Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Наш суперник: збірна Словаччини Выбор редакции

2024-06-20 09:11 Історія протистоянь нашої збірної зі словаками нараховує чимало матчів. Але на рівні фінальних частин чемпіонатів світу ...

Історія протистоянь нашої збірної зі словаками нараховує чимало матчів. Але на рівні фінальних частин чемпіонатів світу та Європи ми ще не перетиналися.

20.11.2002. Трнава. ТМ. Словаччина – Україна – 1:1

Україна мала значно вищий статус на той час. Один Шевченко чого вартував. Але ледь не програли. Рятівний гол за 5 хвилин до кінця забив Олександр Мелащенко.

28.04.2004. Київ. ТМ. Україна - Словаччина – 1:1

На стадіоні «Динамо» також була нічия. Цього разу забили першими – відзначився Венглинський. Пригадуєте як команда Блохіна не могла виграти жодної товариської гри.

10.02.2009. Лімассол. КТ. 1/2. Словаччина - Україна – 2:3

Тут вже словаки виглядали значно грізніше. Вже в їх складі були такі знакові гравці як Шкртел, Віттек, Гамшик. Не даремно, що та команда пробилася вперше на ЧС. А ось команда Михайличенко цього зробити не змогла прикро програвши в плей-офф грекам. Щодо цієї гри на Кіпрі то наші її виграли завдяки голам Валяєва, Селезньова та Мілевського.

08.09.2014. Київ. ЧЄ. Україна - Словаччина – 0:1

А ось і перша зустріч на рівні офіційних турнірів. Перший матч у відборі до ЧЄ-2016. Поразка дуже засмутила, адже в попередньому відборі команда Фоменка справлялась з такими суперниками. Та й тут ми ніби домінували але в контратаці нам забив прудконогий Роберт Мак.

08.09.2015. Жиліна. ЧЄ. Словаччина - Україна – 0:0

Ми ще могли виправити становище в повторному матчі. Але словаки гру сушили, а у нас мало що виходило в атаці. В підсумку Україна потрапила в плей-офф, але там обіграли словенців і також вийшла до фінальної частини.

10.11.2017. Львів. ТМ. Україна - Словаччина – 2:1

Після завершення невдалого відбору до ЧС команда Шевченка підсолодила пігулку. Як завжди чудова атмосфера у Львові і по голу забили наші крила – Ярмоленко і Коноплянка.

09.09.2018. Львів. ЛН. Україна - Словаччина – 1:0

Дебют у новоствореному турнірі Лізі Націй. Гра нам не дуже давалася (ще й грали без глядачів через дискваліфікацію), але в кінці таки забили досить не логічний гол. Ярмоленко реалізував пенальті.

16.11.2018. Трнава. ЛН. Словаччина - Україна – 4:1

Повторна гра турнірного значення для нас не мала. Ми достроково виграли групу. Єдиний наш гол на рахунку Коноплянки.

З розширенням кількості учасників ЧЄ словаки (як і ми) почали потрапляти до фінальної частини.

На євро-2016 у Франції програли стартову гру Вельсу (1:2), потім завдяки диво-голу Гамшика здолали Росію (2:1). Ну і розписали в кінці нічию з Англією (0:0). В 1/8 потрапили одразу на німців і були розчавлені (0:3).

На минулому Євро навпаки стартували з перемоги над Польщею (2:1), але далі закономірно двічі програли Швеції (0:1) та Іспанії (0:5). Відверто команда стала слабшою за 5 років.

Орієнтовний основний склад

Воротар

Мартін ДУБРАВКА. 35 років. Ньюкасл

Через травму основного воротаря «сорок» повернуся до основи. Та в збірній був основним і минулого року, коли сидів на лавці у клубі. Запам'ятався автоголами на попередньому євро. Та загалом воротар дуже пристойний.

Захисники

Давід ГАНЦКО. 26 років. Фейєноорд.

Якісний захисник, що може грати як на фланзі так і в центрі. «Фейєноорд» заплатив за нього більше 8 млн. Зараз є чутки, що може навіть перейти до «Ліверпуля» слідом за тренером.

Мілан ШКРИНЬЯР. 29 років. ПСЖ.

Топовий захисник. За «Інтер» відіграв 6 сезонів (ім'я зобов'язувало, хе-хе). І був там основним. Останній сезон провів в Парижі. Тут вже було не так добре, плюс дошкуляли травми. Але в збірній він безумовно основна зірка.

Денніс ВАВРО. 28 років. Копенгаген

Також спробував сили в серії А ( «Лаціо» заплатив за нього 10 млн.). Та не вийшло і він повернувся до вже майже рідного для нього Копенгагену. Навіть вийшов з ним до 1/8 ЛЧ.

Петер ПЕКАРІК. 37 років. Герта

Найбільш сумнівна позиція. Так Пекарік заслужений гравець, більше десяти років грає за «Герту». Але ж берлінська команда виступає в другій бундеслізі, та й там він два роки вже сидить на лавці. Правда у збірній зіграв майже весь відбірковий турнір. Тому гадаю буде грати і на євро.

Півзахисники

Станіслав ЛОБОТКА. 29 років. Наполі.

Став основним механізмом в команді Спалетті, що в позаминулому сезоні виграла скудетто. Опорник з вмінням розігрувати м'яча. Більше 20 млн коштував ще 5 років тому.

Ондрей ДУДА. 29 років. Верона

Ще один «італієць». Словаки полюбляють Італію як і румуни. Правда транзитом через Німеччину ( «Герта», «Кельн»). Раніше частенько й забивав.

Юрай КУЦКА. 37 років. Слован

Дограє вже на батьківщині. Але в його послужному списку хороші команди були: «Спарта», «Дженоа», «Мілан», «Трабзонспор», «Парма». Такий кремезний хлопчина. І удар є, і на стандартах небезпечний.

Нападники

Лукаш ГАРАСЛІН. 28 років. Спарта

Ніколи не відзначався бомбардирськими якостями. Раніше його відзначали за швидкість і напористість. Та в цьому сезоні забивав багатенько. Виграв чемпіонат Чехії. Та й в Лізі Європи запам'ятався.

Томаш СУСЛОВ. 22 роки. Верона

Порівняно нове ім'я. Але багатьом сподобався в першому сезоні в Серії А. Такий хлопець чіпкий і майстерність присутня. Був основним у команді протягом весни. Почав навіть забивати.

Роберт БОЖЕНІК. 24 роки. Боавішта

Форвард середньої руки. Та кращого схоже немає. Є молодий Стрелец (пригадуєте його в молодіжній збірній?), але йому тренер поки не довіряє.

Тренер

Франческо КАЛЬЦОНА. 55 років.

А тренером є маловідомий італієць, що був асистентом у Саррі та Спалетті і його порекомендував Гамшик для збірної. Ім'я зовсім не відоме, але коли звільнили тренера «Наполі», то саме Кальцона догравав сезон.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.06.2024, 09:11
sergiomole1
Автор:
(sergiomole1)
Статус:
Старожил (824 комментария)
Подписчиков:
5
Медали:
Выбор редакции × 148
Топ-матчи
Евро-2024 Чехия Турция 1 : 2 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть