Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Збірна Реброва...

2024-06-10 11:48 Чесне слово, дістали вже ці оцінки можливостей нашої збірної щодо її виступу на чемпіонаті Європи. Чого ...

Чесне слово, дістали вже ці оцінки можливостей нашої збірної щодо її виступу на чемпіонаті Європи. Чого тільки не знайдеш на просторах інтернету: від ганебних поразок до можливості виступу в півфіналі ( а то й і у фінали), за умови якщо повезе.

Перестав навіть читати ці перли, бо вони нічого, крім відторгнення, не визивають.

Точно так, як і дописи одно невгамовного дописувача про велич минулого футболу на прикладі Динамо, бо іншого він тоді не бачив (та й не міг бачити), а всі свої судження мотивує Ю Тубом. І тільки відкрий сайт від Шурика, як ці "аксіоми" про велич количнього футболу і низість нинішнього стирчасть як з унітазу добрі очі майора Проніна. Та бог йому в поміч.

На мою думку гадати як виступить наша збірна, яке місце вона займе – це не справа футболістів, як і не справа так званих експертів. Якби вони могли ворожити, то тоді ще якось би й зайшли їх гадання, а так те, що ними написано по воді, зникає кожним легким бризом, з кожним подихом ледь помітного вітерця.

Я б на місці цих «експертів» намагався розмовляти з нами не прогнозами, а спробував би пояснити чому саме так грає збірна. І не оцінювати гравці двомірними критеріями «добре – погано», а намагався би розібратись в тому, чому цей гравець зіграв саме так, а не краще чи гірше.

Невже не зрозуміло, що будь – яка оцінка гравця тим або другим «експертом», як і нами з Вами, колеги, базується на якійсь та чиїсь упередженості. Тому для одних Судаков – це бездарний проект «рудого», а для інших – вельми цікавий та майже талановитий гравець гравець. Для одних Шапаренко трохи не бог, а для інших – бездар. І так далі. А за те, що не грає Буяльський потрібно винити Шевченко з Ребровим, Порошенко з Зеленським, Арктику з Антарктикою і снігові вершини Кіліманджару.

Мені б набагато цікавіше було б знати, чому той же Судаков з поляками і тевтонами зіграв саме так, хоч може грати набагато краще і чому той же Шапаренко не зміг в грі з німцями виконати свої функції розгонувача атаки, хоч саме це ми від нього чекали.

Мені б набагато цікавіше було б знати, чому Ребров виставив проти поляків саме такий складі і що він чекав від цього складу збірної.

Мене багато що цікавить, але я давно вже не чекаю від Реброва якихось тактичних задумок, якоїсь новизни в грі. Яскравих ігор, тих, що захоплює дух, у Реброва не набереться і десяток. Зходу можу назвати лише одну – гру з Евертоном в березні 2015 року. Та гра носила яскравий антиребровський характер...

Ребров, як ми давно знаємо, апологет результату і тільки його. Тому нинішня наша збірна – це не команда, що грає з м’ячем, це команда, що грає проти м’яча за результат. Команди Реброва – це завжди абсолютно прагматичні команди без будь - яких романтичних "вибриків", це швидше команда Фоменко, а не команда Шевченко. Тут можна звичайно сперечатись: добре це чи навпаки – зле. Але така полеміка втім нагадає суперечку про первинність куриці чи яйця. Футбол Реброва має право на життя, як має право на життя і футбол Колосу...

Саме в таких іграх на результат, на жилах, на фізиці, на впертості, від воріт і до заходу сонця і потрібне вміння футболістів хоча б раз віддати тонку результативну передачу, щоб якось забити гол. На мою думку саме тому і випадають з гри в командах Реброва футболісти, які вміють і можуть тонко оцінити момент і зробити його прекрасним. Команді Реброва потрібні бігунці, залізні солдати, що вміють триматись і потрібен хоча б один гравець (краще два), що зможе здобути перемогу. Ця проста філософія не від Гегеля і, навіть не від Бурідана з його ослом, і є, як я гадаю, на думку Реброва запорукою перемоги.

Тому збірна Реброва дуже рідко, а точніше майже ніколи не грає першим номером і, до того ж, забиває вкрай мало, менше двох голів за гру: в 12 матчах 19 голів. Одні можуть сказати, що низька результативність є результатом такої ж майстерності наших збірників. І будуть праві. Інші можуть сказати, що така невелика влучність є результатом тактичних вподобань Реброва – і також будуть праві. Істина як завжди лежить десь посередині.

До того ж Ребров здається спіймав птаху фарту. Згадайте, як наша збірна відскочила від боснійців в грі за вихід на ЧЄ-2024. Якщо хто небуть скаже, що той доленосний виграш відбувся за рахунок якихось тактичних рішень Реброва, то я б не вірив в це. Гра від своїх воріт до виснаження сил балканців, а також неймовірний фарт – ось шлях до перемоги в тому матчі. Та, на жаль, птах фарту такий зрадливий, що покладатись на нього немає ніякого сенсу і потрібно забути про нього як про холеру чи росію.

Тому відверто кажучи, я не чекаю від нашої збірної якої феєрії як в завтрашньому матчі з Молдовою, так і в іграх чемпіонату. Навпаки, чекаю боротьби на кожному клаптиці поля, чекаю вигризання (саме так) одного або, максимум, наших двох голів і все ж таки чекаю перемог. Хоч і з скептицизмом...

Не потрібно передчасних овацій. На графа Монте-Крісто Ребров поки що не тягне. Коли вийде - аплодуватимемо.

Як крива виведе…

З повагою,
Скіф

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

10.06.2024, 11:48
Skyf
Статус:
Эксперт (9941 комментарий)
Подписчиков:
41
Медали:
Выбор редакции × 162
Топ-матчи
Евро-2024 Словения Сербия 1 : 1 Закончился
Дания Англия - : - 20 июня 19:00
Испания Италия - : - 20 июня 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть