Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Жіноча команда Динамо

2024-04-23 16:53 В клубній структурі Динамо окрім чоловічих та юнацьких команд є ще жіноча, до якої інтерес значно ... Жіноча команда Динамо

В клубній структурі Динамо окрім чоловічих та юнацьких команд є ще жіноча, до якої інтерес значно нижчий. З метою нагадування про їх існування пропоную невелику статтю про минуле та сучасність команди.

Історія. Жіноча команда Динамо була створена ще в 1989 році на базі чоловічої команди і встигла пограти в чемпионаті СРСР, всього в історії цієї країни було два сезони і в обох Динамо було учасником.

В 1990 році Динамо зайняло 4 місце, а в 1991 році 9 місце. З 1992 року стартував чемпіонат України і Динамо стало першим чемпіоном України та першим володарем Кубку України, під керівництвом головного тренера Олександра Чубарова, який потім був багаторічним адміністратором чоловічої команди. Він же був і першим головним тренером національної жіночої збірної України. Але після такого успіху Динамо проіснувало всього два сезони, в 1993 році - срібло, в 1994 році - 4 місце, а в кінці 1994 року за рішенням нового президента Динамо Григорія Суркіса жіноча команда буле розформована.

Не планувалась вона і відроджуватись, якби не примусове рішення федерації України про обов'язкову наявність жіночої команді у всіх клубів прем'єр ліги. У 2021 році клуб Динамо укладає угоду про співпрацю з місцевою футбольною командою ОКІП і відновлюється жіноча команда під назвою Динамо-ОКІП. А наступного сезону вже повноправне Динамо стартує в першій лізі чемпионату України, в першому колі якого займає перше місце, під керівництвом головного тренера Володимира Пятенко, відомого по тренерству в чоловічій команді Металург Донецьк. У зв`язку з початком війни друге коло відміняється, а Динамо автоматично виходить в вищу лігу, як переможець своєї групи в першій лізі. В сезоні 22/23 років команда дебютує в віщій лізі і перший сезон закінчує на 7 місці.

Поточний сезон Сезон 23/24 Динамо розпочинає вже за керівництва іншого тренера Володимира Єфімако, який мав досвід роботи з одним із лідерів жіночого українського футболу Кривбасом. А Володимир Пятенко пішов на підвищення, зараз він головний тренер національної жіночої збірної. Новий сезон за регламентом суттєво відрізняється від інших, він складається з двох етапів. На першому етапі 12 команд в одне коло розігрують місця в двох шістках, перша шістка на другому етапі буде грати за медалі, друга шістка на виліт. Наше Динамо невдало провело перший етап, провалила ігри з головними конкурентами і навіть зіграла 0:0 з абсолютним аутсайдером Маріуполем, якому вже на другому етапі відвантажила 8 голів. Єдина світла пляма першого етапу це домашня перемога над Шахтарем. За підсумками етапу Динамо потрапляє в другу шістку на виліт. В 2024 році вже пройшло 5 турів і Динамо займає лідируючу позицию в другій шістці, вигравши з 5 ігор 4 і ще одну зіграла в нічию, загальна різниця голів 20-3. По грі можна зазначити, що гравці поступово починають розуміти вимоги нового тренера і тактично команда значно додала.

Склад команди Поточний склад команди це кілька досвідчених гравців та молодняк і зовсім юні футболістки. Капітан команди і лідер на полі 33-річна Ганна Прокопенко, майстер стандартів та дальніх ударів. Також до досвідчених можна внести 32-річну Надію Чайку та 25-річного лівого оборонця Ганну Мирончук. Усі інші це молодь не старше 21 року і багато гравців 15-16-річних. Одна з найталановитіших гравців команди форвард Влада Кабанова, 2008 року народження, чи можна таке представити в чоловічій команді. Гравець дівочої збірної Ю-17 і вже основний нападник Динамо, у цьому сезоні забила 6 голів на будь-який смак. У ворота Дніпра обвідним ударом, у ворота Маріуполя двічі і головою і в один дотик з меж штрафного.

Влада вміє і втекти від суперника і дріблінг застосувати і уміло використовує навіть найменший шанс забити. Але навіть не Влада Кабанова наймолодший гравець, є ще і футболістка 2009 року народження, їй 15 років. Це півзахисник Анастасія Федосенко, яка вже тричі виходила на заміну.

Ще пару слів хочеться про воротарів сказати. В жіночому футболі воротарі це велика проблема. Більшість футболісток невеликого зросту і для воротаря невеликий зріст має великі проблеми. Навіть тактично можна зауважити, що при наявності низькорослого воротаря суперник намагається максимально використовувати дальні удари і удари в верхню частину воріт. Цим добре славиться капітан Динамо Ганна Прокопенко, яка регулярно забиває верхові та дальні удари низькорослим воротарям. Іноді навіть смішно дивитись, як дівчина воротар "метр з кепкою" намагається дістатись верхового мяча.

Але і Динамо отримує часто такі голи, так як наш основний воротар цього сезону Євгенія Карбань також не славиться високим зростом і не менше 5-6 голів за сезон вона напропускала саме дальніми ударами.

Он-лайн Чемпіонат України максимально транслюється на клубних каналах в Ютуб, це зобов`язання клубів, тому усі ігри можна дивитись через цю мережу. Наш клубний ютуб-канал Динамо транслює всі домашні ігри з навчальної бази.

Сподівання Звичайно ж за престижем та інтересом жіночий футбол відрізняється від чоловічого, але у світовому футболі жіночий футбол набирає оберти і можна тільки завдячити рішенню УАФ, хоч щось вони зробили путнє за своє павелківське недоіснування. Пора і нашим вболівальникам приєднуватись до нашої жіночої команди.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.04.2024, 16:53
23.04.2024, 16:53
572986 4 alyar, kna, anatolbil8, yk112
mikasa
Автор:
(mikasa)
Статус:
Опытный писатель (305 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Выбор редакции × 1
Топ-матчи
Чемпионат Франции Тулуза Монпелье 1 : 1   3 мая 20:00
Чемпионат Германии Хоффенхайм РБ Лейпциг - : - 3 мая 21:30
Чемпионат Италии Торино Болонья - : - 3 мая 21:45
Чемпионат Франции Ланс Лорьян - : - 3 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть