Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Про ювілеї або 25 років без європейських трофеїв

2011-04-20 14:02 Всім щирим вболівальникам Динамо відомо, що наша улюблена команда цього року святкує одразу два ювілеї: 50 ...

Всім щирим вболівальникам Динамо відомо, що наша улюблена команда цього року святкує одразу два ювілеї: 50 років першої перемоги в чемпіонаті СРСР та 25 років останньої перемоги в Кубку Кубків.

І який же подарунок підготували для своїх вболівальників керівництво клубу та сама команда? 

Отже по-порядку.

1. Керівництво. На дворі вже середина квітня а ЗМІ жодної інформації про заходи на честь ювілеїв. На жаль, ми вже звикли до такого відношення...

2. Команда. В рік ювілеїв двох трофеїв команда має шанс лише на один - Кубок України. Ну, будемо сподіватись принаймні на це. Чемпіонат програли ще до Нового Року, з ЛЄ вилетіли на минулому тижні... На це є багато об'єктивних та суб'єктивних причин (як не як три тренери впродовж сезону), але факт залишається фактом.

От такі от святкування...

Можете подумати, що блог "ні про що" та й взагалі занадто сумний та песимістичний. Ваше право.

Але чому радіти, на що сподіватись?

За 25 років були два виходи в 1/2 КЧ (ЛЧ) і один вихід в 1/2 КУЄФА . З одного боку непогано, але з іншого, якщо півфінали 87-го та 99-го років заставляли всю Європу говорити про Динамо, як про одну з найкращих команд Європи, то  про 1/2 КУЄФА такого не скажеш. Чи то турнір такий заштатний, чи то просто команда не показувала того футболу, про який варто було б говорити провідним європейським експертам.

От тут один товариш доводив, що Кубок Кубків може бути прирівняний, або навіть нижчий за КУЄФА чи Лігу Європи. Можливо, в чомусь він має рацію. Але Динамо в 75-му та 86-му роках не просто виграли другий (чи третій) за значимістю турнір, а показали блискучу гру. В 75-му в іграх за Суперкубок була обіграна надпотужна Баварія, найкраща команда тих років із чемпіонами світу в складі. І тоді самі німці визнавали геній Лобановського і блискучу гру Динамо. Тоді про Динамо заговорила вся Європа...

Гру Динамо проти Атлетіко європейські спеціалісти називали грою 21-го сторіччя. Чи казали таке про той же Атлетіко після перемоги в 2010-му, чи про Зеніт, ЦСКА. Шахтар... Мабуть, ні. Просто хороші ігри, хороші команди, але нічого видатного.

До чого я це все написав?

Просто хочеться знати, чи дочекаюсь я в своєму житті ще хоч одного євротріумфу Динамо? Чи слава Динамо померла разом з Лобановським?

Contra spem spero...

 

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.04.2011, 14:02
20.04.2011, 14:02
55594 2 Val.Dynamo, Neo.Kiev
SergiyS
Автор:
(SergiyS)
Статус:
Эксперт (11531 комментарий)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть