксу Магату - 70!

Во́льфганг-Фе́лікс Магат (нім. Wolfgang-Felix Magath; нар. 26 липня 1953, Ашаффенбург, Баварія, ФРН) — німецький футболіст, опорний півзахисник, згодом — тренер. Магат — чемпіон Європи і двічі другий призер чемпіонату світу.

Він 6-й гравець в історії німецького футболу, який ставав чемпіоном Німеччини як гравець і як тренер. Магат — єдиний тренер в історії німецького футболу, якому двічі поспіль підкорявся переможний «дубль», чемпіона і володаря кубка Німеччини. Магат став першою людиною в історії німецького футболу, який об'єднав в собі функції головного тренера команди і генерального менеджера клубу.

Магат є прихильником найжорстокіших методів фізичної підготовки гравців, вважає постановку гри й результатів команди справою 2-х — 3-х років, з постійним нарощуванням інтенсивності тренувального процесу. Також має репутацію людини, яка надзвичайно вимогливо ставиться до своїх контрактів з клубами, завжди намагаючись виторговувати для себе максимально вигідні умови.

"Той, хто укладає зі мною угоду, добре знає моє розуміння гри, методи і роботу. Вони добре відомі всім. Мені потрібно працювати з професіоналами, і це відноситься не тільки до футболістів, але і до співробітників клубу аж до відповідального по роботі з громадськістю. Все це зумовлене одним словом - успіх."

Є засновником системи потрійного «фарс-легал», силової вправи, що складається з 100 метрів бігом у «рваному» темпі, 100 метрів швидким бігом, 100 метрів «підтюпцем» (по 4 або 8 етапів) і біг між стійок на швидкість.

Фелікс Магат, син пуерториканця, солдата армії США, і німецької матері, народився 26 липня 1953 року в Ашаффенбурзі. У 1954 році батько поїхав на батьківщину, і мати виховувала Фелікса одна. У віці 15-ти років Магат послав лист в Пуерто-Рико, і батько відповів на нього, але лише в 2000 році Магат особисто зустрівся з батьком і пробачив того, за те що він їх кинув, з тих пір він кожні 2 роки відвідує тата в містечку Ель-Восер. Після домашнього для Німеччини чемпіонату світу, що проходив у 2006 році, Магата запрошували на пост головного тренера збірної Пуерто-Рико, він відповів, що це йому цікаво, але зрештою відмовився від цієї пропозиції.

Магат почав кар'єру в клубі «Вікторія»(Ашаффенбург), потім виступав за клуб Другої бундесліги «Саарбрюккен», а звідти перейшов в «Гамбург», в якому виступав до кінця своєї кар'єри. «Гамбург» з Магатом виграв три чемпіонати Німеччини і кубок європейських чемпіонів, причому у фіналі турніру, в якому Гамбург грав проти «Ювентуса», саме Магат забив єдиний у матчі гол. Запам'ятався Магат ще й своїм жорстким, а іноді жорстоким характером, він міг накричати на партнера по команді, якщо той, на його думку не доопрацьовував, а на тренуваннях іноді міг і вдарити одноклубника. Скандалив Магат не тільки з гравцями, але і з тренерами команди, але ті не відраховували Фелікса з клубу, розуміючи його безперечну користь, так як Магат завжди повністю віддавав себе грі, ніколи не дозволяючи дати слабину.

У збірній ФРН Магат дебютував у квітні 1977 року і виступав за «бундестім» більше 9-ти років, в 1980 році він поїхав зі збірної на чемпіонат Європи, де німці стали переможцями. А через 2 роки вирушив на чемпіонат світу, ставши першим пуерториканцем, що брав участь в цьому змаганні, на цьому турнірі у Магата стався конфлікт з головним тренером збірної Юппом Дервалем — Фелікс регулярно критикував Дерваля за недостатню інтенсивність тренувань, а в півфіналі, який німці виграли по пенальті у збірної Франції він сказав команді, що святкувала вихід у фінал: "Чого ви радієте, ідіоти? Після такого матчу нам потрібен тиждень на відновлення. Адже фізпідготовка ні до біса. А нам вже через три дні грати з італійцями. Та ми помремо до другого тайму ". Після цього, Дерваль не поставив Магата на фінальний матч, в якому збірна Німеччини програла 1:3 італійцям, пропустивши три голи в другому таймі. Через 4 роки Магат знову поїхав на першість світу, вже під керівництвом Франца Беккенбауера, але команда знову поступилася у фіналі, цього разу збірної Аргентини 2:3. Після цього матчу Магат завершив ігрову кар'єру.

Досягнення:

Як гравець:

Володар Кубка кубків: 1977

Чемпіон ФРН: 1979, 1982, 1983

Чемпіон Європи з футболу: 1980

Віце-чемпіон світу: 1982, 1986

Володар Кубка європейських чемпіонів: 1983

Felix Magath's First Fulham Press Conference.

YouTube31.5K, viewsFeb 20, 2014

https://www.bing.com/videos/search?q=felix+magath%2c+youtube&docid=603542312140154890&mid=DA911E226C2636F29A44DA911E226C2636F29A44&view=detail&FORM=VIRE

Як тренер:

Володар Кубка німецької ліги: 2004

Володар Кубка Німеччини: 2005, 2006

Чемпіон Німеччини: 2005, 2006, 2009

Особисті:

Футбольний тренер року в Німеччині: 2003, 2005, 2009

Когда ему было 15 или 16 лет, он предпочел вместо «Вольфганг» - «Феликс» в качестве имени, которое также является именем его отца.

Felix Magath Last Dictator of Europe.

https://www.youtube.com/watch?v=LKEwzzoNj_Q

Магат получил диплом экономиста.

В декабре 2003 года Магат женился во второй раз. Всего у него шестеро детей.

Помимо футбола увлекается шахматами. Этот интерес пробудил матч за звание чемпиона мира по шахматам 1978 года между Анатолием Карповым и Виктором Корчным, за которым он смог интенсивно следить во время десятинедельной болезни гепатитом. Состояние привело к гиперактивности щитовидной железы и связанному с этим сильному осветлению цвета его кожи.

В 1985 году он сыграл в сеансе одновременной игры против Гарри Каспарова.

Магат описывает себя как человека, движимого успехом, который не удовлетворен достигнутым. Эта черта характера стала особенно яркой, когда он перешел из «Вольфсбурга» в «Шальке-04», когда после победы в чемпионате Германии попрощался со стабильной обстановкой в ​​«Вольфсбурге» и поставил перед собой цель помочь «Шальке», находившемуся в тяжелом финансовом положении, и также продемонстрировал большую организованность, чтобы вернуться в Бундеслигу.

По состоянию на 2023 год Магат является партнером психиатрической клиники недалеко от Мюнхена.

Феликс Магат стремится помогать нуждающимся детям на разных уровнях. Он несколько раз поддерживал организацию по оказанию помощи Ein Herz für Kinder и является председателем попечительского совета фонда Phytokids. После сезона 2011/12 он отказался от своей премии в виде Bentley стоимостью около 250 000 евро и "переоборудовал" его в шесть микроавтобусов VW, два из которых пожертвовал «Сердцу для детей», Фонду Питера Маффея для обездоленных. и больных детей, а также в Фонд Phytokids.

Феліксу Магату - 70!

https://en.wikipedia.org/wiki/Felix_Magath

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.07.2023, 22:50
Internat
Автор:
(Internat)
Статус:
Наставник (3798 комментариев)
Подписчиков:
7
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Лига Европы Марсель Аталанта 1 : 1 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть