Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Шанси збірної України вийти в плейоф Олімпіади-2024: який результат потрібен

2024-07-29 14:55 Вже у вівторок, 30 липня збірна України зіграє в проти Аргентини в останньому третьому турі групового ... Шанси збірної України вийти в плейоф Олімпіади-2024: який результат потрібен

Вже у вівторок, 30 липня збірна України зіграє в проти Аргентини в останньому третьому турі групового етапу футбольного турніру на Олімпійських іграх-2024. Для пересічного глядача наша група стала однією з найцікавіших, адже кожна команда може посісти будь-яке місце.

А ось для українських вболівальників вона викликала неконтрольовані асоціації з Євро-2024, де українці опинилися у схожій ситуації.

І, зрештою, група E стала першою в історії турніру, де всі команди набрали рівну кількість балів, і, на жаль, за додатковими показниками вилетіла саме Україна.

Тож ми вирішили розібратися, чи є шанс на повторення ситуації з чемпіонату Європи, і що станеться у такому разі.

Яка наразі ситуація в групі В Варто зазначити, що турнірна таблиця на сайті Олімпійських ігор відрізняється від таблиці ФІФА. В першій Україна посідає 3 сходинку, а в другій — другу. Якщо подивитись на регламент, то за ним українці повинні бути саме другими, тож можливо, це просто помилка. Та в будь-якому разі, фінальні місця нашого квартету визначаться у вівторок, після останнього туру. В нашій групі існує кілька варіантів розвитку подій, тож давайте розглянемо всі.

(У плейоф виходять два перші місця кожної з груп)

Перемога України Перемога Іраку За певних обставин збірна України не зможе посісти перше місце у групі. Якщо Ірак переможе Марокко з більшою різницею голів, ніж Україна, то за іншими показниками обійде українців. Якщо ж перемоги будуть рівнозначними, то перше місце в нас.

Нічия між Іраком та Марокко Перша сходинка в групі буде за підопічними Руслана Ротаня. Другу сходинку посядуть марокканці. В такій ситуації вилітатимуть збірні Іраку та Аргентини.

Перемога Марокко Схожа ситуація, як і з Іраком. Якщо перемоги будуть рівнозначними, то Україна буде на першому. Якщо ж Марокко матиме кращу різницю забитих та пропущених, то саме ця збірна посяде першу сходинку.

Нічия між Україною та Аргентиною Перемога Іраку Україна буде на третьому місці та не зможе пройти в наступний етап. Головною проблемою в цій ситуації є краща різниця забитих і пропущених у збірної Аргентини, тому саме вони будуть вище.

Нічия між Іраком та Марокко Єдиний розклад, коли Україна вийде у плейоф без перемоги над аргентинцями. В усіх у групі буде 4 бали, проте найгірша різниця в Іраку та звитяга над Марокко у другому турі виведуть на другу сходинку саме українців. Перше місце посяде Аргентина.

Перемога Марокко Розклад той самий, що й у разі перемоги Іраку, треба лише змінити збірні місцями. Перше — Марокко, друга — Аргентина, а вилітаємо ми та Ірак.

Поразка України Якщо ми програємо Аргентині, то в нас не буде жодного шансу вийти у плейоф. Хіба що ФІФА оштрафує когось із наших суперників, як це сталося з жіночою збірною Канади. Проте навряд таке станеться.

Погляд в історію, яка розв'язка найбільш очікувана Загалом, за всю історію футболу на Іграх, схожа ситуація після двох турів групового етапу була лише 4 рази. І жоден не завершився ідеальною рівністю. Вперше це сталося на ОІ-1968. Тоді в останньому турі було дві перемоги фаворитів, Франції та Мексики. Вдруге — у Сіднеї-2000. Результат аналогічний, у наступний етап вийшли Бразилія та Японія.

Найбільше в цьому плані запам'ятався розіграш 2004 року в Афінах, коли така ситуація була одразу у двох групах. І що цікаво, в одній з них також були Ірак та Марокко. Тоді Ірак, попри поразку від Марокко, посів перше місце, а марокканці, попри перемогу — останнє. Якщо цей фінальний рахунок повториться, то нас врятує тільки перемога.

Висновки Підсумовуючи, єдиною можливістю збірної України гарантовано вийти в плейоф є перемога над Аргентиною. У разі нічиєї нам потрібно буде молитися на мирову і в іншому матчі групи. А тому необхідно вигравати, і бажано не мінімально, щоб опинитися на першому місці та претендувати на легшого суперника у чвертьфіналі.

Джерело: чемпіон.com.ua

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

29.07.2024, 14:55
29.07.2024, 14:55
597746 1 alyar
touri7t
Автор:
(touri7t)
Статус:
Старожил (909 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть