Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

3-й день Євро-2024 | Польща vs Нідерланди | Словенія vs Данія | Сербія vs Англія | Розбір голів Выбор редакции

2024-06-19 13:27 Наш марафон Євро 2024 все ще триває. Нагадаю, що канал SpielRate вже робив розбори голів попередніх ... 3-й день Євро-2024 | Польща vs Нідерланди | Словенія vs Данія | Сербія vs Англія | Розбір голів

Наш марафон Євро 2024 все ще триває. Нагадаю, що канал SpielRate вже робив розбори голів попередніх двох ігрових днів:

1-й ігровий день

2-й ігровий день

Поступово сподіваюсь розібрати у такому ж форматі і наступні ігрові дні, а на цей раз у відео фігуруватимуть в тому числі і такі теми:

– Яка збірна все ще захищається зонально на стандартах – Тіджані Райндерс.

Створення переваги без м'яча – Апофеоз халатності сербів

Тож, розпочнемо з матчу Польща vs Нідерланди

Номінальні господарі відкрили рахунок ударом після прямої подачі з кутового. Тут є сенс дещо розібратися у структурі, яку застосовують Нідерланди при захисті, бо насправді, якихось командних умов для взяття воріт поляки не створили.

Саме вiдео:

По-перше, команда захищається десятьма польовими у власному штрафному, тобто усією командою, по-друге, ораньє грають зонально у захисті. Причому повністю. На картинці ви можете звернути увагу, що по жодному з гравців Польщі не ведеться персональна робота, і це дійсно рідкість у наш час.

Команда Кумана організує масований блок перед підступами до штрафної, особлива увага приділяється зоні ближнього кута воротарської – там одразу четверо гравців, куди Букса потім приведе із собою ще й п'ятого.

І саме туди, як не дивно, Зелінські віддасть передачу. А що ще більше дивно – вона дістанеться адресату. Зверніть увагу, що ніхто з гравців помаранчевих, які відповідали за цю зону, не намагаються контролювати спину, навіть не цікавляться, що там за нею. Букса відірветься від Фейрмана, зайде за спину Думфрісу, а той і не знатиме, що за цим м'ячем стрибає не від один. Всі зосереджені на м'ячі і реагують виключно по ньому.

Звинувачувати систему голландців в даному випадку ми можемо лише за відсутність персональної гри, але ж і гравці, які знаходяться у зоні, не просто стовпи. І мають цікавитися, яких гостей заносить до їх володінь. В результаті, Букса пересрибне у повітрі Думфріса і переправить м'яч у сітку воріт Фербрюггена.

Якщо шукати ще якісь недоліки у такій системі, то можна проговорити такий аспект як зона підбору. У нідерландців там майже порожньо, тільки недалечко ходить Сімонс.

Але зонна гра надає певні переваги у цьому аспекті, адже гравці не закріплені за конкретними суперниками, тож можуть реагувати по м'ячу і своєчасно дістатися до зони підбору, доки м'яч знаходиться у повітрі. Це більш ризиковано, аніж коли туди заздалегідь делегується футболіст для цієї цілі, але теж має право на життя.

Дивіться розбір решти голів на відео. Якщо вам сподобалося, то у якості "дякую" можете вліпити лайк під роликом на YouTube та залишити там коментар. Це дозволяє каналу рухатися, а автору – розуміти, що є цікавість до його матеріалу

Автор: Телеграм-канал про неочевидну сторону футболу - SpielRate | Iнший Футбол

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

19.06.2024, 13:27
19.06.2024, 13:27
587806 0
Автор:
Статус:
Начинающий писатель (68 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 15
Топ-матчи
Евро-2024 Чехия Турция 1 : 2 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть