Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

«Малиновский может стать новым Буяльским», — журналист

2021-09-07 11:59 Коментатор Setanta Sport журналист Игорь Бойко — о сентябрьских матчах сборной Украины в евроотборе к ЧМ-2022. ... «Малиновский может стать новым Буяльским», — журналист

Коментатор Setanta Sport журналист Игорь Бойко — о сентябрьских матчах сборной Украины в евроотборе к ЧМ-2022.

Игорь Бойко (фото: sportarena.com)

«У матчах з Францію та навіть Казахстаном вже була команда Петракова. Двох однакових розумів не буває, а тому будь-яка зміна тренера призводить до змін у діях команді. Навіть якщо приходить багаторічний помічник замість свого колишнього боса, то він ніколи не скаже, що потрібно грати саме так як грали до цього. Петраков відразу зробив цю команду своєю, відштовхнувшись від схеми та ролей, які йому добре відомі. Звичайно, досконалості не вистачало, проте Петраков не початківець, а тому футбол був максимально простим й вказівки, мабуть, теж.

Малиновський може стати новим Буяльським в збірній. Петраков сам розповів про те, що Малиновський образився та він у нього перепросив, але сам гравець не залишився на Чехію. Власне, тут до слів Петракова важко щось додати: у схемі 4-5-1 з швидкісними вінгерами місця для Малиновського на полі немає. Навіть універсал Буяльський зіграв на фланзі (хоча матч з Францією викликає запитання про те, чому не Циганков?), а щодо Малиновського треба чекати вже наступної міжнародної паузи, аби оцінювати ситуацію.

Шапаренко показав, що може грати краще в центрі замість Зінченка. Шаперенко краще відіграв, ніж Зінченко з Казахстаном, й краще відіграв, ніж Зінченко б з Францією. Можливо, в цій команді та з дірект-стайлом Петракова Зінченку й не має місця в центрі поля з таким Шапаренком, але він досить універсальний та розумний гравець, аби зіграти на іншому місці.

Гравець з АПЛ Зінченко не робить різницю на відміну від іншого гравця звідти Ярмоленка, тому що у нього немає такого завдання. Зінченко — гравець для контролю м’яча та дій в центрі поля, тоді як Ярмоленко повинен забивати голи, робити результативні передачі та бути лідером.

Українські захисники не вміють грати головою. Усі багато говорять про майбутню пару центрбеків Забарний — Матвієнко, але з усіма їх позитивними моментами жоден з них банально не вміє грати в повітрі та постійно провалюється у власному штрафному. Забарний добре грає ногами та розумний гравець, Матвієнко з першим пасом та швидкістю, але коли йдуть флангові атаки, передачі до штрафного майданчика та просто навіси, то у них часто виникають затемнення. З усіма позитивними моментами жоден захисник не може вважатися сильним, якщо він програє боротьбу в межах власного штрафного. Ставити Кривцова (Качарабу, Попова), аби вони просто боролися нагорі — теж такий собі варіант. Єдиний вихід навчатися та прогресувати, але чи багато Матвієнко виріс у цьому за декілька років? Українські футболісти часто вважають готовими зі своїми плюсами та мінусами, й не хочуть виправляти ці мінуси індивідуальною роботою.

Рейтинг форвардів збірної України. 1. Яремчук, 2. Бєсєдін, 3. Довбик, 4. Сікан, 5. Супряга, як би це страшно не лунало. Сікан зараз на роздоріжжі: чи новий Яремчук, чи новий Борячук.

Україна має право ще на одну помилку. Ситуація в групі дозволяє збірній України не виграти ще один матч та все одно потрапити хоча б до плей-офф. Але програвати на полі Фінляндії в жовтні ніяк не можна», — написал журналист в Телеграме.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть