Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Пропозиції опозиції. Ексклюзивне інтерв’ю Петра Порошенка телеканалу “Прямий”. Частина ІІІ

2024-10-20 00:14 Про виготовлення зброї в умовах війни Стосовно виробництва і постачання дронів до армії. Тому що це ...

Про виготовлення зброї в умовах війни Стосовно виробництва і постачання дронів до армії. Тому що це одне з нагальних питань, яке сьогодні для військових просто номер один. Пам’ятаєте, як нам пропонували виробляти дрони на кухнях? Ті дрони, які виготовляються на кухнях – військові їх потім переробляють.

Але українці дрони на кухні масово не виробляють. Тому що якби масово, то не було би куди діти ті дрони. Я б’юсь за те, щоб нарешті Збройні сили України могли самостійно, без будь-яких ДСТЗІ, Мінцифри, Міноборони чи будь-кого, організувати прийомку дронів по якості, в тому числі FPV, які до них потрапляють; і мали можливість відмовлятися від браку. Бо левова частина дронів, які робляться за рахунок коштів державного бюджету, як на фронті прямо кажуть, зроблені з “гівна і палок” та не літають, навіть коли з ними намагаються попрацювати фахівці.

Я вчора-позавчора мав можливість зустрічатися з керівництвом і бойовим складом 20-ти бригад і окремих батальйонів. Можу назвати їхні номери. Це 10-та гірсько-штурмова і її керівник БПЛА Степан Барна, керівництво бригади. Це і 53-та бригада, де служить командиром батальйону Сашко Погребиський, саме батальйонів БПЛА. Це 57-ма бригада, це 27-ма реактивна, це третя танкова, це величезна кількість окремих батальйонів, включно з батальйонами тероборони. Я кожного з них питав: скажіть, будь ласка, а скільки ви отримали FPV-дронів за вересень? На рівні батальйонів цифра коливалася від 20 до 40 штук. Це кількість, яку батальйон витрачає за добу. А на рівні бригади скільки ви отримали? У найкращому випадку – 200-400. Це теж добова норма. І чому ми, коли привозимо їм 400, ми привозимо стільки, скільки вони отримали від держави? Тільки наші бездоганної якості, з платою ініціації, з потужною батареєю, в яких не треба нічого переналаштовувати, і одразу же йдуть в бій. І загальна кількість FPV, яких ми поставили, перевищує 42 тисячі.

Якщо вони, можновладці, кажуть, що вони виробили один мільйон дронів, навіть такої поганої якості – то де вони? Я хочу наголосити: керівники, які відповідають за постачання дронів, брешуть. Думаю, що вони вводять в оману президента Зеленського. На фронті цих дронів немає. І солдатам нема чим воювати, бо сьогодні це інша війна. І коли у нас дуже обмежена, 10% від потреби кількість військовослужбовців, які тримають оборону, вони мають бути прикриті FPV-дронами і нашими підрозділами БПЛА. І прикривають. Тільки у мене телефон червоний, коли в них закінчується FPV. Я як “швидка допомога”. Повірте мені, я маю на що більш ефективно використовувати ці гроші, на більш сучасні технологічні розробки. Але я беру FPV, я беру “мавіки”, я беру РЕБи, я везу їх на фронт тисячами. І тільки завдяки цьому підрозділи мають чим воювати. Перевірте.

Так само ми для цього створили комісію. Куди ви діли гроші? Куди ви діли БПЛА? Куди ви діли FPV? І чому солдати та воїни, позбавлені навіть тої поганої якості дронів? І для цього нам треба інвестувати в український військово-промисловий комплекс. Не на кухнях мають збиратися FPV. Цей час вже пройшов. Інвестувати й інтегрувати наших партнерів. Виробляти ракети, виробляти РЕБ, виробляти засоби протидії технічної розвідки, як це ми робимо, вже захищаючи майже тисячу кілометрів лінії бойового зіткнення, прикриваючи артилерію, прикриваючи пункти управління. Хочу наголосити, що альтернативи цьому немає. Якщо ви не захистите армію, яка захищає вас, України не буде.

Дещо по проєкт “Ай-Петрі”, це комплекси для виявлення та придушення роботи БПЛА (виготовляються підприємством, до якого має стосунок П.Порошенко, тут і далі, курсивом в дужках, це уточнення від автора блогу – АНАТОМа), які щотижня по три-чотири станції нами передаються до ЗСУ, загалом передано вже близько п’ятидесяти куполів. І жоден з них не профінансований з державного бюджету. Гроші на них отримано з субвенцій, і від волонтерів. Їх ефективність бойового застосування вражаюча. Сьогодні артилерійські бригади не виходять в поле без цього повітряного прикриття, комплексу протидії засобам технічної розвідки “Ай-Петрі”. Все розкупили. Черга у виробника стоїть до квітня наступного року.

І на сьогоднішній день ми дуже потужно займаємося масштабуванням виробництва, збільшивши виробництво у порівнянні з квітнем цього року у п’ять разів. Коли зустрічаєшся з командирами бригад будь-яких, танкових, артилерійських, ракетних, десантно-штурмових, морпіхів, воєнно-морських сил, кожен каже, що вони прийняли рішення про придбання “Ай-Петрі”. На сьогоднішній день це величезна репутація підприємства. Оце означає синергія. Коли ми разом, військово-промисловий комплекс, у тому числі заснований на приватній ініціативі, Збройні сили України, науковий потенціал, конструктори, програмісти, інженери, фінансисти, логісти, юристи, здатні запропонувати такий проєкт, можу сказати – це класно…

(На підприємствах, які під впливом Порошенка, також виготовляються і постачаються в ЗСУ детектори ворожих дронів, називаються вони “Цукорок”, “Цукорок-2” або “Ванільний цукорок”. А також виготовляються станції РЕБ).

До речі, тут я похвалю і Мінстратпром, який своєчасно відреагував і допоміг побудувати структуру, яка дозволила масштабувати виробництво зброї, і позиції керівництва Збройних сили та Генерального штабу й багато інших. Бо коли ми відчуваємо цю допомогу і цю увагу, я, безумовно, мовчати про це не буду.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.10.2024, 00:14
20.10.2024, 00:14
618679 1 kna
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (39029 комментариев)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Чемпионат Италии Болонья Милан - : - Перенесен
Чемпионат Испании Вальядолид Вильярреал - : - 26 октября 15:00
Чемпионат Украины Кривбасс ЛНЗ - : - 26 октября 15:30
Чемпионат Италии Наполи Лечче - : - 26 октября 16:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть