Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Загадка жеребьевки

2019-11-01 14:46 Известный украинский журналист Николай Несенюк на своей странице в Facebook порассуждал об одной непонятной особенности деятельности ... Загадка жеребьевки

Известный украинский журналист Николай Несенюк на своей странице в Facebook порассуждал об одной непонятной особенности деятельности УАФ/ФФУ.

Фото: footballua.tv

Українська асоціація футболу повідомила, що жеребкування ¼ фіналу Кубку України відбудеться у грудні. Дуже загадкове і незрозуміле рішення. Чому після попередніх раундів кубкового розіграшу жеребкування проводили ледь не за кілька годин після завершення матчів, а тепер взяли незрозумілу паузу довжиною понад місяць? Чому було не зробити це одразу, аби команди, які пройшли до чвертьфіналу, вже тепер знали з ким, де і коли їм грати у наступному раунді турніру? Щоб могли заздалегідь планувати і спортивну підготовку і організаційну — замовити транспорт, готелі і таке інше? Чого очікувати аж до грудня? Що зміниться? Чому не провести п’ятихвилинну процедуру жеребкування вже? Що заважає? Кульок та папірців не завезли? Барабан зламався?

У мене є версія. Почну з того, що УАФ під час жеребкування матчів 1/8 фіналу, у якому зіграли «Динамо» та «Шахтар» грубо порушила свій же регламент. Згідно пункту 13 Положення про Кубок України (стор. 142-152 Регламенту) «Починаючи з 1/8 та у 1/4 і 1/2 команди УПЛ згідно з положенням (рейтингом) у турнірній таблиці УПЛ станом на останній тур чемпіонату УПЛ сезону 2019/20 є сіяні і знаходяться в окремій корзині при проведенні жеребкування».

Отож, коли керуватися Регламентом, «Динамо» і «Шахтар» не могли грати між собою в 1/8 фіналу. Але, порушивши свій же Регламент УАФ провела «сліпе» жеребкування. Навіщо? І чи насправді це жеребкування було «сліпе»?

Виглядає так, що «Шахтарю» було зручно вже восени вибити «Динамо», яке знаходилось у кризі, із Кубку, щоб навесні вже не заморочуватись, маючи Кубок практично у кишені. Але криза в «Динамо» виявилась перебільшеною, і «Шахтар» із Кубка вилетів. І тепер вже «Динамо» може вважати що Кубок вже на 90 відсотків здобутий. Ніхто цього не чекав — ось і розгубились. Можливо, отримали прочухана від кого треба… А тепер думають щоб ще такого вигадати, щоб учасникам кубку «служба медом не здавалась».

Існує іще один, напівфантастичний варіант — результати матчів 1\8 Кубку України можуть визначити недійсними, оскільки їхнє жеребкування відбулося із порушенням Регламенту. Чому ні — з них станеться… А поки що усі, хто залишився у Кубку, мають чекати місяць, а той більше, поки професіонали із УАФ думатимуть.

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

01.11.2019, 14:46

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть