Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Николай Несенюк: «Динамо» — «Шахтер» — гроссмейстерская ничья или отложенная партия?»

2021-10-05 15:47 Известный журналист Николай Несенюк — о центральном матче первого круга чемпионата Украины «Динамо» — «Шахтер» (0:0). ... Николай Несенюк: «Динамо» — «Шахтер» — гроссмейстерская ничья или отложенная партия?»

Известный журналист Николай Несенюк — о центральном матче первого круга чемпионата Украины «Динамо» — «Шахтер» (0:0).

Николай Несенюк

«Сподіваюсь, що ті, хто це читатиме, хоча б раз у житті грали в шахи. Тоді вони зрозуміють що саме я мав на увазі. А ті, хто у шахи не грав, гадаю, зацікавляться особливостями цієї чудової гри.

Отож, гра в шахи має безліч варіантів, хоча на початку гри у кожного з гравців однакова кількість фігур. Щоправда, той, хто починає (грає білими) має на початку перевагу — може з перших ходів захопити ініціативу. А далі настає гра, під час якої визначається готовність суперників. Хтось саме у цей момент має свіжу голову і натхнення, а хтось навпаки, припускається прикрої помилки. Чи то через неуважність, чи від надмірного хвилювання, чи від зайвої самовпевненості...

Далі все просто. Один має довести гру до перемоги, а другий — або ризикувати, щоб змусити суперника помилитися і виграти, або не ризикувати і довести гру до нічиєї. Другий варіант прийнято називати «гросмейстерським», тобто таким, коли досвідчений гравець обирає нічию і мінімізує ризик програшу... У такому випадку обіграти такого гросмейстера може ще більш майстерний гросмейстер.

За класичними правилами коли перші сорок ходів шахової партії не дають нікому переваги, або цієї переваги не досить щоб поставити мат, суперники або погоджуються на нічию, або партію відкладають аби дограти її наступного дня. І ніхто не знає, який тоді буде настрій у гравців, чи знайде хтось із них ключ до перемоги, або спосіб не програти...

Залишається чекати...» — написа́л Несенюк в Facebook.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть