3-й день Євро-2024 | Польща vs Нідерланди | Словенія vs Данія | Сербія vs Англія | Розбір голів

Темы:
Сборная Сербии, Сборная Польши, Сборная Англии, Сборная Дании, Сборная Словении, Сборная Нидерландов

Наш марафон Євро 2024 все ще триває. Нагадаю, що канал SpielRate вже робив розбори голів попередніх двох ігрових днів:

1-й ігровий день

2-й ігровий день

Поступово сподіваюсь розібрати у такому ж форматі і наступні ігрові дні, а на цей раз у відео фігуруватимуть в тому числі і такі теми:

– Яка збірна все ще захищається зонально на стандартах – Тіджані Райндерс.

Створення переваги без м'яча – Апофеоз халатності сербів

Тож, розпочнемо з матчу Польща vs Нідерланди

Номінальні господарі відкрили рахунок ударом після прямої подачі з кутового. Тут є сенс дещо розібратися у структурі, яку застосовують Нідерланди при захисті, бо насправді, якихось командних умов для взяття воріт поляки не створили.

Саме вiдео:

По-перше, команда захищається десятьма польовими у власному штрафному, тобто усією командою, по-друге, ораньє грають зонально у захисті. Причому повністю. На картинці ви можете звернути увагу, що по жодному з гравців Польщі не ведеться персональна робота, і це дійсно рідкість у наш час.

Команда Кумана організує масований блок перед підступами до штрафної, особлива увага приділяється зоні ближнього кута воротарської – там одразу четверо гравців, куди Букса потім приведе із собою ще й п'ятого.

І саме туди, як не дивно, Зелінські віддасть передачу. А що ще більше дивно – вона дістанеться адресату. Зверніть увагу, що ніхто з гравців помаранчевих, які відповідали за цю зону, не намагаються контролювати спину, навіть не цікавляться, що там за нею. Букса відірветься від Фейрмана, зайде за спину Думфрісу, а той і не знатиме, що за цим м'ячем стрибає не від один. Всі зосереджені на м'ячі і реагують виключно по ньому.

Звинувачувати систему голландців в даному випадку ми можемо лише за відсутність персональної гри, але ж і гравці, які знаходяться у зоні, не просто стовпи. І мають цікавитися, яких гостей заносить до їх володінь. В результаті, Букса пересрибне у повітрі Думфріса і переправить м'яч у сітку воріт Фербрюггена.

Якщо шукати ще якісь недоліки у такій системі, то можна проговорити такий аспект як зона підбору. У нідерландців там майже порожньо, тільки недалечко ходить Сімонс.

Але зонна гра надає певні переваги у цьому аспекті, адже гравці не закріплені за конкретними суперниками, тож можуть реагувати по м'ячу і своєчасно дістатися до зони підбору, доки м'яч знаходиться у повітрі. Це більш ризиковано, аніж коли туди заздалегідь делегується футболіст для цієї цілі, але теж має право на життя.

Дивіться розбір решти голів на відео. Якщо вам сподобалося, то у якості "дякую" можете вліпити лайк під роликом на YouTube та залишити там коментар. Це дозволяє каналу рухатися, а автору – розуміти, що є цікавість до його матеріалу

Автор: Телеграм-канал про неочевидну сторону футболу - SpielRate | Iнший Футбол

Автор:

Статус: Начинающий писатель (68 комментариев)

Подписчиков: 1

Комментировать