Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Тарас Михавко vs Самсон Iєде (Вiдео) Выбор редакции

2024-03-04 10:49 Тарас Михавко vs Самсон Iєде (Вiдео)

Тарас Михавко вдруге поспіль отримує право на вихід у старті. Одразу після цієї новини, прикинув у анонсі у своєму телеграм-каналі, яким цей матч буде для гравця "Динамо".

Текст звучав наступним чином: "На мій погляд, спроби виграти верх у Михавка або Попова, для Ієде будуть марними, його просто з'їдять, так само як і спроби приймати спиною до воріт Михавко йому не дасть – Ієде недостатньо координований, аби зберігати м'ячі таким чином, а от у грі на просторі цілком може посперечатися, якщо, звісно, команда створить для нього такі умови."

У самому кiнцi цього поста додав саме вiдео з їх дуелями, а поки дiлюсь враженнями вiд результату протиборства цих двох гравцiв.

Команда дійсно створила для Ієде дві такі нагоди, через які ті, хто віддає перевагу оцінювати матчі по оглядам небезпечних моментів, вже занесли Михавку матч проти ЧО у пасив. Ці два епізоди були дещо схожими між собою – висока позиція ЛЗ і подальший розрізний пас у коридор між страхуючим опорним (Бражко) і ЛЦЗ (Михавко).

У першому епізоді Михавко був елементарно не готовий до цієї передачі – ривок Ієде відбувся у момент, коли Михавко знаходився на прямих ногах, через що був змушений витрачати додатковий час на розворот корпусу у бік, у який була направлена передача, тобто йому за спину. А Ієде вже знаходився у русі, і тiльки набирав швидкість, відповідно, навіть попри стартовий гандикап Михавка у 2-3 метри, нігерієць за пару крокiв опинився із ним на одній лінії.

А потiм, тримаючи м'яч під дальньою ногою, спробував нанести удар. Михавко трохи виправився – швидко заблокував тілом простір, тому Самсон мав можливість бити лише у захищений воротарем ближній кут.

У другому моменті Михавко вже своєчасно стартував і не припустився тієї ж помилки, що і у попередньому моменті, тому був першим на м'ячі, який Бадібанга адресував передачею у фланг.

Але не поставив корпус на траєкторії руху Ієде, недооцінив швидкісні можливості гравця "Чорноморця", через що швидко втратив перевагу, а Самсон обіграв його одним рухом, прибравши м'яч під себе.

До речі, якщо не дивилися попереднє відео, у якому розбиралися сильні та слабкі сторони Тараса, рекомендую його переглянути. Багато з тих тез підтвердились у цьому матчі, і будуть підтверджуватися надалі.

Проте далі Тарас не вимкнувся з епізоду – це теж його сильна сторона, яку можна віднести до софт-скілів. Так звана безперервність. Вона часто проявляється при перехідних фазах, але у моментах, коли треба догравати момент до кінця, а не покладатися на те, що партнери підстрахують, вона теж має місце. Михавку вдалося не відпустити далеко від себе Ієде і не дозволити прибрати себе корпусом – Тарас для цього використовує руки в рамках допустимого.

Завдяки цьому він не тільки відновив паритет, а і навіть розвернув Ієде в сторону від воріт. Проте потім зробив невдалу спробу відбору, встромивши ближню до Ієде ногу між ніг тому і трохи підбивши м'яч в сторону

але це тільки дозволило "одеситу" відірватись від Тараса, і завдати удару по воротах Бущана.

Решта моментів (тотальна більшість) були за Михавком – спроби грати у прийом або на випередження, верхові єдиноборства, прийоми Ієде спиною до воріт, доволі передбачувано не призводили до подальшого розвороту обличчям до них із якимось профітом – Михавко продовжував робити успішно те саме, що і в першому матчі, а Ієде був у цьому досить зручним суперником. Тому робити висновки про те, що Тарас так само буде переїжджати кожного наступного опонента не варто. Це якщо брати глобально, з оглядом на Європу. А от в УПЛ дійсно мало форвардів, які вміють якісно ставити спину і зберігати м'ячі під тиском, не кажучи вже про те, аби далі виконувати якусь наступну просуваючу дію, а не просто пас назад. Тому як мінімум за цим компонентом маю впевненість, що подібний перебіг подій буде часто траплялися і надалі.

Дивіться повне відео, до якого Я відібрав всі дуелі між Самсоном Ієде і Тарасом Михавко. Підписуйтесь, ставте лайки або дізлайки, діліться враженнями.

Автор: SpielRate | Інший Футбол Телеграм-канал про неочевидну сторону футболу

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.03.2024, 10:49
Автор:
Статус:
Начинающий писатель (60 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 12
Топ-матчи
Чемпионат Украины Колос Заря 0 : 1 Закончился
Лига Европы Аталанта Марсель - : - 9 мая 22:00
Байер Рома - : - 9 мая 22:00
Лига конференций Олимпиакос Астон Вилла - : - 9 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть