Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Николай Несенюк: «Имя нового тренера «Динамо» знает только Суркис»

2020-07-21 19:39 Вже другу добу на всіх, хто цікавиться футболом, падає рясний дощ чи не щохвилинних повідомлень із ... Николай Несенюк: «Имя нового тренера «Динамо» знает только Суркис»

Вже другу добу на всіх, хто цікавиться футболом, падає рясний дощ чи не щохвилинних повідомлень із «достовірних джерел» щодо того, хто очолить київське «Динамо» після Олексія Михайличенка.

Николай Несенюк

Тут ми маємо у чистому вигляді прийняту нині повсюди практику розповсюджувати інформацію, не засновану абсолютно ні на чому. Жодних «витоків» інформації щодо нового тренера «Динамо» не було і не могло бути з однієї причини. Власник команди Ігор Суркіс ще не готовий прийняти рішення.

Це не заважає циркулювати цілому списку «кандидатів» у тренери, у якому, як виглядає, присутні чи не всі тренери, яких взагалі знають автори згаданих новин. Водночас думати про те, що це звичайний «набір випадкових чисел» не варто. Тому що сама лише згадка того чи іншого фахівця або зовсім не фахівця у якості потенційного тренера у контексті «Динамо» дає йому чимало додаткових балів.

Звісно, що не обходиться тут без футбольних агентів, які користуються нагодою, аби нагадати футбольному світу про своїх клієнтів. Але це менша частина новин про те, чого немає. Більша продукується, причому цілком свідомо, аби просто підняти відвідуваність свого ресурсу. Все просто — береш прізвище відомого тренера і пишеш, що є «інсайд» щодо його переговорів із «Динамо». Цю новину точно прочитають. Причому що більш фантастичним буде прізвище кандидата, то більше людей це читатиме і розповсюджуватиме.

Інакше тепер не буває — саме так працює сьогодні ринок інформації. І не лише у футболі, а і в політиці, економіці, мистецтві, освіті тощо. Коли це все читат, то є варіант або потроху з’їхати з глузду, або перейти у категорію виборців Зеленського, які готові «спожити» будь яку інформаційну бурду.

Вихід один — користуватися першоджерелами. У випадку із київським Динамо" цим першоджерелом є Ігор Суркіс. Він і вирішуватиме хто очолить всенародно популярний футбольний клуб. До Суркіса можна ставитися по різному. Можна шкодувати, що саме йому належить право вирішення долі футбольної команди, яку колись підтримувала вся Україна і ще купа людей поза нею. А можна розуміти, що інакше поки що не буде, що ідеального механізму керівництва футболом не існує, що у футболі від помилок не застрахований ніхто.

Тому спробуйте не давати засмічувати свої голови роздумами про те, чи приїде працювати до Києва який-небудь Жозе Моуріньйо, чи команду знову очолить Олег Блохін, чи біля керма стане ще хтось. Ось бачите, я теж почав називати прізвища. Прошу не сприймати це всерйоз. Тому що прізвище поки що є лише одне — Суркіс. І лише він знає те, чого поки що не знає окрім нього ніхто.

Николай НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

21.07.2020, 19:39

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть