Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Мхитарян и Зинченко: кому куда не ехать

2019-06-25 15:38 Тридцять років тому між вірменами та азербайджанцями спалахнув конфлікт, який триває досі. Наявні людські жертви, сотні ... Мхитарян и Зинченко: кому куда не ехать

Тридцять років тому між вірменами та азербайджанцями спалахнув конфлікт, який триває досі. Наявні людські жертви, сотні тисяч біженців, зруйновані міста й села. Саме тому вірменський футболіст Мхітарян, який виступає за англійський клуб «Арсенал», не поїхав до Баку, столиці Азербайджану, на фінальний матч Ліги Європи.

Микола Несенюк

П’ять років тому між росіянами та українцями спалахнув конфлікт, який триває досі. Наявні людські жертви, сотні тисяч біженців, зруйновані міста й села. Як ви гадаєте, чи поїхав би український футболіст Зінченко, який виступає за англійський клуб «Манчестер Сіті», до Москви, столиці Росії, коли б його клуб мав там грати матч єврокубків?

Запитання недоречне і відповідь очевидна. Зінченко у Москву їздить регулярно та почувається там, як удома. Цим запитанням я не збираюся нікого ні в чому звинувачувати. Лише зверну увагу на те, що ніхто у Вірменії не обговорював рішення футболіста Мхітаряна. Ніхто не казав, що це його особиста справа, що спорт поза політикою, що «не все так однозначно» і таке інше. Навіть більше — кожен вірменський спортсмен на місці Мхітаряна вчинив би так само. А якби сталося навпаки, і азербайджанському спортсмену слід було їхати до Вірменії, він теж би цього не зробив. І тому УЄФА не треба нагадувати про потребу «розводити» між собою матчі вірменських та азербайджанських команд. Є прецедент — національні команди обох країн, коли їх «звели» до однієї відбірної групи, просто не поїхали на виїзні матчі. І ніхто їх за це не засуджував і не дискваліфіковував.

Колись дуже давно мені довелося служити у війську разом із вірменами та азербайджанцями. З того часу знаю, що жодному з них ніколи не треба нагадувати, до якого народу він належить. Саме тому у вірмен є футболіст Мхітарян, якого ніхто не засуджує, а у нас футболіст Зінченко, якого теж, здається, ніхто не засуджує. Чи, може, я помилився?

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.06.2019, 15:38

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть