Наш суперник: "Партизан"

Темы:
Еврокубки, Партизан

Лідер югославського футболу 60-х років минулого століття. В 1966 році навіть вийшов до фіналу кубку чемпіонів, де поступився 1:2 мадридському «Реалу».

В новітні часи "Партизан" двічі виходив до групового етапу ЛЧ, що для представників Сербії вже досягнення. Правда востаннє це трапилось більше десяти років тому.

Частіше цьому клубу вдається грати в ЛЄ. Але й там груповий етап - вершина мрій.

Орієнтовний основний склад

Воротар

Александер ЙОВАНОВИЧ. 31 рік. Сербія.

Жодної гри за національну збірну. Це багато про що говорить. Спробував свої сили в іспанській Сегунді але й такий рівень не потягнув. Після десяти років повернувся на батьківщину і минулий сезон відіграв майже без замін.

Захисники

Светозар МАРКОВИЧ. 24 роки. Сербія.

Лідер сербської молодіжки. На непоганому рахунку і в самому клубі. Один з потенційних трансферів. Але поки залишається в команді.

Ніхад МУЯКИЧ. 26 років. Боснія.

Новобранець команди. Тільки що підписали за майже 1 лям. Почав викликатися за збірну. Хоча говорити про якийсь особливий потенціал я б не став.

Нікола АНТИЧ. 30 років. Сербія.

Також ніколи зірок з неба не хапав. Це його перший клуб з серйозним іменем. У нього відповідно жодної гри за збірну.

Александар ФІЛІПОВИЧ. 29 років. Сербія.

Довго грав за білоруський БАТЕ. Такий собі рівень самі розумієте.

Півзахисники

Леонардо ОВУСУ. 27 років. Гана.

Дуже колоритний ганець з досвідом гри в МЛС і з яскравою зачіскою. Взимку його знайшли в Норвегії. Що він там забув один бог знає.

Юн ГО. 23 роки. Корея

Також прийшов взимку. Несподіваний поворот для корейця. За корейськими мірками може й має іскру але на рівні навіть чемпіонату Сербії нічим не вирізняється. Може ще адаптація.

Альдо КАЛЮЛЮ. 28 років. ДР Конго.

В юні роки подавав надії навіть у «Ліоні». Але то вже було давно. Кілька сезонів за друголіговий «Сошо» були непогані. Перший рік в Бєлграді також достойно провів. Один з тих хто загострює гру.

Ксандер СЕВЕРІНА. 23 роки. Кюрасао

Не лякайтеся - підібрали його в Нідерландах. Це вже потім його викликали до збірної з Карибського басейну. Швидкий також вінгер.

Гаяс ЗАХІД. 29 років. Норвегія

Головний плеймейкер команди. Все вміє. У всіх попередніх командах був на провідних ролях. Інша справа що ці команди були досить скромні: Волеренга, Апоел, Панатінаїкос, Анкарагюджю.

Нападник

САЛДАНЬЯ. 24 роки. Бразилія

Найбільший актив клубу. Наразі на ньому висить цінник 8 млн. І закономірно, бо це форвард забивний. Хоча проявилось це лише в «Партизані». До цього ходив лише в перспективних.

Є ще такий персонаж як Бібарс НАТХО. Ізраїльтянину вже 36 років. Але грає він все ще досить добре. Можливо на всі 90 хвилин його не вистачає, та це він компенсує досвідом і вмінням. Хоча звісно найкращі часи він провів за поребриком.

Тренер

Александар СТАНОЄВИЧ. 50 років

Втретє очолив «Партизан». Виводив команду до групи ЛЧ ( в свою першу каденцію). Але останнім часом довго в командах не затримується. І ті успіхи 15 річної давності вже й забулися.

Історія протистоянь з «Динамо»:

Двічі кияни в своїй історії перетиналися з «Партизаном».

У 1/16 фіналу кубку чемпіонів 1976/1977. Обидва матчі впевнено виграли – 3:0 (д), 2:0 (г). Що називається без питань. Та й не дивно адже наше «Динамо» було серед фаворитів турніру. Ото були часи!

І ще у груповому етапі ЛЄ 2017/2018. Також дві звитяги – 3:2 (г), 4:1 (д). Тут було дещо складніше, особливо в гостях – коли програвали 0:2 але в другому таймі виправили ситуацію. 5 з семи м'ячів тоді пригадується забив Жуніор Мораєс.

Автор: (sergiomole1)

Статус: Старожил (827 комментариев)

Подписчиков: 5

4 комментария
Комментировать