Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Манiпуляцiя Михайла Смолового | Розбір на прикладі порівняння Володимира Салюка та Максима Дячука (Вiдео)

2024-04-25 21:37 Манiпуляцiя Михайла Смолового |  Розбір на прикладі порівняння Володимира Салюка та Максима Дячука (Вiдео)

Михайло Смоловий вже не вперше порiвнює захисникiв "Динамо" через Wyscout з iншими гравцями УПЛ, i за дивним збiгом обставин, абсолютно кожного разу переможцями виходять саме динамiвцi. На цей раз виявилось, що Дячук кращий у пасовiй грi за Салюка з Чорноморця. На цю тему зробив вiдео, тож приємного перегляду, а також дещо розписав у письмовому варiантi.

Багато кого з уболівальників київського клубу може потішити результат порiвняння Смоловим цих двох гравцiв, адже завжди приємно бачити, що футболiсти твоєї команди всіх перемагають навіть на полях статистики, але чи все чисто iз цим порiвнянням? Розбираємось

Насамперед, варто пригадати, що подібні порівняння вже робилися Смоловим. Від його пера серед захисників вже пали Бескоровайний та Сарапій. Михайло зайшов на Wyscout, і той все йому пояснив шляхом цифр, а сам Смоловий люб'язно переклав нам все це з мови цифр на ще менш зрозумілу мову англіцизмів, якими він вміло приховує відсутність сенсу в написаних ним текстах.

Але давайте не поспішати з висновками і подивимося на аргументацію. Михайло посилається на цифри, які кажуть про те, що:

1) Чорноморець майже стільки ж володіє м'ячем, скільки і саме Динамо. На його думку, це має вирівнювати умови і робити таке порівняння коректним

2) Дячук частіше пасує вперед, ніж Салюк аж на 5%. А чи завжди саме від футболіста залежить, пасувати йому вперед або ні? Звісно, що вагомий вплив на рішення гравця мають обставини. Такі як пресинг суперника, наприклад. Його висота, інтенсивність та рівномірність заповнення зон. Михайло у своєму порівнянні це не враховує.

При цьому, Смоловий наче i визнає, що Дячук слабкий у просуваннi м'яча, але якщо Wyscout сказав, що Салюк йому поступається, то треба вiрити

Мета мого порiвняння - поставити Салюка та Дячука у приблизно рiзнi умови та показати, в чому рiзниця контекстiв, у яких вони перебувають, ну i, звicно ж, чим вiдрiзняються їх рiшення та навички з точки зору просування м'яча вперед. Для цього взяв матчi "Динамо" та "Чорноморця" проти їх нещодавнього суперника - луганської "Зорi".

Починаємо. Ситуацiя стандартна для початку зустрiчi - Салюк пiд тиском, партнери також перекритi. Зоря та ЧО приблизно рiвнi, тому боротьба за iнiцiативу - нормальна рiч у таких матчах.

Салюк просуне м'яч вперед за рахунок ведення, чим створить собi трохи простору, але Альваренга у напiвфланзi не вiдкриється, тому доведеться виконувати лонгбол вперед.

Дячука теж пресингують на перших порах - i той помиляється у прийомi, але зберiгає володiння за собою, а потiм навiть прибирає суперника на замасi.

Начебто отримує простiр, має непоганий варiант iз залученням Бражка:

А також мiг розiграти чисельну бiльшiсть iз партнерами:

Але обере бiльш консервативний варiант - пас на воротаря.

Салюк продовжує опинятися пiд тиском луганчан

I знову непогано вийде з-пiд нього, але попереду всi варiанти перекритi

Але Володимир знайде непогану опцiю у виглядi Бадiбанги, який змiг обробити передачу спиною до ворiт, за рахунок чого вдається дещо вiдсунути гру подалi вiд своїх ворiт.

Дячука, тим часом, вже менше турбують пресингом (але тимчасово).

Незрозумiло навiщо Андрiєвський третiм опуститься до Попова та Дячука, i Максим вiддасть йому короткий пас на 5 метрiв. Але це теж пас вперед, Wyscout так i порахує

Але далi вiддасть непоганий пас дальньою ногою за вiрною траєкторiєю

Дивiться повне вiдео з бiльшою кiлькiстю розiбраних епiзодiв:

Автор: SpielRate | Iнший Футбол Телеграм-канал про неочевидну сторону футболу

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.04.2024, 21:37
Автор:
Статус:
Начинающий писатель (60 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 12
Топ-матчи
Чемпионат Германии Унион Бохум 0 : 2   5 мая 16:30
Чемпионат Испании Сельта Вильярреал - : - 5 мая 17:15
Чемпионат Украины Шахтер Черноморец - : - 5 мая 18:00
Чемпионат Англии Ливерпуль Тоттенхэм - : - 5 мая 18:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть