Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Матч чемпіонату Бельгії «Андерлехт» — «Генк» буде переграно через помилку VAR

2024-01-28 04:58 Матч чемпіонату Бельгії «Андерлехт» — «Генк» буде переграно через помилку VAR

Футбольний матч між збірними командами Узбекистану та Бахрейну , що проходив у рамках відбіркового турніру ЧС-2006 , відбувся 3 вересня 2005 року в Ташкенті на стадіоні «Пахтакор» . Команди Узбекистану та Бахрейну боролися за право зіграти на чемпіонаті світу 2006 року в Німеччині . Узбекистан здобув мінімальну перемогу з рахунком 1:0. Але узбекські футбольні функціонери так були розгнівані рішенням японського арбітра на його дії під час назначеного ним одинадцятиметрового штрафного удару що вирішили подати протест і їхній протест прийняли та результат цієї гри був скасований ФІФА через технічну помилку головного судді матчу, японця Тосіміцу Йосіда..

МАТЧ ЯКИЙ ПЕРЕГРАЛИ ЗАКІНЧИВСЯ З РАХУНКОМ 1-1 І УЗБЕКИСТАН НІКУДИ УЖЕ НЕ ПОТРАПИВ !?:)

Ключовий епізод гри стався на 38-й хвилині . Узбекистан провів швидку контратаку. Після прострілу з правого флангу воротар Алі Хусейн помилився під час виходу з воріт і не зміг упіймати м'яч. Максим Шацьких , що забіг з лівого флангу, з гострого кута головою направив м'яч у порожні ворота, але захисник гостей Мухаммед Джума, що приспів, у стрибку накрив м'яч рукою. Японський арбітр Тосіміцу Йосіда негайно призначив одинадцятиметровий удар . Суддя не видалив Мухаммеда Джума за фол останньої надії . Пенальті взявся пробити Сервер Джепаров і реалізував його. Партнери кинулися вітати Сервера, а він, відзначаючи гол, виконав традиційний для нього стрибок " сальто ". У цей момент головний арбітр Йосіда несподівано підняв руку нагору і став на лінію штрафного майданчика. Помічник головного арбітра стояв з піднятим нагору прапорцем. За футбольними правилами це означало призначення вільного удару. Усі гравці, включаючи гостей, кинулися до арбітра. Суддя зазначив, що гол скасовано і призначається вільний удар у бік воріт збірної Узбекистану. Поки футболісти господарів здивовано з'ясовували подробиці такого рішення, воротар збірної Бахрейну швидко ввів м'яч у гру із зазначеної точки. Гра продовжилася. Після зупинки гри стався телевізійний повтор моменту із забитим пенальті. Він показав, що порушенням у цьому епізоді могло бути лише те, що футболіст збірної Узбекистану увійшов до штрафного майданчика до завдання удару по воротах. У такому разі слід було перебити пенальті заново. Інших порушень у цьому епізоді не було.

http://www.youtube.com/watch?v=aOcRTrI6cio

Гра закінчилася мінімальною перемогою Узбекистану, що залишала добрі шанси на продовження боротьби за заповітну путівку. На післяматчевій прес-конференції головний тренер збірної Узбекистану Роберт Хафтон сказав: "Ми вважаємо, що це була велика перемога для нас, але я не знаю, чому суддя ухвалив таке рішення" . Після гри Федерація футболу Узбекистану направила до штаб-квартири ФІФА офіційний протест, де вимагала зарахувати збірній Бахрейну технічну поразку з рахунком 0:3 і призначити на гру у відповідь бригаду арбітрів з європейських країн. Проте збірна Узбекистану вилетіла до столиці Бахрейну на гру у відповідь.

І ось 6 вересня 2005 року, за день до матчу-відповіді стикових ігор, «Організаційний комітет чемпіонату світу Німеччина-2006» розглянувши офіційний протест ФФУ(не України якщо що..:), прийняв рішення щодо технічної помилки з боку рефері матчу Узбекистан — Бахрейн .

Бюро, до складу якого входили голова Леннарт Юханссон , заступник голови Хуліо Грондона , директор Чонг Монг Джун та генеральний секретар ФІФА Урс Лінсі , ухвалив рішення на основі наступних фактів: За рахунок 1-0 на користь Узбекистану, на 39-й хвилині матчу, суддя вирішив призначити пенальті на користь Узбекистану; Пенальті було успішно реалізовано; Перед пробиттям пенальті, гравець збірної Узбекистану увійшов до штрафного майданчика суперника; Суддя призначив вільний удар на користь команди Бахрейну; У такій ситуації, на вимогу правил гри, рефері мав дати перебити пенальті; Капітан збірної Узбекистану одразу опротестував рішення рефері, перш ніж гра була продовжена. Цей протест було підтверджено після матчу; Ця технічна помилка була підтверджена комісаром та інспектором матчу у своїх доповідях; Узбекистан подав протест проти рішення рефері у письмовій формі, вимагаючи технічної поразки команді Бахрейну з рахунком 0:3. Бюро, беручи до уваги, що суддя справді зробив технічну помилку, ухвалив, що матч має бути переграний. Перегравання призначається на 8 жовтня, а гра-відповідь на 12 жовтня 2005. Протест збірної Узбекистану з вимогою технічної поразки команді Бахрейну відкидається. Відповідно до ст. 12.6 «Положення про ЧС Німеччина-2006», це рішення є остаточним та обов'язковим. Після оголошення цього вердикту збірна Узбекистану, яка готувалась до матчу-відповіді, залишила столицю Бахрейну і повернулася додому.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

28.01.2024, 04:58
28.01.2024, 04:58
547290 0
auto-dk10
Автор:
Статус:
Наставник (1736 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Англии Челси Тоттенхэм - : - 2 мая 21:30
Лига Европы Марсель Аталанта - : - 2 мая 22:00
Рома Байер - : - 2 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть