Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

«Завдання — готувати гравців для національної збірної»

2024-02-11 23:16 Хто автор фразеологізму «Завдання — готувати гравців для національної збірної»? У нашому футболі, тій його частини, ...

Хто автор фразеологізму «Завдання — готувати гравців для національної збірної»?

У нашому футболі, тій його частини, яка дотична до збірних команд, існує сталий вислів, такий собі футбольний фразеологізм: «Завдання збірних команд готувати гравців для національної збірної». При цьому фразу «національна збірна» слід читати як «збірна команда «А»», відповідно до термінології ФІФА, а під словами збірні команди — усі збірні молодші за «А»: від молодіжки до юнацьких.

При цьому слід розуміти, що усі збірні команди національної футбольної асоціації члена ФІФА є національними незалежно від їх молодшого чи найвищого статусу. Але це не так важливо.

Мене зацікавило питання кому належить авторство цього висловлення. То б то пріоритет. Я знайшов посилання на ці слова. Вони належать Сергію Ковальцю в часи, коли він очолював українську молодіжку. Ось дві його оригінальні цитати.

«14 января 2013, 17:45 МСК Что касается работы на перспективу, то тут один из важных моментов — подготовить игроков для национальной сборной.»

«Понедельник, 18 марта 2013 12:02 Спорт Задача молодежной и всех юношеских сборных — готовить футболистов для первой команды. Мы разговаривали с Михаилом Фоменко и сошлись на том, что все сборные должны играть по одной тактике. Правда, многое зависит от самих матчей. Будем выбирать ту тактику, которая принесет результаты, — подчеркнул Сергей Ковалец.»

Мова оригіналу збережена.

Михайло Фоменко, на той момент, головний тренер першої національної збірної команди України. Ковалець очолив «молодіжку» наприкінці грудня 2012 року.

Я не виключаю, що можливо хтось з українських тренерів говорив про підготовку гравців для національної збірної раніше. Лише зрадію, якщо знайдуться більш ранішні цитати тренерів. А поки, з моєї точки зору, пріоритет належить Сергію Ковальцю. Але як будь яка людина — я можу помилятися.

І на завершення. Як можна побачити з останньої цитати, розмови про одну тактику для всіх збірних з’явились ще на початку 2013 року. Розмови досі тривають. Одна тактика з’явилась?

P.S. Я вважаю, що збірні команди національної футбольної асоціації не готовлять футболістів. Футболістів готовлять клуби. Адже клуби працюють з ними 24/7. Збірні, виходячи з міжнародного календаря матчів ФІФА, працюють максимум лише п’ять разів на рік по 9 днів, що складає 45 днів, коли не грається Кубок світу ФІФА або, наприклад, УЄФА Євро. 365 мінус 45 дорівнює 325. Формально саме стільки днів гравець проводить в клубі. Хто в такому випадку працює з футболістом більше? Хто його готує? Хто відновлює? В сім разів більше часу проводить у клубі футболіст, який протягом календарного року запрошується до збірної команди національної футбольної асоціації. Крапка.

P.P.S. На мою думку такий погляд тренера — це і не погано, і не добре. Просто слід пам’ятати, що усі помиляються.

Першоджерело.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

11.02.2024, 23:16
11.02.2024, 23:16
551736 1 auto-andrj-bortnk
auto-mykyta-kalitenko
Автор:
Статус:
Читатель (20 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 7
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ланс Лорьян 2 : 0   3 мая 22:00
Чемпионат Украины Александрия Рух - : - 4 мая 13:00
Чемпионат Англии Арсенал Борнмут - : - 4 мая 14:30
Чемпионат Испании Реал С-дад Лас-Пальмас - : - 4 мая 15:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть