Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Якщо що-небудь може піти не так, саме так і станеться

2024-03-11 01:07 Інтернет ресурс sport.ua повідомив про те, що футбольний клуб SL Benfica відмовився відпускати до національної юнацької ...

Інтернет ресурс sport.ua повідомив про те, що футбольний клуб SL Benfica відмовився відпускати до національної юнацької збірної команди України U-17 футболіста André Vakulyuk для участі в елітному раунді чемпіонату Європи УЄФА U-17 2023/24. Далі цитата: «Справа у тому, що група збірної України грає в не затверджене вікно від ФІФА, а на два тижні раніше.

»

Одразу зазначу, що з восьми груп елітного раунду УЄФА Євро U-17 2024 лише у групі 4, де грає Україна, матчі відбуваються поза березневого вікна ФІФА. Одночасно регламент змагання не вимагає проводити міні-турніри УЄФА в міжнародні вікна ФІФА або так звані «дати ФІФА». Далі знову цитата:

«20.02 Qualifying competition matches must be played within the following periods: • Qualifying round: between 1 July and 21 November 2023 • Elite round: by 26 March 2024»

На відміну від змагань U-17 — регламент чемпіонату U-19 — вимагає грати лише у «вікна ФІФА» якщо «Якщо всі команди в групі не погодяться грати в інші дати». Далі цитата:

«20.02 Unless all teams in a group agree to play on other dates, qualifying competition matches must be played on the following FIFA International Match Calendar dates. Qualifying round • 4–12 September 2023 • 9–17 October 2023 • 13–21 November 2023 Elite round • 18–26 March 2024 In any case, the qualifying round must be completed by 21 November 2023 and the elite round by 26 March 2024.»

При цьому Регламент по статусу і трансферу ФІФА / Regulations on the Status and Transfer of Players, зокрема Додаток 1 Командирування гравців до національних збірних команд / Annexe 1 Release of players to association teams чітко артикулює, що гравець може брати участь в матчах збірної виключно в дати, які вказані у міжнародному календарі матчів ФІФА: «The release of players mandatory for all international windows listed in the international match calendar».

Інша справа полягає в тому, що як правило, клуби трохи поблажливо ставляться до своїх молодших юнаків і відпускають гравців до збірних поза «дат ФІФА». Але трапляються виключення. Таким чином, менеджмент SL Benfica добре знайомий з правилами ФІФА і діяв в межах власних компетенцій та регламенту ФІФА, який регулює процесом відрядження футболіста. Погоджуючись грати поза межами «вікон ФІФА» футбольна асоціація повинна добре розуміти усі ризики з цим по’вязані.

На сам кінець слід додати, що протягом «вікна ФІФА» дозволяється проводити лише два матчі. Формат міні-турніру УЄФА має на увазі проведення трьох матчів. В принципі прискіпливий менеджер клубу має всі підстави відпустити гравця лише на дві гри. На щастя, наскільки мені відомо, такого ще не траплялось. Але як каже один з законів Мерфи «Якщо що-небудь може піти не так, саме так і станеться» («Anything that can go wrong will go wrong»).

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

11.03.2024, 01:07
auto-mykyta-kalitenko
Автор:
Статус:
Читатель (20 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 7
Топ-матчи
Чемпионат Франции Тулуза Монпелье 0 : 0   3 мая 20:00
Чемпионат Германии Хоффенхайм РБ Лейпциг - : - 3 мая 21:30
Чемпионат Италии Торино Болонья - : - 3 мая 21:45
Чемпионат Франции Ланс Лорьян - : - 3 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть