Наш суперник: збірна Словаччини

Темы:
Сборная Украины, Сборная Словакии

Історія протистоянь нашої збірної зі словаками нараховує чимало матчів. Але на рівні фінальних частин чемпіонатів світу та Європи ми ще не перетиналися.

20.11.2002. Трнава. ТМ. Словаччина – Україна – 1:1

Україна мала значно вищий статус на той час. Один Шевченко чого вартував. Але ледь не програли. Рятівний гол за 5 хвилин до кінця забив Олександр Мелащенко.

28.04.2004. Київ. ТМ. Україна - Словаччина – 1:1

На стадіоні «Динамо» також була нічия. Цього разу забили першими – відзначився Венглинський. Пригадуєте як команда Блохіна не могла виграти жодної товариської гри.

10.02.2009. Лімассол. КТ. 1/2. Словаччина - Україна – 2:3

Тут вже словаки виглядали значно грізніше. Вже в їх складі були такі знакові гравці як Шкртел, Віттек, Гамшик. Не даремно, що та команда пробилася вперше на ЧС. А ось команда Михайличенко цього зробити не змогла прикро програвши в плей-офф грекам. Щодо цієї гри на Кіпрі то наші її виграли завдяки голам Валяєва, Селезньова та Мілевського.

08.09.2014. Київ. ЧЄ. Україна - Словаччина – 0:1

А ось і перша зустріч на рівні офіційних турнірів. Перший матч у відборі до ЧЄ-2016. Поразка дуже засмутила, адже в попередньому відборі команда Фоменка справлялась з такими суперниками. Та й тут ми ніби домінували але в контратаці нам забив прудконогий Роберт Мак.

08.09.2015. Жиліна. ЧЄ. Словаччина - Україна – 0:0

Ми ще могли виправити становище в повторному матчі. Але словаки гру сушили, а у нас мало що виходило в атаці. В підсумку Україна потрапила в плей-офф, але там обіграли словенців і також вийшла до фінальної частини.

10.11.2017. Львів. ТМ. Україна - Словаччина – 2:1

Після завершення невдалого відбору до ЧС команда Шевченка підсолодила пігулку. Як завжди чудова атмосфера у Львові і по голу забили наші крила – Ярмоленко і Коноплянка.

09.09.2018. Львів. ЛН. Україна - Словаччина – 1:0

Дебют у новоствореному турнірі Лізі Націй. Гра нам не дуже давалася (ще й грали без глядачів через дискваліфікацію), але в кінці таки забили досить не логічний гол. Ярмоленко реалізував пенальті.

16.11.2018. Трнава. ЛН. Словаччина - Україна – 4:1

Повторна гра турнірного значення для нас не мала. Ми достроково виграли групу. Єдиний наш гол на рахунку Коноплянки.

З розширенням кількості учасників ЧЄ словаки (як і ми) почали потрапляти до фінальної частини.

На євро-2016 у Франції програли стартову гру Вельсу (1:2), потім завдяки диво-голу Гамшика здолали Росію (2:1). Ну і розписали в кінці нічию з Англією (0:0). В 1/8 потрапили одразу на німців і були розчавлені (0:3).

На минулому Євро навпаки стартували з перемоги над Польщею (2:1), але далі закономірно двічі програли Швеції (0:1) та Іспанії (0:5). Відверто команда стала слабшою за 5 років.

Орієнтовний основний склад

Воротар

Мартін ДУБРАВКА. 35 років. Ньюкасл

Через травму основного воротаря «сорок» повернуся до основи. Та в збірній був основним і минулого року, коли сидів на лавці у клубі. Запам'ятався автоголами на попередньому євро. Та загалом воротар дуже пристойний.

Захисники

Давід ГАНЦКО. 26 років. Фейєноорд.

Якісний захисник, що може грати як на фланзі так і в центрі. «Фейєноорд» заплатив за нього більше 8 млн. Зараз є чутки, що може навіть перейти до «Ліверпуля» слідом за тренером.

Мілан ШКРИНЬЯР. 29 років. ПСЖ.

Топовий захисник. За «Інтер» відіграв 6 сезонів (ім'я зобов'язувало, хе-хе). І був там основним. Останній сезон провів в Парижі. Тут вже було не так добре, плюс дошкуляли травми. Але в збірній він безумовно основна зірка.

Денніс ВАВРО. 28 років. Копенгаген

Також спробував сили в серії А ( «Лаціо» заплатив за нього 10 млн.). Та не вийшло і він повернувся до вже майже рідного для нього Копенгагену. Навіть вийшов з ним до 1/8 ЛЧ.

Петер ПЕКАРІК. 37 років. Герта

Найбільш сумнівна позиція. Так Пекарік заслужений гравець, більше десяти років грає за «Герту». Але ж берлінська команда виступає в другій бундеслізі, та й там він два роки вже сидить на лавці. Правда у збірній зіграв майже весь відбірковий турнір. Тому гадаю буде грати і на євро.

Півзахисники

Станіслав ЛОБОТКА. 29 років. Наполі.

Став основним механізмом в команді Спалетті, що в позаминулому сезоні виграла скудетто. Опорник з вмінням розігрувати м'яча. Більше 20 млн коштував ще 5 років тому.

Ондрей ДУДА. 29 років. Верона

Ще один «італієць». Словаки полюбляють Італію як і румуни. Правда транзитом через Німеччину ( «Герта», «Кельн»). Раніше частенько й забивав.

Юрай КУЦКА. 37 років. Слован

Дограє вже на батьківщині. Але в його послужному списку хороші команди були: «Спарта», «Дженоа», «Мілан», «Трабзонспор», «Парма». Такий кремезний хлопчина. І удар є, і на стандартах небезпечний.

Нападники

Лукаш ГАРАСЛІН. 28 років. Спарта

Ніколи не відзначався бомбардирськими якостями. Раніше його відзначали за швидкість і напористість. Та в цьому сезоні забивав багатенько. Виграв чемпіонат Чехії. Та й в Лізі Європи запам'ятався.

Томаш СУСЛОВ. 22 роки. Верона

Порівняно нове ім'я. Але багатьом сподобався в першому сезоні в Серії А. Такий хлопець чіпкий і майстерність присутня. Був основним у команді протягом весни. Почав навіть забивати.

Роберт БОЖЕНІК. 24 роки. Боавішта

Форвард середньої руки. Та кращого схоже немає. Є молодий Стрелец (пригадуєте його в молодіжній збірній?), але йому тренер поки не довіряє.

Тренер

Франческо КАЛЬЦОНА. 55 років.

А тренером є маловідомий італієць, що був асистентом у Саррі та Спалетті і його порекомендував Гамшик для збірної. Ім'я зовсім не відоме, але коли звільнили тренера «Наполі», то саме Кальцона догравав сезон.

Автор: (sergiomole1)

Статус: Старожил (824 комментария)

Подписчиков: 5

12 комментариев
Лучший комментарий
  • Yuriy(ExplorerYG_fkDK) - Эксперт
    20.06.2024 16:26
    Ежели 12-ый матч (обычная дюжина) не зашёл, значит чёртова дюжина должна стать счастливой.
    Я уже начинаю искать какие-то потусторонние штуки ...(((((
    • 2
Комментировать